Pax Nandicum [Panel Dyskusyjny]

Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Re: Pax Nandicum [Panel Dyskusyjny]

Post autor: Reza I Pahlavi »

Pozdrawiam serdecznie i cieszę się, że doszło do takiej ciekawej dyskusji :D

Osobiście, uważam, że Brodria jest fajna, ale choć nie jestem sinologiem,to nęci mnie pierwiastek chiński/wietnamski w Cesarstwie Nan Di.

To bardzo duży potencjał 😁

Co do nowych osób, to warto dać znać na X,bo jest możliwość, że ktoś nowy się trafi, jeśli stworzymy oficjalnie profil Cesarstwa Nan Di.

Mikronacje w obecnych czasach przeżywają pewien kryzys, ale czasem na własne życzenie.

Taka RON np. masowo się stała siedzibą kupców i chłopów, ale,że szlachty jak na lekarstwo, to mają tam niezły cyrk podczas wolnych elekcji,z tego co czytam XD

Cesarstwo Niemieckie działa pomału, ale funkcjonuje dość stabilnie.

To samo, w pewnym sensie, z MAW.

Ciekawy jest przypadek Rusowii, bo z tego co widzę w tym momencie, to chyba doszło tam do upadku monarchii i ktoś stara się tam budować demokrację, pomimo chyba masowej realiozy mieszkańców i jakiejś rewolucji.

Czy się im uda? 🤔

Co do aktywizacji, to interesujące są rozwiązania w ZKRR, bo choć nie za bardzo kocham ich ustrój, to mają różne wydarzenia na polu nauki czy działalności państwowych spółek i PGRów.

Myślę, że u nas dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie narracji związanej z uprawą ziemi, obserwacji wzrostu zasianych roślin i opisywaniem żniw.

Możemy wprowadzić realne nagrody w fortach dla najbardziej aktywnych w takiej, rolniczej narracji.

Oprócz tego, powinny dobrowolnie powstać lokale gastronomiczne (wrzucanie przepisów kulinarnych na dania Państwa Środka i Indochin czy bardzo bogatej kuchni irańsko-afgańsko-tadżyckiej chyba wcale nie jest złe)? 😇

Wisienką na torcie moich propozycji, jest zaś eksploracja kosmosu przez Cesarstwo (niesamowite wręcz możliwości narracji, choć dobrze będzie, jeśli będzie to zgodne z wiedzą naukową) ✌

Tam gdzie inni widzą trudności, ja widzę możliwości 💪

P.S O polityce w mym poście niewiele, bo nie jestem władcą Cesarstwa i i tak skończy się wspólnie podjętymi decyzjami, choć osobiście, jestem zwolennikiem monarchii parlamentarnej lub konstytucyjnej (to ostatnie doprowadzi jednak kiedyś do demokracji!) 😂
Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Post autor: Stanisław Dmowski »

Andżej-chan pisze: 02 lis 2024, 11:39
Piotr Romanow pisze: 02 lis 2024, 09:45 Może kiedyś uda nam się utworzyć nowe silne społeczeństwo?
Nie wiem, ale warto spróbować. :D
Stanisław Dmowski pisze: 02 lis 2024, 10:12 Proponowanie punktacji na urzędy w sytuacji państwa, które składa się z czterech obywateli, w tym trzech sytych w osiągnięcia i tytuły "kotów" jest pomysłem z pewnością odważnym. Spośród państw Bastionu to Arcadia była najbliżej osiągnięcia stanu, w którym mogła zrodzić się rywalizacja i jakieś emocje, niestety mnogość zobowiązań państwowych sprawiła, że projekt przyhamował.
Szkoda mi Arcadii, bo zaczynała się świetnie rozwijać, aż nagle i niespodziewanie "nowi" przestali się udzielać, a "starzy" zaczęli bardziej skupiać się na swoich wcześniejszych projektach. Bez żadnego flejmu, bez spektakularnych odejść, po prostu nagle wszystko siadło.
Jesteśmy zakładnikami wspomnień, starych narracji i znajomości. Arcadia wypaliłaby, gdybyśmy wszyscy się od nich odcięli i rozpoczęli od zera. Tak się chyba nigdy nie stanie. Zobaczymy, co czas przyniesie...
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Czasem się udaje. Leocja wypaliła, pewnej grupie emerytowanych Sarmatów udało się odciąć od Sarmacji. W najbliższym czasie będziemy musieli poważnie pogadać na temat przyszłości Arcadii - policzyć szable i coś ustalić.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Post autor: Reza I Pahlavi »

W razie czego, na mnie w sprawie Arkadii może Szanowny @Andżej-chan liczyć :D

Takiemu świetnemu projektowi nie można tak zwyczajnie dać odejść w zapomnienie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aula wykładowa”