Kwestia ochrony ziem dawnej Bialenii.

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Kwestia ochrony ziem dawnej Bialenii.

Post autor: Andrzej Ordyński »

A co ja mam do tego? Wbrew temu co Waksman tam płakał na waszym forum, ja wątek FN zamknąłem wraz z wnioskiem o usunięcie mojego konta na forum FN. Od tego czasu nie rozmawiałem z Piotrem na wasz temat, bo kwestię tę uważam za zamkniętą. Życzę powodzenia, jak wszystkim państwom nordackim, po prostu zdecydowanie nie jest to kraj w którym chciałbym działać. Tak czy inaczej nie mam aktualnie czasu na poważne działanie gdziekolwiek.

Jeżeli FN deklaruje, że ziem bialeńskich nie zajmie to fajnie, cieszę się. Czy możemy to potraktować jako oficjalne stanowisko?

Ja nie mam żadnego parcia na jakąś konkretną formę zabezpieczenia Archipelagu Valhalli. Misja wojskowa może być, ale nie musi.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Bolesław

Post autor: Bolesław »

Andżej-chan pisze: 22 paź 2023, 22:00 Jeżeli FN deklaruje, że ziem bialeńskich nie zajmie to fajnie, cieszę się. Czy możemy to potraktować jako oficjalne stanowisko?
Dopóki rządzę - tak.
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

Ależ nikt nie mówi o niechęci do Was. Jedyne co zrobiłem to rzuciłem nazwą waszego państwa. Jeżeli to tak bardzo boli, mogę oficjalną notę z przeprosinami wydać w Niebiańskim Pałacu.

Nie mnie to w interesie, aby ingerować w Wasze działanie. Nie mniej widzę tę misję pokojową jako swojego rodzaju dodatkową aktywność, gdzie żołnierze Paktu mogliby trochę podziałać razem.
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Piotr Romanow pisze: 23 paź 2023, 10:00 Nie mnie to w interesie, aby ingerować w Wasze działanie. Nie mniej widzę tę misję pokojową jako swojego rodzaju dodatkową aktywność, gdzie żołnierze Paktu mogliby trochę podziałać razem.
I dokładnie o to mi chodzi... aby był impuls do jakiś działań.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
AF de Espada Stempel
Kontakt:

Post autor: AF de Espada »

W sumie trochę się nie dziwę, II FN a w tym Muratyka miała na pieńku z Bialenią (...) a może raczej po jednej dwie osobie miały kosę, nie wiem nie mnie oceniać.

No ale jak miałem okazję napisać w księdze pamiątkowej, może i nasze kraje się nie lubiły ale w wzajemnie szanowały i właśnie przez wzgląd na ten szacunek ziemie Bialeńskie w najmniejszym stopniu nie są w nasze sferze zainteresowania.

Jeżeli szanowni przedstawiciele Paktu uznają to za stosowne jestem przekonany że II FN przy aprobacie premiera @Bolesław będzie skłonne jakoś usankcjonować kwestię nienaruszalności ziem Bieleńskich na drodze prawnej poprzez stosowne porozumienia i traktaty.
ObrazekObrazekObrazek
Leonid Repulijski

Post autor: Leonid Repulijski »

AF de Espada pisze: 23 paź 2023, 21:04 Jeżeli szanowni przedstawiciele Paktu uznają to za stosowne jestem przekonany że II FN przy aprobacie premiera @Bolesław będzie skłonne jakoś usankcjonować kwestię nienaruszalności ziem Bieleńskich na drodze prawnej poprzez stosowne porozumienia i traktaty.
Nowa administracja rządowa podtrzymuje to stanowisko. Jeśli Pakt Bundżadarski wykaże takie zainteresowanie, to chętnie usankcjonujemy prawnie stosunek II Federacji Nordackiej do ziem byłej Republiki Bialeńskiej, potwierdzając ich nienaruszalność.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Byłoby miło, Bialeńczycy z pewnością by to docenili. ;)
Leonid Repulijski

Post autor: Leonid Repulijski »

Czy możliwość ratyfikacji konwencji (viewtopic.php?p=1907#p1907) została ograniczona do wzmienionych w jej treści sygnatariuszy, czy nowe państwa mogą ją ratyfikować? Bo jeśli nie ma ograniczenia, to ułatwia nam to życie - nie musimy produkować nowego prawa w II FN.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Ja nie widzę żadnych przeszkód, żeby Federacja ratyfikowała tę konwencję. Proszę tylko o poinformowanie, gdy już do tego dojdzie, żebym odnotował informację w odpowiednim wątku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sztab Połączonych Sił Zbrojnych”