Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]
- Andżej-chan • Stempel
- Andrew Hordeman
- Kontakt:
-
OBYWATEL
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Re: Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]
A przekazali oficjalnie to terytorium?
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński (Andżej-chan), wódz Nowej Ordy
- Ronon Dex • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Nie wiem... do FN zaglądał nie będę bo waksmaniątek po prostu brzydzę.Robert Drenin pisze: ↑24 sie 2024, 19:52 To jest dobre pytanie. Choć jeżeli de facto przekazali to terytorium obcemu państwu i to państwo upadło, to chyba ich ustawa nie przewiduje powrotu tego terytorium pod ich skrzydła. Choć tutaj do dziennika prawnego trzeba zajrzeć.

Ja coś znajdziesz to daj znać... dla mnie to na chwilę obecną przy aktualizacji po prostu OBPP.
- Ronon Dex • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
To nie jest jeszcze typowa aktualizacja... na razie tylko w tym temacie pod dalsze konsultacje i ewentualne poprawki:

Link do Kustosza
Uwzględnia:
- nową kategorię czyli tereny "pod opieką" i z innych przyczyn z ograniczonym osadnictwem,
- reaktywację Suederlandu (sprzed paru dni),
- zmianę nazwy RLS na BRD,
- usuwa nierozpoczęty w działaniach Iżniewsk.
No i chyba najważniejsze modyfikacje Kompasu... na chwile obecną dałem w miejscu gdzie był oryginalnie oznaczony tylko jako Osiek. Czekam na rozwój sytuacji czyli gdzie w końcu ten Kompas zostanie umieszczony. Dla mnie to nie problem bo sobie dałem wszystko dotyczące Kompasu do jednej grupy warstw, a więc jakiekolwiek przesunięcie to w zasadzie jeden ruch myszki.
Czekam na ewentualne uwagi, sprostowania i inne spostrzeżenia...

Link do Kustosza
Uwzględnia:
- nową kategorię czyli tereny "pod opieką" i z innych przyczyn z ograniczonym osadnictwem,
No i chyba najważniejsze modyfikacje Kompasu... na chwile obecną dałem w miejscu gdzie był oryginalnie oznaczony tylko jako Osiek. Czekam na rozwój sytuacji czyli gdzie w końcu ten Kompas zostanie umieszczony. Dla mnie to nie problem bo sobie dałem wszystko dotyczące Kompasu do jednej grupy warstw, a więc jakiekolwiek przesunięcie to w zasadzie jeden ruch myszki.
-
- Kontakt:
-
PRZEDSTAWICIEL
Skoro jest Athos to bym prosił o naniesienie na mapę pozostałych kolonii LMiK. W przypadku Aryunu proszę o zaznaczenie tylko samego miasta. Nie zamierzam zajmować całego tego terytorium. Kacperpolis idealnie nada się na faktorię.
http://forum.winkulia.eu/showthread.php ... 8#pid31788
JKM Dagobert III
Król Związku Winkulijskiego
Król Związku Winkulijskiego
- Ronon Dex • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Przyjąłem do wiadomości... naniosę zgodnie z linkowaną mapą.Artur Kardacz pisze: ↑26 sie 2024, 10:07 Skoro jest Athos to bym prosił o naniesienie na mapę pozostałych kolonii LMiK. W przypadku Aryunu proszę o zaznaczenie tylko samego miasta. Nie zamierzam zajmować całego tego terytorium. Kacperpolis idealnie nada się na faktorię.
- Joahim von Ribertrop • Stempel
- Kontakt:
Ej no, ja rozumiem, że Voxland jest tak wspaniały że się boicie, że skoro my sobie nie poradziliśmy z Wurstlandczykami to nikt sobie nie da z nimi rady, ale bez przesady, trochę wiary w innych! 
A teraz na poważnie. Czy po 5 latach od kiedy Wursty po raz ostatni raczyły objawić się w Mikroświecie naprawdę musimy jeszcze traktować Wurstlandię w jakiś specjalny sposób? Żyła, umarła, wróciła żeby się przywalić ("mamy prawa autorskie do tej wyspy" Mein Gott...) i umarła znowu. I od 5 lat nie żyje.
Przestańmy nadawać jej jakieś specjalne znaczenie. Piksel jest piksel. O ile inne czynniki zewnętrzne go nie chronią, niechaj będzie wolny.
Tłumacząc na polski: niechaj Wurstlandia będzie OBPP, a nie jakimś skansenem!

A teraz na poważnie. Czy po 5 latach od kiedy Wursty po raz ostatni raczyły objawić się w Mikroświecie naprawdę musimy jeszcze traktować Wurstlandię w jakiś specjalny sposób? Żyła, umarła, wróciła żeby się przywalić ("mamy prawa autorskie do tej wyspy" Mein Gott...) i umarła znowu. I od 5 lat nie żyje.
Przestańmy nadawać jej jakieś specjalne znaczenie. Piksel jest piksel. O ile inne czynniki zewnętrzne go nie chronią, niechaj będzie wolny.
Tłumacząc na polski: niechaj Wurstlandia będzie OBPP, a nie jakimś skansenem!
Zgłaszam błąd: Kiriańskie Terytoria Arktyczne nie należą do FN. To niepodległe państwo istniejące na Kompasie.Ronon Dex pisze: ↑26 sie 2024, 09:01 To nie jest jeszcze typowa aktualizacja... na razie tylko w tym temacie pod dalsze konsultacje i ewentualne poprawki:
Link do Kustosza
Uwzględnia:
(tak, specjalnie ponownie założyłem konto żeby to napisać)
- Fatima Chojnacka • Stempel
- Kontakt:
Po rozmowach mogę przekazać:
@Piwski Sroczyński @Ronon Dex
Szanowni Państwo,
Księstwo Sarmacji wyraża zgodę na umiejscowienie na mapach polskiego mikroświata wspólnoty państw Kompasu w lokacji Osieka oraz zaproponowanym kształcie.
/ - / Arkadiusz Maksymilian, książę Sarmacji.
- Prokrustes
- Kontakt:
- Ronon Dex • Stempel
- Kontakt:
-
OBYWATEL
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Przyjąłem do wiadomości... poprawię.