Dyskusja nt. FAB

Moderator: Victorio Marcos

Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Dyskusja nt. FAB

Post autor: Ronon Dex »

Anastasia Windsachen pisze: 12 maja 2025, 22:26 Przy przybliżeniu widać nawet najmniejsze "nie stawać".
Słabo widać... ;)

Bo to jest napis "NO PINTAR" wstawiony zamiast oryginalnego "DO NOT PAINT". Oczywiście z translatora bo hiszpańskiego nie znam.
Anastasia Windsachen pisze: 12 maja 2025, 19:03 Teraz coś podobnego robię koło F-15, bo tam niestety paint kit to też UV i tekstury po których trzeba mazać...
Robisz własny paint kit do F-15 od DC Designs? To się uśmiechnę, bo zaoszczędzi mi to trochę czasu... w razie czego służę tymi, które sobie "podrasowałem" dla innych maszyn.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Anastasia Windsachen Stempel
Kontakt:

Post autor: Anastasia Windsachen »

Ronon Dex pisze: 13 maja 2025, 07:03 Robisz własny paint kit do F-15 od DC Designs? To się uśmiechnę, bo zaoszczędzi mi to trochę czasu... w razie czego służę tymi, które sobie "podrasowałem" dla innych maszyn.
Yup, właśnie ten. Docelowo dla obu wersji, w końcu to tylko zmiana w pierwszym pliku z dziobem. Natomiast robię to pobocznie i gdy akurat nie robię innych rzeczy, więc do pełni efektów jeszcze daleko
HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Anastasia Windsachen pisze: 13 maja 2025, 16:22 Yup, właśnie ten. Docelowo dla obu wersji, w końcu to tylko zmiana w pierwszym pliku z dziobem. Natomiast robię to pobocznie i gdy akurat nie robię innych rzeczy, więc do pełni efektów jeszcze daleko
Nie pali się...

Ja zacząłem kombinować z M-346 FA (pewnikiem go się nazwie jakoś np. AT-8... choć muszę przeanalizować dotychczasowe nazwy a RAT by dobrać kolejny numer), jako uzupełnienie dla F-2C/D (czyli F-16C/D).

Tak sobie wykombinowałem skrzydło lotnicze z jedną eskadrą F-2C/D i dwoma na takim "samolocie bojowym dla ubogich".
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Kontakt:

Ronon Dex pisze: 14 maja 2025, 13:30 Tak sobie wykombinowałem skrzydło lotnicze z jedną eskadrą F-2C/D i dwoma na takim "samolocie bojowym dla ubogich".
Piękne określenie :lol:

Ale z racji, że coraz bardziej przyspieszają rozmowy o Arcadii + voxlandzka narracja, to F-15 na dniach zagości ponownie w Photoshopie i będę dłubać. Najbardziej upierdliwe oczywiście są śrubki i linie łączenia, ale to 1-2 dni wolne i po robocie...

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Anastasia Windsachen pisze: 14 maja 2025, 14:21
Ronon Dex pisze: 14 maja 2025, 13:30 ...na takim "samolocie bojowym dla ubogich".
Ale to nie moje... wyczytane... o ile dobrze pamiętam było to przy okazji reklamowania brytyjskiego Hawk 200.
Anastasia Windsachen pisze: 14 maja 2025, 14:21 Ale z racji, że coraz bardziej przyspieszają rozmowy o Arcadii + voxlandzka narracja, to F-15 na dniach zagości ponownie w Photoshopie i będę dłubać. Najbardziej upierdliwe oczywiście są śrubki i linie łączenia, ale to 1-2 dni wolne i po robocie...
No przydałby się F-15... ups... RAT F-3, szczególnie w nowszych odmianach, bo akurat brakuje tego paint kitu. W razie czego służę podrasowanym do F-16 czyli u mnie RAT F-2. Choć to już przestarzała trochę maszyna (w sam raz dla Bolivarii), bo Arcadia to w razie czego na F-35 czyli RAT F-12.

.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Kontakt:

Ronon Dex pisze: 14 maja 2025, 15:27
Anastasia Windsachen pisze: 14 maja 2025, 14:21 Ale z racji, że coraz bardziej przyspieszają rozmowy o Arcadii + voxlandzka narracja, to F-15 na dniach zagości ponownie w Photoshopie i będę dłubać. Najbardziej upierdliwe oczywiście są śrubki i linie łączenia, ale to 1-2 dni wolne i po robocie...
No przydałby się F-15... ups... RAT F-3, szczególnie w nowszych odmianach, bo akurat brakuje tego paint kitu. W razie czego służę podrasowanym do F-16 czyli u mnie RAT F-2. Choć to już przestarzała trochę maszyna (w sam raz dla Bolivarii), bo Arcadia to w razie czego na F-35 czyli RAT F-12.
Jako, że robię to by było właśnie do E i EX, to będzie. Natomiast na pewno będą też dalej gwardie stanowe, a dla nich taki F-12 to lekki overkill...

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Anastasia Windsachen pisze: 14 maja 2025, 14:21
Ronon Dex pisze: 14 maja 2025, 13:30 ...na takim "samolocie bojowym dla ubogich".
Tak tylko informacyjnie (bo Ty wiesz o jaką maszynę chodzi, a niekoniecznie wszyscy to wiedzą), bo na razie jestem na etapie dociekania (czyli metoda prób i błędów), który kawałek tekstury za jakie miejsce na modelu odpowiada. Na razie to rozgrzebany skin na wstępnym etapie "produkcji":

Obrazek
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Jutro wybywam na tydzień... ale kwestia FAB ma się dobrze, wkrótce będzie można przystąpić do formowania:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Kontakt:

SBL K-44 (Cessna A-37, wersja szkolna, T-37 będzie nosić oznaczenie SK-44 od voxlandzkiego Skulkampfjet)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Anastasia Windsachen pisze: 19 maja 2025, 14:31 SBL K-44 (Cessna A-37, wersja szkolna, T-37 będzie nosić oznaczenie SK-44 od voxlandzkiego Skulkampfjet
Bardzo ładny... jak wrócę z wyjazdu to uśmiechnę się o malowanie w warstwach. Pewnie trzeba będzie lekko dopasować kolorystykę i numer oraz czcionkę.

Co do numeracji to jeszcze do końca nie wiem, ale zapewne dla tych maszyn będzie to na początku "3", bo planuję dla takich samolotów 3. Skrzydło Lotnictwa Taktycznego.

1. Skrzydło Obrony Powietrznej
2. Skrzydło Lotnictwa Taktycznego
3. Skrzydło Lotnictwa Taktycznego

W czterocyfrowych numerze taktycznym pierwsza cyfra to numer skrzydła, druga to numer eskadry, a dwie kolejne to numer maszyny w eskadrze.
Obrazek
Ronon Dex
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fuerzas Armadas de Bolivaria”