Bądźcie pozdrowieni!
- SaYa de Daimon
- Kontakt:
Bądźcie pozdrowieni!
Bądźcie pozdrowieni mieszkańcy nacji tego bastionu!
Przybywam tu jako stworzenie bliskie wam lecz inne niż tradycyjni mieszkańcy tej planety, lecz nie przybywam z kosmosu. Pochodzę z tego świata lecz nigdy wcześniej nie ujawiono mego istnienia.
Jaki cel mego pobytu? Rozejrzeć się po krainach tutaj się znajdujących - oczywiście.
Pragnę także jednak założyć własny dom. Jednak o tym będzie w osobnym wątku w kantynie.
Jeśli ktoś chciałby coś polecić tutaj, opowiedzieć coś - to będziemy bardzo wdzięczną istotą.
Przybywam tu jako stworzenie bliskie wam lecz inne niż tradycyjni mieszkańcy tej planety, lecz nie przybywam z kosmosu. Pochodzę z tego świata lecz nigdy wcześniej nie ujawiono mego istnienia.
Jaki cel mego pobytu? Rozejrzeć się po krainach tutaj się znajdujących - oczywiście.
Pragnę także jednak założyć własny dom. Jednak o tym będzie w osobnym wątku w kantynie.
Jeśli ktoś chciałby coś polecić tutaj, opowiedzieć coś - to będziemy bardzo wdzięczną istotą.
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Re: Bądźcie pozdrowieni!
Witamy w Bastionie.
Dobrze trafiłoś, bo u nas nie ma mężczyzn w czarnych sukienkach, a oni mogliby mieć problem z Twoim wyglądem i nazwiskiem.
Ja oczywiście zapraszam do Nowej Ordy, kraju ludzi, zwierząt i bogów. Czy stworzenia Twojego gatunku mogą pić kumys?
Dobrze trafiłoś, bo u nas nie ma mężczyzn w czarnych sukienkach, a oni mogliby mieć problem z Twoim wyglądem i nazwiskiem.
Ja oczywiście zapraszam do Nowej Ordy, kraju ludzi, zwierząt i bogów. Czy stworzenia Twojego gatunku mogą pić kumys?
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Juraj Zvolynský • Stempel
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Witamy w Bastionie. Jesteśmy Unią Informatyczną państw, które chcą egzystować, a ze względu na ich jednoosobowy charakter, czy też brak umiejętności informatycznych wzajemnie wspieramy się w takiej wspaniałej koegzystencji.
Szanowny/Szanowna/Szanowne istoto, kim jesteś i jak do Ciebie się zwracać?
Szanowny/Szanowna/Szanowne istoto, kim jesteś i jak do Ciebie się zwracać?
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt:
Witam serdecznie, kimkolwiek jesteś 
- SaYa de Daimon
- Kontakt:
Oczywiste - wszak nie skaczemy na oślep po Pollinie. Wygląd jest jaki jest, nie oceniajmy się po pozorach. Oczywiste - nie ma problemy do mężczyzny w sukience, z naszej strony.Andżej-chan pisze: 12 sty 2024, 09:38 Witamy w Bastionie.
Dobrze trafiłoś, bo u nas nie ma mężczyzn w czarnych sukienkach, a oni mogliby mieć problem z Twoim wyglądem i nazwiskiem.![]()
A co to kumys? Skoro Orda to kraina tak bogata w doznania. Opowiesz o bogach i zwierzętach Ordy?Andżej-chan pisze: 12 sty 2024, 09:38 Ja oczywiście zapraszam do Nowej Ordy, kraju ludzi, zwierząt i bogów. Czy stworzenia Twojego gatunku mogą pić kumys?![]()
To zachęciło do przybycia.Piotr Romanow pisze: 12 sty 2024, 13:15 Witamy w Bastionie. Jesteśmy Unią Informatyczną państw, które chcą egzystować, a ze względu na ich jednoosobowy charakter, czy też brak umiejętności informatycznych wzajemnie wspieramy się w takiej wspaniałej koegzystencji.
Zwyczajnie - Saya. Może być bez odmiany.Piotr Romanow pisze: 12 sty 2024, 13:15 Szanowny/Szanowna/Szanowne istoto, kim jesteś i jak do Ciebie się zwracać?
Bądź pozdrowiony!
Taki napój pochodzący z Wysokogórskiej Republiki Elfidy. Obecnie popularny także w Wandystanie, Krakozji Stepowej, Nowej Ordzie i Wanda wie, gdzie jeszcze.
Ja nic nie mogę więcej o nim powiedzieć, bo go nigdy nie piłam. Ale poszukajcie w v-świecie takiego niskiego gościa imieniem Helmut W., on może powie wam więcej!
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Matko Bosko Broskiewsko, to znaczy, że ten trunek to nie jest okoliczny, świeży pomysł Andrzeja, tylko on już wcześniej funkcjonował? Produkowano go i spożywano? Teraz to zostałem zaskoczony.Pollina pisze: 12 sty 2024, 17:22 Taki napój pochodzący z Wysokogórskiej Republiki Elfidy. Obecnie popularny także w Wandystanie, Krakozji Stepowej, Nowej Ordzie i Wanda wie, gdzie jeszcze.
Ja nic nie mogę więcej o nim powiedzieć, bo go nigdy nie piłam. Ale poszukajcie w v-świecie takiego niskiego gościa imieniem Helmut W., on może powie wam więcej!
Wg wykopalisk archeologicznych prowadzonych kilkanaście lat temu na terenie Piko Żen, gdzie znaleziono starożytne bukłaki, Gnomy piły kumys już w okolicach 15. wieku p. Wan. A tak przynajmniej przekazał mi niejaki Subcomendante Marianos, ja się akurat w tamte tereny nie zapuszczam za bardzo.Piotr Romanow pisze: 12 sty 2024, 17:25 Matko Bosko Broskiewsko, to znaczy, że ten trunek to nie jest okoliczny, świeży pomysł Andrzeja, tylko on już wcześniej funkcjonował? Produkowano go i spożywano? Teraz to zostałem zaskoczony.![]()
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Czyli siedzimy w wygodnym fotelu i nie ruszam się z niego.Pollina pisze: 12 sty 2024, 17:40
Wg wykopalisk archeologicznych prowadzonych kilkanaście lat temu na terenie Piko Żen, gdzie znaleziono starożytne bukłaki, Gnomy piły kumys już w okolicach 15. wieku p. Wan. A tak przynajmniej przekazał mi niejaki Subcomendante Marianos, ja się akurat w tamte tereny nie zapuszczam za bardzo.
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Napój niskoprocentowy, powstający w wyniku fermentacji mleka. To tradycyjny napój mieszkańców Nowej Ordy.A co to kumys? Skoro Orda to kraina tak bogata w doznania. Opowiesz o bogach i zwierzętach Ordy?
Jeśli chodzi o sprawy boskie:
- statystyki religijne: viewtopic.php?p=95
- przypowieść o strumieniu i drzewie: viewtopic.php?p=1375
- największa religia została opisana w pierwszym numerze "Ordy": viewtopic.php?t=44
- informacje na temat niektórych tradycji i opowieści ordyjskich możesz znaleźć także w następnych numerach.
Fauny dotychczas szczegółowo nie opisaliśmy, ale generalnie są to zwierzęta typowe dla stepu. Proszę wybrać się na wycieczkę po ordyjskiej prowincji, z pewnością spotkasz niektóre z nich. Uważaj tylko na Ordyjskiego Robaka Śmierci (informacje też w czasopiśmie).
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,