Stwórzmy stronę główną Arcadii

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Stwórzmy stronę główną Arcadii

Post autor: Andrzej Ordyński »

Bastion Pollin nie ogranicza się do samego forum. Mamy także stronę główną, na której znajdują się m.in. podstrony poszczególnych państw. Najbardziej rozbudowane są podstrony Cesarstwa Nan Di, ale swoje miejsce ma także Nowa Orda oraz (nieaktywna już) Wysokogóra.

Fajnie by było, gdybyśmy i my stworzyli swoją wizytówkę. Na początku proponuję burzę mózgów i przedstawianie swoich luźnych pomysłów. Następnie stworzymy plan działań i podzielimy się, kto co pisze.

Pozwolę sobie zacząć burzę... :lol:
- Co powinno znaleźć się zaraz po kliknięciu w podstronę "Konfederacja Stanów Arcadii"? Najlepszym tłem byłyby chyba jakieś drapacze chmur, panorama wielkomiejska... A jakie treści? Najciekawsza dla potencjalnego nowego mieszkańca lub gościa z zagranicy byłaby chyba nie historia Neokontynentu, lecz ogólne zarysowanie klimatu, zachęcające do włączenia się do zabawy. Krótko i konkretnie, reklamowo wręcz.
- Fajnie byłoby, gdyby swoje opisy miały poszczególne stany. To pewnie każdy w swoim czasie ogarnie i będzie powoli rozwijał, w miarę czasu i chęci. Na początek wystarczy nawet zwykłe pokazanie stanu na mapie i opowiedzenie w kilku zdaniach o jego specyfice, kilka klimatycznych ilustracji.
- Będę chciał, żebyśmy napisali (mogę być odpowiedzialny za zebranie pomysłów i stworzenie z nich narracji) krótką historię Arcadii - przedinternetową i internetową.
- Na stronie można będzie sukcesywnie dodawać informacje i ilustracje dot. różnych przedsiębiorstw u nas działających.
- Może niezłym pomysłem byłoby jakieś FAQ dla całkiem nowych ludzi, którzy z mikronacjami nie mieli jeszcze styczności. Chociaż nie wiem, czy tego nie warto byłoby zrobić w gronie całego Bastionu.

Zapraszam do kontynuowania burzy. ;)
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Stwórzmy stronę główną Arcadii

Post autor: Ronon Dex »

Na szybko z telefonu... O stronie to ja już myślałem, ale aby zacząć to musimy flagę zatwierdzić (to element strony tytułowej) oraz dobrze by było te stany ustalić.

To wystarczy by zacząć (bez strony tytułowej nie dodam Arcadii do menu) budowę strony, a resztę się podwiesza, tak więc bez problemu i pośpiechu. Ale flagę i stany (do ładnej mapki poglądowej) muszę mieć.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Post autor: Mark Felt »

Ja też weekend na telefonie - powiedzenia na turnieju!

Zgadzam się ze zdaniem przedmówcy, żeby skupić się na podstawach :)
Ale jestem otwarty na działanie w celu przygotowania publikacji na stronę, może mi coś dać, przyjmę wszystko:)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

No to flagę i stany mamy ustalone. ;) Można planować dalej... Teraz ruszyłem temat historii przedinternetowej Arcadii, w oparciu o którą poszczególne stany będą mogły spisać swoje historie.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Andrew Hordeman pisze: 12 maja 2024, 21:42 No to flagę i stany mamy ustalone. ;) Można planować dalej...
Fajnie by było ogarnąć jakiś krótki opis na stronę tytułową... cos jak mamy w Nan Di i Nowej Ordzie. Takie wprowadzenie do Arcadii, ja tego nie zrobię bo to Wy stworzyliście kraj.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Okej. Więc czy ktoś z mieszkańców Arcadii ma ochotę sporządzić opis, czy ja mam się tym zająć?
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Jakby co to do czwartku jestem słabo uchwytny (fucha w realowej armii)... Będę mógł coś na stronie podziałać od piątku, a więc czas jest by przygotować teksty oraz zastanowić się co byście jeszcze chcieli na stronę dać.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Post autor: Stanisław Dmowski »

Zastanawiając się nad tymi drapaczami chmur będących w tle, tak sobie myślę, w jakich my się czasach i klimacie obracamy - druga połowa XX wieku czy współczesność?

Przy okazji możnaby też zmienić tło na forum w przypadku, gdy jest się w dziale Arcadii.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Francisco País pisze: 13 maja 2024, 12:38 Zastanawiając się nad tymi drapaczami chmur będących w tle, tak sobie myślę, w jakich my się czasach i klimacie obracamy - druga połowa XX wieku czy współczesność?
Nie rozstrzygając odpowiedzi na to pytanie, chciałbym tylko zauważyć, że współczesna Arcadia i tak nie byłaby na takim poziomie rozwoju, jak współczesne USA. Kilkuletni brak państwowości cofnął nas na pewno o wiele lat, jeśli nie dekad.
Francisco País pisze: 13 maja 2024, 12:38 Przy okazji możnaby też zmienić tło na forum w przypadku, gdy jest się w dziale Arcadii.
Jak najbardziej. Masz jakąś propozycję?
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Andrew Hordeman pisze: 13 maja 2024, 13:50
Francisco País pisze: 13 maja 2024, 12:38 Zastanawiając się nad tymi drapaczami chmur będących w tle, tak sobie myślę, w jakich my się czasach i klimacie obracamy - druga połowa XX wieku czy współczesność?
Nie rozstrzygając odpowiedzi na to pytanie, chciałbym tylko zauważyć, że współczesna Arcadia i tak nie byłaby na takim poziomie rozwoju, jak współczesne USA. Kilkuletni brak państwowości cofnął nas na pewno o wiele lat, jeśli nie dekad.
Jak mówimy o USA to akurat "drapacze chmur" były już całkiem powszechne w drugiej połowie XX wieku... nieistniejące WTC to przecież 1973.

Co do poziomu rozwoju i tego cofania to bym nie przesadzał i raczej zachował współczesność, bo brak państwowości nie spowoduje cofania się w rozwoju w sensie zapominania technologii itd. Raczej taki stan powoduje, że po prostu nasycenie technologią się zmniejsza. Nie mówimy przecież o kataklizmie...

Czyli nie tyle technika z przeszłości, ale raczej mniejsze jej nasycenie.
Obrazek
Ronon Dex
ODPOWIEDZ

Wróć do „Plac Odkrywców”