Co się stało z Anxi i Nan Di

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Co się stało z Anxi i Nan Di

Post autor: Reza I Pahlavi »

Witam :D

Właśnie widzę, że zmiany i to wielkie! :shock:

Anxi wylądowało w Ukrytej Komnacie :lol:

Mea culpa, bo pochłonęła mnie realioza w ostatnich miesiącach.

Mam nadzieję, że da się to odkręcić (chyba, że coś mnie ominęło, np. upadek Cesarstwa Nan Di)?! :lol:

Pozdrawiam, @Ronon Dex , @Piotr Romanow ;)
Awatar użytkownika
Karol Keane
Kontakt:

Re: Zmiany!

Post autor: Karol Keane »

Romanow teraz jest na Nordacie z jakimś wydziwionym imieniem ;) Pijoter ale inaczej.
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Co się stało z Anxi i Nan Di

Post autor: Ronon Dex »

Reza I Pahlavi pisze: 07 kwie 2025, 15:55 Mam nadzieję, że da się to odkręcić (chyba, że coś mnie ominęło, np. upadek Cesarstwa Nan Di)?! :lol:
Niczego nie da się "odkręcić"... Andrzej i Piotr zabrali Nan Di (wraz z przyległościami) i wynieśli się do Waksmanlandu czyli na forum Federacji Nordackiej. Dlatego to co było tutaj, a dotyczyło Na Di (oraz tych państw, które sobie "zdechły") jest po prostu zarchiwizowane.

Masz dwa wyjścia:
- pozostać z nami na Bastionie i zając się czym innym,
- udać się do Waksmanlandu i pewnie Cię tam przyjmą do Nan Di i do Twojego Anxi.

Andrzej z Piotrem się przecież z nami nie pokłócili - po prostu znudziło im się na Bastionie, uznali że ten projekt nie wypalił i odeszli. Opłaciłem więc domenę na razie na dwa lata (serwer od początku był "moją działką") i Bastion będzie trwał... musze tylko od Piotra wyciągnąć kilka spraw technicznych, bo przedtem był podział ról - ja strona, a Piotr forum. Teraz muszę wszystko sam ogarniać, a znam się na trym "tak sobie".
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Ronon Dex pisze: 07 kwie 2025, 18:44 Andrzej z Piotrem się przecież z nami nie pokłócili - po prostu znudziło im się na Bastionie, uznali że ten projekt nie wypalił i odeszli.
Dokładnie tak. Nikt się z nikim nie pokłócił, ani na nikogo nie obraził. Po prostu większość Nandyjczyków uznała, że chcemy działać w aktywniejszym i bardziej "politycznym" projekcie.

Dalej uważam, że Bastion to dobra formuła dla mniejszych, narracyjnych projektów. Fajnie, że znalazły się nowe kraje, które dołączyły do Bastionu i zabawa dalej się kręci.

Może kiedyś, jak będę miał więcej czasu, to odbuduję stan Redrock w ramach Bastionu... Ale więcej czasu na mikro będę miał dopiero w lecie.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Post autor: Reza I Pahlavi »

Rozumiem :)

Chyba wybiorę Bolivarię, żeby zostać na Bastionie (to czarne tło w II FN jednak daje po oczach!).

Jako,że jest Mark Felt i jego stan New Olympic, to daje to ciekawą możliwość narracyjną :))
Awatar użytkownika
Karol Keane
Kontakt:

Post autor: Karol Keane »

Tak pokrótce z bieżących spraw, to Wyspa Małgorzaty została najechana przez piratów, New Olimpia przejmuje wiele różnych inicjatyw, Wielka Flota Ronona to wiesz, a do tego Liga Morska i Kolonialna na poważnie tu weszła. Republika Hazystanu, to tez nowość. Zamach stanu... dobra czytaj sobie, bo po długiej realiozie jest co!
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Reza I Pahlavi pisze: 08 kwie 2025, 14:41 ...to czarne tło w II FN jednak daje po oczach!
To coś można jednak przełączyć na wersję z białym tłem... co nie zmienia faktu, że tamto forum jest "brzydkie jak kupa"... ;) :lol: :twisted:

A wiesz, że spór o estetykę i kolory był powodem, dla którego nawet jakbym bardzo chciał to nie mogę kontynuować działań w Nan Di (które niegdyś wymyśliłem). Lata temu (w czasach nieboszczki Bialenii) niejaki Waksman chciał stworzyć wspólne forum dla państw Nordaty... jeszcze wcale nie było mowy o jakiejś federacji, tylko o czymś takim jak teraz Bastion - jednym, wspólnym miejscem informatycznym.

No i stworzył forum... było jeszcze brzydsze niż to obecne FN. Kolorków "milion", totalnie "oczojebne"... nie szło na to patrzeć dłużej jak 2-3 minuty, bo oczy bolały :lol:

Jak w temacie o tej przyszłej wspólnocie informacyjnej zwróciłem na to uwagę to się gość totalnie i niespodziewanie "zesrał". Zaczął pyszczyć i obrażać, płakał i "tupał nóżkami" bo jego "dzieło" ponoć było idealne i "piękne". Mieliśmy tylko je wychwalać pod niebiosa.

W efekcie do dzisiaj jesteśmy śmiertelnymi wrogami w mikro... :lol: :lol: :lol:

Nie mam tam wstępu... inna sprawa, że nie wcale chcę. :P
Karol Keane pisze: 08 kwie 2025, 16:06 Tak pokrótce z bieżących spraw, to Wyspa Małgorzaty została najechana przez piratów
Ale to odparła i teraz tworzy stosowne siły zbrojne... drugi raz piractwu się nie uda. Ponieważ zupełnie niezależnie z piractwem był (stosunkowo niedawno - parę miesięcy temu) niedawno problem w Leocji, a co za tym idzie w Oceanii Leockiej to jest to pewien pomysł na narrację na Oceanie Wirtualnym Centralnym.
Reza I Pahlavi pisze: 08 kwie 2025, 14:41 Chyba wybiorę Bolivarię, żeby zostać na Bastionie.

Jako,że jest Mark Felt i jego stan New Olympic, to daje to ciekawą możliwość narracyjną :))
Popieram... Bolivaria jest bardzo fajną inicjatywą i z tradycjami. Niestety obecnie nieco monotematyczną... sama piłka kopana, ale rozumiem, że to jakieś hobby Szanownego Victorio Marcosa.

Pewnie Twoje pomysły i narracja dobrze by to uzupełniły o nieco inną tematykę. Moim zdaniem moglibyście stworzyć niezły "team". Jakbyście potrzebowali pomocy w jakimś dłubaniu graficznym czy wojskowości to chętnie pomogę w ramach wolnego czasu.
Obrazek
Ronon Dex
BKvH
Kontakt:

Post autor: BKvH »

Ronon Dex pisze: 08 kwie 2025, 16:30 Nie mam tam wstępu... inna sprawa, że nie wcale chcę. :P
Efekt oblężonej twierdzy i myślenie życzeniowe. Trochę jak płaskoziemca, który rozpaczliwie potrzebuje zakazu przypłynięcia na Antarktydę i wielomilionowej armii masonów broniących jej, bo gdyby nie to, cała jego teoria by się posypała. Oczywiście, że mógłbyś się zarejestrować i sobie działać, a to że nie chcesz, to Twój wybór i nam nic do tego. Ale proszę jednak o mówienie prawdy, albo chociaż półprawdy.
Waksman
Kontakt:

Post autor: Waksman »

Obecne forum II FN powstało jako forum IV Republiki Muratyki w 2021 roku po jej przekształceniu z ZKRM. Więc nie, nie powstało z okazji jakiegoś projektu integracyjnego. Wtedy zaproponowałem nasze forum dla takiej inicjatywy, bo na te czasy miało po prostu najbardziej zaawansowany silnik ze wszystkich, które teraz mamy. Nie moja wina, że kolory są takie, a nie inne. Ja patrzę na funkcje, nie na kolory, i innym polecam to samo 🤷‍♂️
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Ciekawe ile tych "żółtych mord" trzeba jeszcze wstawić, aby było to czytelną ironią... :?: :lol: :twisted:
Obrazek
Ronon Dex
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””