Status baz ordyjskich na ziemiach bialeńskich
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Status baz ordyjskich na ziemiach bialeńskich
Niebiański Cesarzu, Szanowni Nandyjczycy,
W związku z wejściem Nowej Ordy w skład Imperium Nan Di nasuwa się potrzeba uregulowania statusu baz ordyjskich na ziemiach bialeńskich. Przypomnę, że zostały one utworzone w ramach zabezpieczania ziem bialeńskich przez Pakt Bundżadarski.
Na mocy Traktatu Lennego "Gwardia Nowej Ordy wchodzi w skład Wielkiej Armii Cesarskiej". Nie uwzględniono żadnych wyjątków, a więc Wielkiej Armii Cesarskiej podlegają i oddziały ordyjskie stacjonujące na ziemiach bialeńskich. Czy dowództwo Wielkiej Armii zechciałoby włączyć się w misję zabezpieczania ziem bialeńskich, czy Gwardia Nowej Ordy ma w tej materii wolną rękę?
@Ronon Dex @Piotr Romanow
Na marginesie wspomnę, że biorę pod uwagę, by po zakończeniu okresu ochrony ziem bialeńskich (w listopadzie 2025) powołać na terenie mojego dawnego lenna, Venomanii, niewielki byt państwowy pozostający w unii z Nową Ordą.
W związku z wejściem Nowej Ordy w skład Imperium Nan Di nasuwa się potrzeba uregulowania statusu baz ordyjskich na ziemiach bialeńskich. Przypomnę, że zostały one utworzone w ramach zabezpieczania ziem bialeńskich przez Pakt Bundżadarski.
Na mocy Traktatu Lennego "Gwardia Nowej Ordy wchodzi w skład Wielkiej Armii Cesarskiej". Nie uwzględniono żadnych wyjątków, a więc Wielkiej Armii Cesarskiej podlegają i oddziały ordyjskie stacjonujące na ziemiach bialeńskich. Czy dowództwo Wielkiej Armii zechciałoby włączyć się w misję zabezpieczania ziem bialeńskich, czy Gwardia Nowej Ordy ma w tej materii wolną rękę?
@Ronon Dex @Piotr Romanow
Na marginesie wspomnę, że biorę pod uwagę, by po zakończeniu okresu ochrony ziem bialeńskich (w listopadzie 2025) powołać na terenie mojego dawnego lenna, Venomanii, niewielki byt państwowy pozostający w unii z Nową Ordą.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, chengxiang i regent Imperium Nandyjskiego, ajatollah w Zielonym Kościele, rektor Nordackiego Uniwersytetu Państwowego im. Pela Nandera
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, chengxiang i regent Imperium Nandyjskiego, ajatollah w Zielonym Kościele, rektor Nordackiego Uniwersytetu Państwowego im. Pela Nandera
Re: Status baz ordyjskich na ziemiach bialeńskich
Na razie prowadź po swojemu... moja realioza jeszcze potrwa ze 2-3 tygodnie, to i tak nic nie będę kombinował.Andżej-chan pisze: 04 gru 2024, 21:05 Czy dowództwo Wielkiej Armii zechciałoby włączyć się w misję zabezpieczania ziem bialeńskich, czy Gwardia Nowej Ordy ma w tej materii wolną rękę?
- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt:
Szanowny Andżej-chanie! Czy mogę się na coś przydać i wziąć udział w zabezpieczaniu bialeńskich ziem? Jak mogę pomóc?
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Pewnie!
Baza ordyjska w Venomanii: viewtopic.php?t=421
Baza ordyjska w Mikkelborgii: viewtopic.php?t=606
Możesz pomóc w rozwijaniu narracji w temacie tych baz. Jeśli chcesz, to mógłbyś nawet zostać ich dowódcą.
Możesz pomóc w rozwijaniu narracji w temacie tych baz. Jeśli chcesz, to mógłbyś nawet zostać ich dowódcą.

- Kontakt:
Chętnie wezmę udział w tym przedsięwzięciuAndżej-chan pisze: 08 gru 2024, 10:52 Pewnie!
Możesz pomóc w rozwijaniu narracji w temacie tych baz. Jeśli chcesz, to mógłbyś nawet zostać ich dowódcą.![]()

Mam nadzieję, że mamy zielone światło od Niebiańskiego Cesarza

Takie strefy anomalne to fajne pole do popisu dla narracji XD
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Cesarz jest na urlopie związanym z realiozą. Jak zawsze w takich sytuacjach obowiązki głowy państwa przejął Ronon, który napisał:Reza I Pahlavi pisze: 09 gru 2024, 16:27 Mam nadzieję, że mamy zielone światło od Niebiańskiego Cesarza![]()
Ronon Dex pisze: 06 gru 2024, 09:47 Na razie prowadź po swojemu... moja realioza jeszcze potrwa ze 2-3 tygodnie, to i tak nic nie będę kombinował.
- Kontakt:
Faktycznie,mój błąd
Więc mamy wolną rękę! XDDD
Mogę objąć tam dowództwo na miejscu,przynajmniej chwilowo.

Więc mamy wolną rękę! XDDD
Mogę objąć tam dowództwo na miejscu,przynajmniej chwilowo.