Winiosek o Obywatelstwo

Awatar użytkownika
Ryan McNewman
Kontakt:

Winiosek o Obywatelstwo

Post autor: Ryan McNewman »

Wniosek o Nadanie Praw Poddanego Korony Brytanickiej

Do Czcigodnych Urzędników Służby Obywatelskiej Korony Brytanickiej, oraz Wysokiej Rady Praw Poddanych,

Ja, niżej podpisany(a), z najwyższym szacunkiem i pokorą, zwracam się z prośbą o rozpatrzenie mojego wniosku o nadanie mi Praw Poddanego Korony Imperium Królestwa Brytaniki i Zjednoczonych Wysp Południowych. Deklaruję moją niezłomną lojalność wobec Najjaśniejszego Monarchy, Jerzego V, oraz wierność Ustawom i Zwyczajom Naszego Wielkiego Imperium.

Część I: Dane Osobowe Wnioskodawcy

Imię i Nazwisko (Pełne): Ryan McNewman
Data Urodzenia: 1690
Miejsce Urodzenia (Miasto/Kraina/Wyspa): Londyn
Zawód lub Stan: Kronikarz
Wyznanie Religijne: Kościół Reformowany Brytaniki

Część II: Deklaracja Lojalności i Zobowiązania

Niniejszym, Ja, Ryan McNewman, uroczyście deklaruję, że:

Wyrzekam się wszelkiej dotychczasowej lojalności wobec obcych władców.
Będę bezwzględnie przestrzegać Konstytucji Imperium oraz wszystkich Praw Korony.
Będę wiernie służyć Najjaśniejszemu Panu, Jerzemu V, oraz jego prawowitym Następcom.
Będę godnym i przykładnym Poddanym Korony, przyczyniając się do dobrobytu Imperium.

Data złożenia Wniosku:
23 listopada Roku Pańskiego 1725r.

Podpis Wnioskodawcy:
Ryan McNewman

Do wypełnienia przez Urząd Koronny:

Data Przyjęcia Wniosku:

Decyzja Urzędu: □ Zatwierdzono / □ Odrzucono
Data Podjęcia Decyzji:
Podpis Urzędnika:
Awatar użytkownika
Wilhelm von Zugdam
Kontakt:

Re: Winiosek o Obywatelstwo

Post autor: Wilhelm von Zugdam »

Akt Królewskiej Łaski:
Przyjęcie w Poczet Poddanych Korony Brytaniki

Obrazek
Z Woli Naszej, Jerzego V, z Łaski Bożej Monarchy Imperium Królestwa Brytaniki i Zjednoczonych Wysp Południowych, Obrońcy Wiary, Najwyższego Zwierzchnika Kościoła Reformowanego Brytaniki, etc., etc.

Do Szanownego Pana Ryan McNewman,

Z wielką przyjemnością i radością, po dokładnym rozpatrzeniu Twojego wniosku przez Czcigodną Radę Praw Poddanych i Naszego Gabinetu Królewskiego, ogłaszamy niniejszym Aktem Naszej Królewskiej Łaski, iż Twój wniosek o nadanie Praw Poddanego Korony został przez Nas zatwierdzony!

Cieszy Nas niezmiernie Twoja deklaracja lojalności wobec Naszego Tronu i Imperium. Witamy Cię w poczet wolnych i dumnych Poddanych Brytaniki, a także na wszystkich Zjednoczonych Wyspach Południowych. Wierzymy, że Twoje oddanie i wszelkie zasługi, które wniesiesz, przyczynią się do dalszego rozkwitu i chwały Naszego Dominium.

Niechaj Twoja obecność wzbogaci Nasz naród, a Twoja przyszłość w Imperium będzie pełna pomyślności i honoru. Od dziś jesteś częścią wielkiej rodziny, która ramię w ramię buduje potęgę na morzu i na lądzie.

Życzymy Ci wszelkich sukcesów w Twoich przedsięwzięciach w Naszym Imperium.

Niech Bóg błogosławi Ciebie i Imperium Królestwa Brytaniki!

Dano w Naszym Królewskim Pałacu w dniu Siódmego miesiąca Lipca Roku Pańskiego Dwa tysiące dwudziestego piątego .

Z Woli i Podpisem Naszej Królewskiej Ręki,

Jerzy V
Obrazek
Monarcha Imperium

Johann von Mottlau
Lord Protektor Imperium

Obrazek

Wilhelm von Zugdam, Król Wielkiej Brytanii
Obrazek
Awatar użytkownika
Ryan McNewman
Kontakt:

Re: Winiosek o Obywatelstwo

Post autor: Ryan McNewman »

Dziękuję za wniosek przyjęcia mnie do obywateli, to ogromny zaszczyt!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zapiski Historyczne i Archiwa”