Zdecydowanie współczesność jeśli o mnie chodzi i drapacze chmur to bardzo piękne budowle idealnie nadające się do podkreślania czym Arcadia ma się stać i czym tak naprawdę jest. Cytując klasyka "Obudziliśmy olbrzyma"

Wstępnie ustawiłem tło...Andrew Hordeman pisze: 11 maja 2024, 15:13 Pozwolę sobie zacząć burzę...![]()
- Co powinno znaleźć się zaraz po kliknięciu w podstronę "Konfederacja Stanów Arcadii"? Najlepszym tłem byłyby chyba jakieś drapacze chmur, panorama wielkomiejska...
Dlatego potrzebny jest krótki opis Arcadii - na razie dałem tylko obrazek wyjaśniający gdzie jest Arcadia.Andrew Hordeman pisze: 11 maja 2024, 15:13 A jakie treści? Najciekawsza dla potencjalnego nowego mieszkańca lub gościa z zagranicy byłaby chyba nie historia Neokontynentu, lecz ogólne zarysowanie klimatu, zachęcające do włączenia się do zabawy. Krótko i konkretnie, reklamowo wręcz.
Na razie jest strona i miejsce w menu... muszę zrobić cztery "przyciski" dla naszych stanów. Takie jakie robiłem na stronie Bialenii czy potem w Nan Di czyli przycisk-obrazek.Andrew Hordeman pisze: 11 maja 2024, 15:13- Fajnie byłoby, gdyby swoje opisy miały poszczególne stany. To pewnie każdy w swoim czasie ogarnie i będzie powoli rozwijał, w miarę czasu i chęci. Na początek wystarczy nawet zwykłe pokazanie stanu na mapie i opowiedzenie w kilku zdaniach o jego specyfice, kilka klimatycznych ilustracji.

Ładne, ale się nie nadają... zerknij na stronę - problem w tym, że na podkład musi być obrazek w układzie poziomym i to "niskie i szerokie". Dlatego ma problem ze znalezieniem czegoś przydatnego. No i jednak niekoniecznie oklepany Manhattan.

Bez znaczenia... tylko, żeby nie było to coś zbyt charakterystycznego, dobrze by było to tak trochę anonimowe miasto. I pamiętaj szerokość 3440 pxs lub większa (inaczej na współczesnych, szerokich monitorach będzie to wyglądało słabo) i wskazane by to chcemy było zawsze widoczne znajdowało się u samej góry obrazka, bo dół się rozmywa. Na razie dałem na głównej nieco inny obrazek Chicago... może być?
Mi osobiście się podoba to co jest dla New Olympii. I co do opisu Stanów, warto żeby zachować jakiś szablon, dotyczący konkretnych informacjiRonon Dex pisze: 17 maja 2024, 10:57Na szybko dałem jakieś obrazki "przycisków" stanów - byle coś było. Choć oczywiście przyciski jeszcze do niczego nie prowadzą... bo opisów stanów nie ma.
https://bastionpollin.pl/etat-de-folie/stany/
Proporcja 2:1 - jak znajdziecie coś na ilustracje swojego stanu to podsyłajcie (na dokładnie to już sobie wykadruję).

No tak wykoncypowałem, że New Olympia to coś w rodzaju "wschodniego wybrzeża", Tropico to "Hawaje", Whiteland to "Texas i Luizjana", a Redrock - "środkowe stany".
Możemy spróbować coś wypracować jak masz czas w weekend, bo potem znowu znikam na 5 dni od poniedziałku. Ale potem do 10 czerwca będę całkowicie wolny.Mark Felt pisze: 17 maja 2024, 11:12 I co do opisu Stanów, warto żeby zachować jakiś szablon, dotyczący konkretnych informacjibo treść tak jak stany są różne
![]()

Ten szablon przydaje się na forum, ale na stronę już nie. Ale postaram się zrobić coś na ten wzór... tylko akurat na stronie to się robi na bazie informacji przygotowanych. To może zrób ten opis dla NO, a ja to na stronę ogarnę.
A nie... to wszystko OK. Myślałem, że to jakieś uproszczenie do dokumentów. Skoro taki był zamysł, to nie na co kolorować.Mark Felt pisze: 17 maja 2024, 12:20 Co do flagi New Olympii to zamysł był taki aby kolorystyka była czarno-biała, ale podeślę w rzeczy samej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość