Rewelacyjne pytanie i bardzo dziękuję za udzielenie się gościa zagranicznego w debacie.
Ja powiem tak jeśli chodzi o wydarzenia narracyjne, czy nawet tworzenia czegoś takiego jak narracja w której to osoba odpowiedzialna za nie prowadzi tego typu event, a chętni się udzielają i odpowiem jako Mistrz Gry.
Tak prowadzę zarówno sesje rpg takie stricte papierowe ale jeszcze jak internet raczkował, a youtube był w powijakach to istniały i jeszcze z tego co wiem istnieją PBF, czyli Play By Forum. Grałem, prowadziłem i tworzyłem takie

.
Chciałbym i takie tutaj prowadzić - wszarze ogranicza nas tylko zapał i wyobraźnia. Wracając jednak do pytania myślę, że przynajmniej raz na kwartał - co zabawne większość kadencji prezydenta

.
Ba nawet myślałem o jednostrzałowej sesji rpg na discordzie

.
Sondaż, który Pan przedstawił ułatwia mi napisanie tematyk jakie chciałbym poruszać, a i sam pomysł można ze śmiałością taką sondę zrobić w Arkadii.
Kolejność nie ma znaczenia tak naprawdę, wszystko zależy od ilości chętnych i wyniku naszego sondażu, bądź po prostu rzucenia tematu, który może zainteresować

.
1. Wojny/operacje wojskowe/ćwiczenia - wojskowość zawsze gdzieś porusza wyobraźnie, Manewry, ćwiczenia to dobry pomysł na regularne wydarzenia. Wojna jest świetną i bardzo plastyczną formą do dłuższej formy narracji - ruchy separatystyczne.
2. Przygodowe/ wyprawy/ podróże/ przyrodnicze/ naukowe - piszę to obok siebie bo mamy trochę terenu, które jest pod naszym nadzorem, więc wesoła kompania rusza w głąb kontynentu? Proszę bardzo! Naukowcy odkryli spadający obiekt i ruszają go zbadać, ależ naturalnie.
Och mogę ze wszystkiego coś wyciągnąć. Zjazd ambasadorów, na powierzchnie wydostaje się śmiercionośny wirus i zmienia ludzi w zombie. Koncepcje i pomysły można dobierać. Forum daje to do siebie, ze możemy w sposób spokojny i z większym przygotowaniem usiąść do takiego wydarzenia.
Ale jestem otwarty na wsparcie innych twórców na terenie Arcadii.
Dziękuję bardzo!