Akurat ten kontynent przechodził w przeszłości masę zmian oraz różnych doklejek... część pozostawała, a część znikała. W sumie na mapę naniosłem kształt z ostatniego okresu funkcjonowania tam NUPIA.Vilarte pisze: 25 lip 2026, 15:20 W ogóle ciekawe, kiedy Bolivaria, czy tam ziemie po niej, zyskała ten "obcas"
bolivaria.[...]
Edit dostałem już odpowiedź na Discordzie, że to była jakaś doklejka na motywach islamu
Pewnie się "wyprostowało" podczas tych zmian kształtu kontynentu, bo przecież Vaarland mocno się zmienił i w sumie dalej ulega zmianom (ostatnio całkiem niedawno w zakresie Rusowii).Mikołaj Radziwiłł pisze: 25 lip 2026, 16:33 Ja chciałem jedynie zwrócić uwagę na ten fragment ziem niczyich na Vaarlandzie.
[...]
Na mapach z 2017 i 2012 linia brzegowa była bardziej "rozwinięta". Lecz gdy na Vaarlandzie ulokowane zostało Cesarstwo Niemieckie, linia brzegowa po Nordii została wydłużona i straciła tą swoją charakterystykę. Zniknęły też wtedy wszystkie wyspy, które niegdyś tam się znajdowały. Moim zdaniem, brakuje tego na aktualnej mapie i linia brzegowa wygląda "słabo" i nudnie, szczególnie chodzi mi o część między Skarlandem a Niemcami (ta między RON a Niemcami, moim zdaniem wygląda okej)
Mam to poprawić wg tych map Pel Nandera? W sumie mogę, ale z tego co wiem u Was zmiany wymagają zgodny "ciała kontynentalnego" - nie będzie problemu?
W sumie mógłbym, to nawet dać w najbliższej aktualizacji, bo muszę wstawić na mapę niepodległe Athos.