Stwórzmy stronę główną Arcadii
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Re: Stwórzmy stronę główną Arcadii
Czy da się zmienić ten "etat-de-folie" z linku na "arcadia"?
Jeden z kolegów zadeklarował się do stworzenia opisu stanu, ale chyba chwilowo nie ma czasu, więc pewnie do tematu powrócimy, jak wrócisz do aktywności za tydzień...
Co jest przez ten czas do przygotowania poza tym opisem na główną stronę Arcadii?
Jeden z kolegów zadeklarował się do stworzenia opisu stanu, ale chyba chwilowo nie ma czasu, więc pewnie do tematu powrócimy, jak wrócisz do aktywności za tydzień...
Co jest przez ten czas do przygotowania poza tym opisem na główną stronę Arcadii?
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Pamiętam! Tylko opis jest w trakcie korekty
przepraszam za opóźnienia.

Da się... zrobione: https://bastionpollin.pl/arcadia/ (podstrony też).Andrew Hordeman pisze: 18 maja 2024, 22:16 Czy da się zmienić ten "etat-de-folie" z linku na "arcadia"?
Przez najbliższy tydzień mnie nie będzie, w tym czasie przydałoby się zrobić:Andrew Hordeman pisze: 18 maja 2024, 22:16 Co jest przez ten czas do przygotowania poza tym opisem na główną stronę Arcadii?
1/ Opis Arcadii na stronę główną.
2/ Opisy (skrótowe... zawsze można potem rozwinąć, dodać grafiki itp.) stanów... mapki z lokalizacją stanu porobię, to nie problem.
3/ Opis urzędu Prezydenta.
4/ Opis dla Kongresu.
5/ Czy my ustaliliśmy nazwę stolicy (bo lokalizacja DC niedawno się wyklarowała, ale nazwy nigdzie nie znalazłem)?
W przypadku punktów 3 i 4 chciałbym zrobić takie grafiki jakie były w Bialenii: https://bialenia.stempel.org.pl/encyklopedia/prezydent/
Warto by podjąć decyzję czy za wizerunek budynku bierzemy realowy Biały Dom i budynek Kapitolu czy coś innego - wykonanie takiej grafiki jest bardzo proste, ale muszę mieć wzorzec czyli na czym bazować. Przy czym dobrze jak takie coś ma realowy wzorzec, bo wtedy można wstawić fotkę.
Warto też powrócić do kwestii godła i wreszcie je stworzyć... w dyskusji o fladze wstawiłem kilka propozycji wstępnych, do dalszych prac - ale nikt nie podjął tematu i sprawa stanęła. Przy czym mam na myśli godło, a nie herb - to sprawa na dalsze kroki, bo najpierw musi być godło, by myśleć o herbie.
Dobrze by było przeprocedować w Kongresie ustawę o siłach zbrojnych, bo materiały przygotowuję, ale na razie nic nie robię - bo nie ma podstawy prawnej. Chciałbym wykorzystać okres pomiędzy 27.05, a 9.06 kiedy będę całkowicie wolny (potem na 3-tygodnie znowu zniknę czyli będę tylko na telefonie) na rozpoczęcie tych kwestii i na forum, i na stronie.
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
No to podzielmy się zadaniami, żeby znowu nie wyszło, że "gdzie kucharek sześć"... Potrzebujemy jakiegoś lidera, który będzie koordynował prace. Dobrze, że za miesiąc będziemy już mieli prezydenta (oby był aktywny!).
Stolica to New Neocity, a przynajmniej taka nazwa znajduje się w projekcie (nad którym nie wiem dlaczego jeszcze nie głosujemy).
Stolica to New Neocity, a przynajmniej taka nazwa znajduje się w projekcie (nad którym nie wiem dlaczego jeszcze nie głosujemy).
Dzięki - poprawiłem już na tablicy "przejścia granicznego".Andrew Hordeman pisze: 19 maja 2024, 15:14 Stolica to New Neocity, a przynajmniej taka nazwa znajduje się w projekcie (nad którym nie wiem dlaczego jeszcze nie głosujemy).
Stan New Olympia- Stan znajdujący się na wschodnim wybrzeżu Neokontynentu. Graniczący na północy z Capital District oraz State of New Tropico. Największym miastem stanu jest New Olympia, będąca również jego stolicą od 1745. Stan New Olympia dzieli się na 17 Commonwealth (czyt. Wspólnoty): Old Olympia, Whiteoak, Oakhill, Liberburg, Blackoak, Kingslay, Milton, Hammerburg, Lakehill, Oldtown, Flowerhill, New Port, Apache, Little Olympia, Smallvilage, Oldclock, New Amsterdam oraz wydzielonym miastem metropolitalnym New Olympia.
Oczywiście jeszcze mapka podziału stanu mogła by być oraz mapę można dorzucić
Niby nic, ale też trzeba byłoby pomyśleć jaką populacją dysponujemy .
Oczywiście jeszcze mapka podziału stanu mogła by być oraz mapę można dorzucić

Wcale nie takie nic... Warto założyć wielkość narracyjnej populacji, jak i wielkości miast. Potem od tego się różne rzeczy wylicza... np. wielkość armii itp.Mark Felt pisze: 20 maja 2024, 10:43 Niby nic, ale też trzeba byłoby pomyśleć jaką populacją dysponujemy .
Na pewno nie ma co szaleć, myślałem koło 20 milionach mieszkańców, ale jeśli przestrzeliłem to poproszę o korektęRonon Dex pisze: 20 maja 2024, 14:16Wcale nie takie nic... Warto założyć wielkość narracyjnej populacji, jak i wielkości miast. Potem od tego się różne rzeczy wylicza... np. wielkość armii itp.Mark Felt pisze: 20 maja 2024, 10:43 Niby nic, ale też trzeba byłoby pomyśleć jaką populacją dysponujemy .

Biorąc pod uwagę, że NO za wzorzec bierze "zachodnie wybrzeże" to nie jest to zbyt dużo.Mark Felt pisze: 20 maja 2024, 14:34 Na pewno nie ma co szaleć, myślałem koło 20 milionach mieszkańców, ale jeśli przestrzeliłem to poproszę o korektę![]()
Ok, czyli do korekty
Nie chciałem przesadzić, jeśli tak patrzymy szeroko to 30-40? Oczywiście, jestem otwarty pod tym względem na propozycje.
I Mr. Dex również rzucił kilka propozycji:
I bym optował za tą opcją: https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100 ... 154156.png
Bo flagę co prawda mamy, ale to jakoś umknęło nam
To dla przypomnienia.
I Mr. Dex również rzucił kilka propozycji:
I bym optował za tą opcją: https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100 ... 154156.png
Bo flagę co prawda mamy, ale to jakoś umknęło nam