Status baz ordyjskich na ziemiach bialeńskich

Władze chanatu
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Status baz ordyjskich na ziemiach bialeńskich

Post autor: Andrzej Ordyński »

Niebiański Cesarzu, Szanowni Nandyjczycy,

W związku z wejściem Nowej Ordy w skład Imperium Nan Di nasuwa się potrzeba uregulowania statusu baz ordyjskich na ziemiach bialeńskich. Przypomnę, że zostały one utworzone w ramach zabezpieczania ziem bialeńskich przez Pakt Bundżadarski.
Na mocy Traktatu Lennego "Gwardia Nowej Ordy wchodzi w skład Wielkiej Armii Cesarskiej". Nie uwzględniono żadnych wyjątków, a więc Wielkiej Armii Cesarskiej podlegają i oddziały ordyjskie stacjonujące na ziemiach bialeńskich. Czy dowództwo Wielkiej Armii zechciałoby włączyć się w misję zabezpieczania ziem bialeńskich, czy Gwardia Nowej Ordy ma w tej materii wolną rękę?

@Ronon Dex @Piotr Romanow

Na marginesie wspomnę, że biorę pod uwagę, by po zakończeniu okresu ochrony ziem bialeńskich (w listopadzie 2025) powołać na terenie mojego dawnego lenna, Venomanii, niewielki byt państwowy pozostający w unii z Nową Ordą.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, chengxiang i regent Imperium Nandyjskiego, ajatollah w Zielonym Kościele, rektor Nordackiego Uniwersytetu Państwowego im. Pela Nandera
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Status baz ordyjskich na ziemiach bialeńskich

Post autor: Ronon Dex »

Andżej-chan pisze: 04 gru 2024, 21:05 Czy dowództwo Wielkiej Armii zechciałoby włączyć się w misję zabezpieczania ziem bialeńskich, czy Gwardia Nowej Ordy ma w tej materii wolną rękę?
Na razie prowadź po swojemu... moja realioza jeszcze potrwa ze 2-3 tygodnie, to i tak nic nie będę kombinował.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Post autor: Reza I Pahlavi »

Szanowny Andżej-chanie! Czy mogę się na coś przydać i wziąć udział w zabezpieczaniu bialeńskich ziem? Jak mogę pomóc?
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Pewnie!
Baza ordyjska w Venomanii: viewtopic.php?t=421
Baza ordyjska w Mikkelborgii: viewtopic.php?t=606

Możesz pomóc w rozwijaniu narracji w temacie tych baz. Jeśli chcesz, to mógłbyś nawet zostać ich dowódcą. :)
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, chengxiang i regent Imperium Nandyjskiego, ajatollah w Zielonym Kościele, rektor Nordackiego Uniwersytetu Państwowego im. Pela Nandera
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Andżej-chan pisze: 08 gru 2024, 10:52 Pewnie!
Baza ordyjska w Venomanii: viewtopic.php?t=421
Baza ordyjska w Mikkelborgii: viewtopic.php?t=606

Możesz pomóc w rozwijaniu narracji w temacie tych baz. Jeśli chcesz, to mógłbyś nawet zostać ich dowódcą. :)
Chętnie wezmę udział w tym przedsięwzięciu :)

Mam nadzieję, że mamy zielone światło od Niebiańskiego Cesarza ;)

Takie strefy anomalne to fajne pole do popisu dla narracji XD
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Reza I Pahlavi pisze: 09 gru 2024, 16:27 Mam nadzieję, że mamy zielone światło od Niebiańskiego Cesarza ;)
Cesarz jest na urlopie związanym z realiozą. Jak zawsze w takich sytuacjach obowiązki głowy państwa przejął Ronon, który napisał:
Ronon Dex pisze: 06 gru 2024, 09:47 Na razie prowadź po swojemu... moja realioza jeszcze potrwa ze 2-3 tygodnie, to i tak nic nie będę kombinował.
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Faktycznie,mój błąd ;)

Więc mamy wolną rękę! XDDD

Mogę objąć tam dowództwo na miejscu,przynajmniej chwilowo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jurta Chana”