Kwestia Dominium

Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Kwestia Dominium

Post autor: Juraj Zvolynský »

AF de Espada pisze: 04 sty 2024, 23:26 Salamu Aleikum.

Widzę że nikt się tego łezpadołu zwanego Aquelią nie chciał chycić.
Nie dziwię się. :lol:
Alejkum salam.

Nikt nie chylił się do Dominionu, gdyż szanowny mówił o swoich pomysłach na niego i nie chcieliśmy odbierać Ci zabawy Albercie. Nie mniej tak jak Andrzej to powiedział, mamy bardzo dużo pracy w całym Nan Di i ciężko jest całym krajem zarządzać, ażeby ten był aktywny. Planowałem tutaj prowadzić jakąś narrację dotyczącą Sił Zbrojnych Brodrii, które po dziś dzień rządzą tymi ziemiami w moim imieniu, nie mniej nie ma na to sił i środków w tym momencie.
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
AF de Espada Stempel
Kontakt:

Post autor: AF de Espada »

Mhmmm
To żeby sprostować wszystko raz a dobrze. Możecie z Aquelią zrobić co tylko chcecie, spalić sprzedać rozebrać na kawałki nie interesuje mnie to za bardzo.
Okazuje się że bycie aktywnym w trzech mikronacjach to dla mnie już zbyt dużo toteż się dziwię że jeszcze mam obywatelstwo patrząc że Heinz zagląda tu częściej w sprawach służbowych niż ja z przyjemności.
Niestety tak chyba już zostanie, może czasem przyjdę zobaczyć co i jak ale na dłużej zostać już zaoferować się nie mogę.
Fajnie by było się i tu pobawić ale już takie rozdrabnianie uwagi, czasu i chęci do robienia czegokolwiek się nie udało a ofiarą tego była moja aktywność tutaj kosztem Edelweiss i FN. Chociaż zobaczymy jak to finalnie się potoczy. Może jednak będzie mi dane trochę pozawracać wam dupę.

PS.
Jakby @Andżej-chan miał jakiś pomysł na Mikronacyjną Fundację SCP to może byłbym zainteresowany dodać swoje trzy grosze czy to z Śnieżnym Koczkodanem w Edelweiss czy może w FN.
ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

AF de Espada pisze: 05 sty 2024, 21:30 PS.
Jakby @Andżej-chan miał jakiś pomysł na Mikronacyjną Fundację SCP to może byłbym zainteresowany dodać swoje trzy grosze czy to z Śnieżnym Koczkodanem w Edelweiss czy może w FN.
Fajnie byłoby, gdybyśmy wymyślili coś w miarę oryginalnego, co nie byłoby prostym przeniesieniem Fundacji SCP do mikroświata. Póki co nie mam konkretnego pomysłu, ale jak na coś wpadnę, to dam znać. Jak Pan coś wymyśli, to proszę o to samo. ;)

Nasza "Fundacja" mogłaby nawiązywać do inicjatyw, które już kiedyś istniały:
a/ Instytut Zjawisk Paranormalnych Konserwatorium Muzycznego w Wałbrzychu (Wandystan): https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/a ... index.html
b/ Instytut Badań Paranormalnych (Sarmacja): https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/a ... a.org/ibp/
c/ Instytut Badań Paranormalnych w Ferze (Sarmacja): https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/a ... aranormal/
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Piotr Romanow pisze: 05 sty 2024, 11:33 Planowałem tutaj prowadzić jakąś narrację dotyczącą Sił Zbrojnych Brodrii, które po dziś dzień rządzą tymi ziemiami w moim imieniu, nie mniej nie ma na to sił i środków w tym momencie.
Może przemyśleć operację Cesarskich Sił Zbrojnych polegająca na sformowaniu dywizji przeznaczonej do stacjonowania w Aquelii, wysłaniu jej tam... czyli operacja również morska, bo inaczej trudno tam dotrzeć. Wysadzić wojsko (etapami... bo mamy jeden okręt lotniczo-desantowy), nawiązać kontakt z dawnymi siłami Aquelii, przeprowadzić integrację z Cesarską Armią Nan Di.

Można to by było zrobić w taki sposób, że formujemy zalążek rzeczonej dywizji, a uzupełniamy ją poprzez formowanie całości za pomocą żołnierzy Aquelii... powinno to się przez jakiś czas ciągnąć. Po drodze możemy mieć jakieś problemy z ta integracją... bo to nigdy łatwe nie jest. W sumie narracja, która mogłaby się trochę ciągnąć.

Przy okazji należałoby uprościć dział Aquelii na forum - po integracji osobne działy dla wojska nie są potrzebne.

Działy podziału administracyjnego do likwidacji - nic w nich nie ma, a nie ma co tego tak rozdrabniać. Aquelia jest elementem Nan Di jako całość - nie ma sensu podział administracyjny, jak nie ma ludzi do zajmowania się "dzielnicami".
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

Sugeruję wprowadzić tam tylko zalążek dywizji i sformować regionalną dywizję tak jak przedstawiłeś to Rononie. Nie ma sensu wydzielać kolejnych sił z centrali do prowincji Cesarstwa. Tym bardziej że mamy tam wiernych koronie cesarskiej brodryjczyków, którzy powinni świetnie się sprawdzić.

Akcje możemy zacząć jak obaj znajdziemy chwilę czasu. Zrobić to ładnie narracyjnie.
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Post autor: Reza I Pahlavi »

List od Rezy I Pahlaviego, Aryamehra (Światła Arów) i Szachanszacha Imperium Anxi na uchodźstwie do Ronona Dexa, Wielkiego Marszałka Cesarstwa Nan Di,
czyli Cesarstwo Nan Di - podejście drugie

Wniosek o możliwość zagospodarowania terenów byłej Aquelii

Drogi Wielki Marszałku @Ronon Dex !
Składam formalny wniosek do Szanownego Pana jako osoby zastępującej Niebiańskiego Cesarza podczas jego nieobecności o przekazanie mi w zarząd terenów po dawnym Księstwie Aquelii.
Otrzymałem wprawdzie już kiedyś baronię Beihe, niestety, problemy zdrowotne mi nie pozwoliły na należyte zajęcie się jej administracją i wyszło wtedy, jak wyszło.

Swojego czasu, dzięki łasce Niebiańskiego Cesarza miałem możliwość rozpoczęcia życia razem z wiernymi mi poddanym z mojego dawnego kraju, którzy razem ze mną wycofali się do Cesarstwa Nan Di.

Nie możemy i nie chcemy się wiecznie włóczyć i chcemy włączyć się w budowę wspaniałego Imperium Anxi na uchodźstwie na terenie Cesarstwa Nan Di. Moglibyśmy osiedlić się na terenie dawnej Aquelii i zacząć ją odbudowywać, dla wspólnego dobra Niebiańskiego Cesarza Nan Di, jak i dla tej wiernej części ludności dawnego Imperium Anxi, która nie chciała żyć pod rewolucyjnym jarzmem religijnych fanatyków.
Możemy się zająć obroną dawnej Aquelii przed każdym zagrożeniem zewnętrznym i w ten sposób odciążyć Cesarstwo Nan Di oraz jego armię.
Decyzja należy do Szanownego Pana oraz do Niebiańskiego Cesarza.

Z wyrazami przyjaźni, Szachanszach Imperium Anxi
Reza I Pahlavi
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Reza I Pahlavi pisze: 19 lip 2024, 10:15 Wniosek o możliwość zagospodarowania terenów byłej Aquelii
Wniosek Czcigodnego Rezy I Pahlavi (Pahlaviego?) nie jest dla mnie zaskoczeniem, gdyż już wcześniej o tym rozprawialiśmy pozaforumowo.

Jestem jak najbardziej za zagospodarowaniem ziem przekazanej nam niegdyś Aquelii i cieszy mnie, że jest osoba chcąca się tym (leżącym obecnie "odłogiem") terenem zająć.

Przesyłam drogą PW projekt aktu prawnego powołującego Imperium Anxi jako terytorium zależnego Cesarstwa Nan Di.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Projekt uważnie przeczytałem i zgłosiłem swoje drobne poprawki.
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Przepraszam za post pod postem, ale chciałbym bardzo podziękować Wielkiemu Marszałkowi za okazaną pomoc przy tworzeniu mojego podforum Imperium Anxi 🙏💪
ODPOWIEDZ

Wróć do „Geografia i Demografia”