Niesbieka działa, jeśli chodzi o dziedzinę narracji za pośrednictwem discorda, który jest mniej różny od forum, niż lista dyskusyjna. Na Kompasie używamy prostego turowego systemu, taki bitewniak. Tam jeśli obce państwo właczy się po czyjeś stronie to dostaje taki niewielki korpusik internwncyjny i go prowadzi. Może o to chodziło Janowi. Co do zasady obie główne strony mają po 10 jednostek na mapie. Ale uwzględniając ich aktywność dajemy modyfikatory. Tutaj np. zakup od Was 100 czołgów, jesli by to było ładnie narracyjnie zrobione, mógł by np. skutkiwać jedną jednostką wiecej etcPiotr Romanow pisze: 30 sie 2023, 15:46No właśnie Księże Arcybiskupie pojawia się cały problem. Bowiem Rzeczpospolita Niebieska chce z nami współpracować militarnie, a nie możemy zapewnić takowej współpracy gdyż najzwyczajniej w świecie nie egzystują oni na żadnym forum.Piwski Sroczyński pisze: 30 sie 2023, 15:42
Problem jest taki, że jednak spora częśc osób od nas nie trawi forum... zresztą nie powodów. Taka promocja Osieka w Sarmacji czy Leocji, to zresztą był jeden z etapów drogi, która wgl doprowadziła do jego restytucji. Więc jak najabrdziej, jestem za. Tylko pytanie w jakiej formie. Komunikaty IKO wrzucane na wszystkie fora państwa aktywnych?
Zresztą jak ma to wyglądać współpraca minecraft-pollin? Wysyłamy wam 100 wozów bojowych, a wtedy RP wybuduje z klocków te 100 czołgów i napisze na discordzie, że dotarły? Nie mam wizji na to co w tym wypadku zrobić.
Rozmowa między Jego Cesarską Mością a Janem Sobieskim herbu Janina
- Piwski Sroczyński • Stempel
- Kontakt:
Re: Rozmowa między Jego Cesarską Mością a Janem Sobieskim herbu Janina
(-) Piwski Sroczyński h. Żmij
Arcybiskup Osieka, Sługa Sług Bożych
- Juraj Zvolynský • Stempel
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Rozumiem, nie mniej nie jestem zaznajomiony z taką współpracą i przynajmniej na chwilę obecną wydaje się dla mnie bardzo skomplikowana. Nie mniej zapraszam Rzeczpospolitą Niebieską do Paktu Bundżadarskiego, tylko tutaj pojawia się problem, bo ta będzie musiała wystawić swojego co najmniej jednego delegata na forum, ażeby wraz z nami móc obradować nt. współpracy militarnej, czy też gospodarczej.Piwski Sroczyński pisze: 30 sie 2023, 15:53
Niesbieka działa, jeśli chodzi o dziedzinę narracji za pośrednictwem discorda, który jest mniej różny od forum, niż lista dyskusyjna. Na Kompasie używamy prostego turowego systemu, taki bitewniak. Tam jeśli obce państwo właczy się po czyjeś stronie to dostaje taki niewielki korpusik internwncyjny i go prowadzi. Może o to chodziło Janowi. Co do zasady obie główne strony mają po 10 jednostek na mapie. Ale uwzględniając ich aktywność dajemy modyfikatory. Tutaj np. zakup od Was 100 czołgów, jesli by to było ładnie narracyjnie zrobione, mógł by np. skutkiwać jedną jednostką wiecej etc
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
- Kontakt:
Cześnik już konto na Bastionie ma, więc chyba mółgłby być takim delegatemPiotr Romanow pisze: 30 sie 2023, 15:57Rozumiem, nie mniej nie jestem zaznajomiony z taką współpracą i przynajmniej na chwilę obecną wydaje się dla mnie bardzo skomplikowana. Nie mniej zapraszam Rzeczpospolitą Niebieską do Paktu Bundżadarskiego, tylko tutaj pojawia się problem, bo ta będzie musiała wystawić swojego co najmniej jednego delegata na forum, ażeby wraz z nami móc obradować nt. współpracy militarnej, czy też gospodarczej.Piwski Sroczyński pisze: 30 sie 2023, 15:53
Niesbieka działa, jeśli chodzi o dziedzinę narracji za pośrednictwem discorda, który jest mniej różny od forum, niż lista dyskusyjna. Na Kompasie używamy prostego turowego systemu, taki bitewniak. Tam jeśli obce państwo właczy się po czyjeś stronie to dostaje taki niewielki korpusik internwncyjny i go prowadzi. Może o to chodziło Janowi. Co do zasady obie główne strony mają po 10 jednostek na mapie. Ale uwzględniając ich aktywność dajemy modyfikatory. Tutaj np. zakup od Was 100 czołgów, jesli by to było ładnie narracyjnie zrobione, mógł by np. skutkiwać jedną jednostką wiecej etc
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Wydaje mi się, że tak. Tylko pozostaje pytanie, czy znajdzie dziennie 2 minuty na przeczytanie jednego wątku. Bo od paru tygodni próbujemy poruszyć kwestię uznania, ale jakoś nie pojawia się tutaj za często.Piwski Sroczyński pisze: 30 sie 2023, 16:07
Cześnik już konto na Bastionie ma, więc chyba mółgłby być takim delegatem
- Kontakt:
A jak już o wojnach...
Teutonia dokonała zdradzieciego ataku na Osiek!

Teutonia dokonała zdradzieciego ataku na Osiek!

Chyba musze Ronon Shield reaktywować... to byłą tak firma najemnicza w Bialenii, co to mogła działać bez zgody rządów, bo była prywatna. Jak trzeba było to nawet i całych krajów pilnowała (np. Suederlandu). Niestety we wrześniu nie będzie mnie w mikro (realowy wyjazd), to się musicie do października sami utrzymać...
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Zauważyłem, że chyba temat z RP niebieską umarł śmiercią naturalną. Szkoda, że zadeklarowali się do współpracy, a tu nagle cisza.