List od Rezy I Pahlaviego, Aryamehra (Światła Arów) i Szachanszacha Imperium Anxi na uchodźstwie do Ronona Dexa, Wielkiego Marszałka Cesarstwa Nan Di,
czyli Cesarstwo Nan Di - podejście drugie
Wniosek o możliwość zagospodarowania terenów byłej Aquelii
Drogi Wielki Marszałku
@Ronon Dex !
Składam formalny wniosek do Szanownego Pana jako osoby zastępującej Niebiańskiego Cesarza podczas jego nieobecności o przekazanie mi w zarząd terenów po dawnym Księstwie Aquelii.
Otrzymałem wprawdzie już kiedyś baronię Beihe, niestety, problemy zdrowotne mi nie pozwoliły na należyte zajęcie się jej administracją i wyszło wtedy, jak wyszło.
Swojego czasu, dzięki łasce Niebiańskiego Cesarza miałem możliwość rozpoczęcia życia razem z wiernymi mi poddanym z mojego dawnego kraju, którzy razem ze mną wycofali się do Cesarstwa Nan Di.
Nie możemy i nie chcemy się wiecznie włóczyć i chcemy włączyć się w budowę wspaniałego Imperium Anxi na uchodźstwie na terenie Cesarstwa Nan Di. Moglibyśmy osiedlić się na terenie dawnej Aquelii i zacząć ją odbudowywać, dla wspólnego dobra Niebiańskiego Cesarza Nan Di, jak i dla tej wiernej części ludności dawnego Imperium Anxi, która nie chciała żyć pod rewolucyjnym jarzmem religijnych fanatyków.
Możemy się zająć obroną dawnej Aquelii przed każdym zagrożeniem zewnętrznym i w ten sposób odciążyć Cesarstwo Nan Di oraz jego armię.
Decyzja należy do Szanownego Pana oraz do Niebiańskiego Cesarza.
Z wyrazami przyjaźni, Szachanszach Imperium Anxi
Reza I Pahlavi