Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
DarkKot h Gryf Stempel
Kontakt:

Re: Mapa Polityczna Mikroświata [aktualizowana]

Post autor: DarkKot h Gryf »

Ronon Dex pisze: 22 sie 2024, 20:58
DarkKot h Gryf pisze: 22 sie 2024, 20:43 Obrazek
Kolorowe nacje działają na pollinie, skala szarości - tereny zajęte, niebędące na pollinie(traktować jak rezerwat przyrody lub dzikich tubylców).
To jeszcze proszę o info jaki kolor to jakie państwo. Domyślam się, że czerwony to Osiek, niebieski to Niebieska, a zielony to Cesarstwo Zielone... a reszta?
Jasny niebieski to Kiriańskie Terytoria Arktyczne
Pomarańczowy to Republika Arawii
DarkKot vijt Gryf-Draczyński,
Kanclerz Republiki Arawii
Awatar użytkownika
Anonim Stempel
Kontakt:

Post autor: Anonim »

Ronon Dex pisze: 22 sie 2024, 20:58
DarkKot h Gryf pisze: 22 sie 2024, 20:43 Obrazek
Kolorowe nacje działają na pollinie, skala szarości - tereny zajęte, niebędące na pollinie(traktować jak rezerwat przyrody lub dzikich tubylców).
To jeszcze proszę o info jaki kolor to jakie państwo. Domyślam się, że czerwony to Osiek, niebieski to Niebieska, a zielony to Cesarstwo Zielone... a reszta?
https://mik.cives.pl/cives/render/polit ... -06-09.png
/-/ HEWRET Z GERWENU

Ten użytkownik został zbanowany za trolling i przekroczenie granic kulturalnej dyskusji, m.in. za poniższą wypowiedź:
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

DarkKot h Gryf pisze: 22 sie 2024, 20:43 Kolorowe nacje działają na pollinie, skala szarości - tereny zajęte, niebędące na pollinie(traktować jak rezerwat przyrody lub dzikich tubylców).
W związku z pewną modyfikacją kolorystyki na mapie czyli odróżnieniu koloru OBPP (biały - pełna swoboda zakładania państw czy zajmowania ziem) od innych terenów, w tym również OBPP, ale pod opieką jakiegoś państwa/grupy państw, które będą oznaczane na szaro - wszystkie tereny na Kompasie, które nie "przystąpiły" do Pollinu będą po prostu szare czyli teren, który nie jest możliwy do zajęcia bez stosownych konsultacji i uzyskania zgody.

Planuję z czasem zrobić dodatkowy arkusz mapy - z flagami państw oraz ich pełnymi nazwami (na mapie głównej z konieczności czy dla czytelności stosowane są nazwy skrócone) i dodać do niego kilka powiększonych lądów lub ich fragmentów, tam gdzie państwa są niewielkie i słabo widoczne są ich rozgraniczenia na mapie głównej. W tym elemencie wrzucę też Kompas w większej dokładności i tam będzie można zaznaczyć kompasowe kraje poza Pollinem.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Fatima Chojnacka Stempel
Kontakt:

Post autor: Fatima Chojnacka »

Vilarte pisze: 22 sie 2024, 18:44Może faktycznie ktoś od polityki zagr. z naszej strony się też wypowie...
Jak już powiedziałam na discordzie Kompasu – obgadam sprawę i postaram się jak najszybciej dać znać co i jak.
( — ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Kontakt:

Post autor: Robert Drenin »

W ogóle tak z ciekawości, ale czy ktoś wie, co się dzieje z Wielkim Księstwem Iżniewskim?
Tow. Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Prezydent Republiki Ludowej Szczęścia
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Robert Drenin pisze: 23 sie 2024, 16:50 W ogóle tak z ciekawości, ale czy ktoś wie, co się dzieje z Wielkim Księstwem Iżniewskim?
Sam się nad tym zastanawiam... nie wiem czy tego nie zdjąć z mapy i czy to w ogóle działa i gdzie ewentualnie ma forum? Ktoś coś słyszał?
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Kontakt:

Ronon Dex pisze: 23 sie 2024, 16:55
Robert Drenin pisze: 23 sie 2024, 16:50 W ogóle tak z ciekawości, ale czy ktoś wie, co się dzieje z Wielkim Księstwem Iżniewskim?
Sam się nad tym zastanawiam... nie wiem czy tego nie zdjąć z mapy i czy to w ogóle działa i gdzie ewentualnie ma forum? Ktoś coś słyszał?
No ja osobiście kojarzę tylko dział na forum bastionu, ale przeniesiono do komnaty cały dział wraz z innymi państwami, takimi jak RWTW. Natomiast co do potencjalnego innego forum to już mi nic nie wiadomo.
Tow. Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad

Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Robert Drenin pisze: 23 sie 2024, 18:07 No ja osobiście kojarzę tylko dział na forum bastionu, ale przeniesiono do komnaty cały dział wraz z innymi państwami, takimi jak RWTW. Natomiast co do potencjalnego innego forum to już mi nic nie wiadomo.
Też szukałem i nic nie znalazłem czyli teren trzeba będzie oznaczyć jako OBPP.

Czekam z aktualizacją na wyjaśnienie sprawy z Kompasem i wtedy pójdzie i ta poprawka.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Iżniewsk de facto nie rozpoczął działalności. Skończyło się na dobrych chęciach. I chyba te tereny dalej pozostają pod opieką FN?
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Robert Drenin Stempel
Kontakt:

Andżej-chan pisze: 24 sie 2024, 19:32 Iżniewsk de facto nie rozpoczął działalności. Skończyło się na dobrych chęciach. I chyba te tereny dalej pozostają pod opieką FN?
To jest dobre pytanie. Choć jeżeli de facto przekazali to terytorium obcemu państwu i to państwo upadło, to chyba ich ustawa nie przewiduje powrotu tego terytorium pod ich skrzydła. Choć tutaj do dziennika prawnego trzeba zajrzeć.
Tow. Robert Drenin

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””