Fajnie by było, gdybyśmy i my stworzyli swoją wizytówkę. Na początku proponuję burzę mózgów i przedstawianie swoich luźnych pomysłów. Następnie stworzymy plan działań i podzielimy się, kto co pisze.
Pozwolę sobie zacząć burzę...
- Co powinno znaleźć się zaraz po kliknięciu w podstronę "Konfederacja Stanów Arcadii"? Najlepszym tłem byłyby chyba jakieś drapacze chmur, panorama wielkomiejska... A jakie treści? Najciekawsza dla potencjalnego nowego mieszkańca lub gościa z zagranicy byłaby chyba nie historia Neokontynentu, lecz ogólne zarysowanie klimatu, zachęcające do włączenia się do zabawy. Krótko i konkretnie, reklamowo wręcz.
- Fajnie byłoby, gdyby swoje opisy miały poszczególne stany. To pewnie każdy w swoim czasie ogarnie i będzie powoli rozwijał, w miarę czasu i chęci. Na początek wystarczy nawet zwykłe pokazanie stanu na mapie i opowiedzenie w kilku zdaniach o jego specyfice, kilka klimatycznych ilustracji.
- Będę chciał, żebyśmy napisali (mogę być odpowiedzialny za zebranie pomysłów i stworzenie z nich narracji) krótką historię Arcadii - przedinternetową i internetową.
- Na stronie można będzie sukcesywnie dodawać informacje i ilustracje dot. różnych przedsiębiorstw u nas działających.
- Może niezłym pomysłem byłoby jakieś FAQ dla całkiem nowych ludzi, którzy z mikronacjami nie mieli jeszcze styczności. Chociaż nie wiem, czy tego nie warto byłoby zrobić w gronie całego Bastionu.
Zapraszam do kontynuowania burzy.