Ranking aktywności mikronacji 2023

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Kontakt:

Re: Ranking aktywności mikronacji 2023

Post autor: Fryderyk Orański »

Ignacy K pisze: 01 sty 2024, 14:17
Friedrich von Baden pisze: 01 sty 2024, 14:14 Jako Niemcy dziękujemy za ten wątek i to podsumowanie. :)
Nie możemy doczekać się tego guzika z 2023 aby to jeszcze raz dokładniej obejrzeć. :)

Gratuluję wyniku jaki uzyskał Bastion. Może już w tym nowym roku 2024 Cesarstwo Niemieckie zawrze relacje z Cesarstwem Nan Di i Nową Ordą. :D ?
Zapraszam do obejrzenia także:
Ranking 2020 - 2023
Właśnie przed chwilą zobaczyłem. Równie piękny. Patrząc na te aktywności i pozycje mam przed oczami, że to m.in moja zasługa, że dane państwo miało aktywność i zdobyło dane miejsce. :)
Od razu budzą się wspomnienia. A to już w lutym będą 4 lata jak jestem aktywnym Mikronautą. :)
/-/ Fryderyk Orański
Król Polski, Wielki Książę Litewski
Patriarcha Rotrii
Wielki Książę Oranii
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Kontakt:

Post autor: Fryderyk Orański »

Piotr Romanow pisze: 01 sty 2024, 14:17
Friedrich von Baden pisze: 01 sty 2024, 14:14
Gratuluję wyniku jaki uzyskał Bastion. Może już w tym nowym roku 2024 Cesarstwo Niemieckie zawrze relacje z Cesarstwem Nan Di i Nową Ordą. :D ?
Ależ Szanowny,
Niebiański Pałac czeka na dyplomatów z Cesarstwa Niemieckiego! Ba! Jakby się przyjrzeć nie mając jeszcze nawiązanych relacji z Wami pamiętaliśmy, aby i Wasz kraj zawrzeć w słowniku języka nandyjskiego!

Jedyne czego nie możemy oferować to poseł, który się pojawi w Niemczech, mamy malutki deficyt obywateli. Haha. :)
:D Dziękuję zatem już teraz za okazanie dobrej woli i wyciągnięcie ręki. Z chęcią pojawię się w Niebiańskim Pałacu Cesarza Nan Di. Obecnie mam wolne praktycznie do 8 stycznia, także mogę się dopasować do terminarza Jego Najjaśniejszej Cesarskiej Mości. :D

Co do posłów lub ambasadorów, sytuacja jak najbardziej zrozumiała. My w naszym Cesarstwie też obecnie mamy pewien deficyt, kryzys. De facto jest nas tylko 3 aktywnych obywateli. Są jeszcze ze dwie, trzy osoby, które pojawiają się od czasu do czasu. Także poza mną okazjonalnie zajmującym się dyplomacją, jedynie Cesarz Niemiecki się tym jeszcze czasem zajmuje. :| :)
/-/ Fryderyk Orański
Król Polski, Wielki Książę Litewski
Patriarcha Rotrii
Wielki Książę Oranii
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

Friedrich von Baden pisze: 01 sty 2024, 14:27
:D Dziękuję zatem już teraz za okazanie dobrej woli i wyciągnięcie ręki. Z chęcią pojawię się w Niebiańskim Pałacu Cesarza Nan Di. Obecnie mam wolne praktycznie do 8 stycznia, także mogę się dopasować do terminarza Jego Najjaśniejszej Cesarskiej Mości. :D

Co do posłów lub ambasadorów, sytuacja jak najbardziej zrozumiała. My w naszym Cesarstwie też obecnie mamy pewien deficyt, kryzys. De facto jest nas tylko 3 aktywnych obywateli. Są jeszcze ze dwie, trzy osoby, które pojawiają się od czasu do czasu. Także poza mną okazjonalnie zajmującym się dyplomacją, jedynie Cesarz Niemiecki się tym jeszcze czasem zajmuje. :| :)
Jeżeli o mnie mowa, to ja jestem w Pałacu codziennie. Mogę czasem długo zbierać się do odpowiedzi, ale jak sam Szanowny rozumie, jednak realioza chwilami bywa dużo silniejsza od naszych tutejszych obowiązków.
Oczywiście po podpisaniu umowy bardzo chętnie wybiorę się w podróż do Keisarikid af Saksa, poznać bliżej tych saksońców, a może pod natchnieniem Waszego państwa pojawią się kolejne pomysły do rozwoju nandyjskiego i będę mógł w końcu rozszerzyć słownik. ;)
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Piotr Romanow pisze: 01 sty 2024, 14:17 Jedyne czego nie możemy oferować to poseł, który się pojawi w Niemczech...
Jeśli ta sprawa się nie pali (z tym posłem) to mogę za jakiś czas się tym zająć... szykuję (ale obecnie mam trochę roboty graficznej w Nan Di to Oceania musi poczekać) pewien pomysł w Oceanii umożliwiający kontakty z (cofniętym w czasie) RON, a Niemcy to po sąsiedzku przecież.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

Ronon Dex pisze: 01 sty 2024, 15:04 Jeśli ta sprawa się nie pali (z tym posłem) to mogę za jakiś czas się tym zająć... szykuję (ale obecnie mam trochę roboty graficznej w Nan Di to Oceania musi poczekać) pewien pomysł w Oceanii umożliwiający kontakty z (cofniętym w czasie) RON, a Niemcy to po sąsiedzku przecież.
Bardziej chodzi mi o to, że ciężko nam wysyłać dyplomatów jak to miało miejsce jeszcze parę lat temu, gdy każdy kraj mógł sobie pozwolić na kilku dyplomatów w kilku różnych państwach. Nie mniej stosunki dyplomatyczne z Niemcami zawsze możemy nawiązać. ;)
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Franklin Garamond Stempel
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Post autor: Franklin Garamond »

Andżej-chan pisze: 01 sty 2024, 11:14 Nie ma jeszcze podsumowania roku w ISM
Już jest. Pozwoliłem sobie dodać.
https://ism.leocja.org/index_2023.php
(—) Franklin Garamond
Namiestnik Palatynatu Leocji
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Dziękuję za aktualizację. Druga połowa roku w mikroświecie wygląda naprawdę nieźle.

Jeśli chodzi o projekty w których uczestniczyłem i uczestniczę, to oczywiście w związku z zamknięciem Bialenii i Brodrii oraz otwarciem Bastionu nasze pozycje nie są za wysokie. Gdyby dodać te liczby, to pozycja w rankingu byłaby niezła.

Oczywiście, jak już wskazywali przedmówcy, liczba postów nie jest najważniejsza. Istotna jest też jakość aktywności. Nie mówiąc już o tym, że w minionym roku właściwie wszystkim z naszego grona towarzyszyły różnego rodzaju realiozy. W realiozach z resztą nie ma niczego złego, bo balans pomiędzy realem i wirtualem jest ważny i pozwala nam powracać z nowymi chęciami i pomysłami. Gdybyśmy zawsze mieli czas i wiecznie spędzali czas przy komputerze, to nie świadczyłoby to dobrze o naszym życiu realnym. ;)

Co do stosunków z Cesarstwem Niemieckim, Nowa Orda chętnie takowe nawiąże. Ambasadora pewnie nie przyślemy, bo nie ma kogo, ale ja mógłbym prowadzić ambasadę.
W ogóle od dłuższego czasu chodzi mi po głowie pomysł wspólnych przedstawicielstw Nan Di i Nowej Ordy. Nie wiem jak to praktycznie zrealizować, ale na pewno byłoby łatwiej na bieżąco informować zagranicę o tym, co się u nas dzieje, gdybyśmy podzielili się zadaniami. Fajną formułą w Bialenii był "To był tydzień...", czyli w miarę regularne raporty z inicjatyw i wydarzeń z kraju. Może w Bastionie skusilibyśmy się na coś podobnego? Może nie co tydzień, bo może być ciężko regularnością, ale od czasu do czasu moglibyśmy podsumować nasze działania i je rozreklamować.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Ignacy K Stempel
Kontakt:

Post autor: Ignacy K »

Ronon Dex pisze: 02 sty 2024, 15:52
Andżej-chan pisze: 02 sty 2024, 15:19 I tutaj powracamy do kwestii wstrzymanej inicjatywy utworzenia miesięcznika "Bastion". Może tym razem wypali?
Powiedzmy do połowy tego miesiąca robimy wydanie za 2023, a potem regularnie powiedzmy około 5 danego miesiąca robimy wydanie za poprzedni miesiąc.
Nie ma to jak pisać od rzeczy w danym wątku. Nie lepiej byłoby utworzyć osobny wątek? A tak tutaj mi piszecie...
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Ignacy K pisze: 02 sty 2024, 17:19 Nie ma to jak pisać od rzeczy w danym wątku. Nie lepiej byłoby utworzyć osobny wątek? A tak tutaj mi piszecie...
Człowieku nie irytuj się... ;) ... daj czas na moderację. A "offtop" został wydzielony tutaj.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””