Powrót do Matuszki

Miejsce na powitania.
Awatar użytkownika
Iwan Pietrow Stempel
Kontakt:

Powrót do Matuszki

Post autor: Iwan Pietrow »

Drodzy mieszkańcy Bastionu Pollin!

Miło mi zawitać w Wasze progi. Nazywam się Iwan Pietrow. Pewnie część z Was jeszcze mnie pamięta... Osobom, które mnie nie kojarzą, powiem, że mój łączny staż w mikronacjach to pewnie jakieś 7-10 lat. Działałem w wielu państwach i bardzo dobrze to wspominam.

Jeśli miałbym określić swoją mikronacyjną narodowość to bez wątpienia stwierdzam, iż jestem Brodryjczykiem. Ubolewam nad tym, że moja Ojczyzna stoczyła się na samo dno i chciałbym powrotu jej potęgi.

Przybywam do Was z jasnym celem - odtworzeniem Brodrii. Wydaje mi się, że koncepcja Waszego forum mi to umożliwia. Mam kilka pomysłów, które chciałbym zrealizować. Chciałbym odtworzyć Brodrię i przywrócić ją na mikronacyjne mapy (tworu pod nazwą BKRR nie uznaję za spadkobierczynię mojego kraju).

Brodria w trakcie moich rządów była prawdziwą potęgą. Rozciągała się przez całą Nordatę i była szanowana. Aktualnie jest bardziej pośmiewiskiem niż prawdziwą mikronacją.

Czas to zmienić. Jestem gotów oddać sie pracy swojej Ojczyźnie. Jestem gotów przywrócić blask Brodrii. Czy umożliwicie mi to?
(-) Iwan Pietrow
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Kontakt:

Re: Powrót do Matuszki

Post autor: Vilarte »

A ja z innej beczki - Szanowny mnie raczej nie kojarzy, więc tytułem wprowadzenia: od kilku lat jestem Lordem Szambelanem Hasselandu, aktualnie będącego częścią Sarmacji. Z tego co mi wiadomo, Szanowny był królem KH w 2015 roku? Jeśli tak, to zgłoszę się z serią pytań, bo jednocześnie tak się składa, że w ramach Hass. Akademii Nauk piszę podręcznik akademicki do historii naszego kraju.
W Sarmacji jestem TU.
Awatar użytkownika
HZ de Harlin
Kontakt:

Post autor: HZ de Harlin »

Kopę lat. Ja też działałem kiedyś w Brodrii jako Maximilian von Fiodorow-Frassati/Stirlitz, więc mnie kojarzysz. Z chęcią przyłączę się do projektu.
Jego Ekscelencja Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Baron Andalo
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Cześć. Fajnie, że wracasz. Zostało troszkę postbrodryjskich obpp, warto byłoby tam się ulokować i stamtąd prowadzić walkę o zjednoczenie ziem brodryjskich. ;)
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, chengxiang i regent Imperium Nandyjskiego, ajatollah w Zielonym Kościele, rektor Nordackiego Uniwersytetu Państwowego im. Pela Nandera
Awatar użytkownika
Iwan Pietrow Stempel
Kontakt:

Vilarte pisze: 07 sie 2025, 23:13 A ja z innej beczki - Szanowny mnie raczej nie kojarzy, więc tytułem wprowadzenia: od kilku lat jestem Lordem Szambelanem Hasselandu, aktualnie będącego częścią Sarmacji. Z tego co mi wiadomo, Szanowny był królem KH w 2015 roku? Jeśli tak, to zgłoszę się z serią pytań, bo jednocześnie tak się składa, że w ramach Hass. Akademii Nauk piszę podręcznik akademicki do historii naszego kraju.
W Sarmacji jestem TU.
Bardzo mi miło! Tak, byłem królem KH w 2015. Co prawda, nie pamiętam już dokładnych dat moich rządów, ale co nieco pamiętam z tego okresu. :) Chętnie pomogę przy sporządzaniu podręcznika.
Kopę lat. Ja też działałem kiedyś w Brodrii jako Maximilian von Fiodorow-Frassati/Stirlitz, więc mnie kojarzysz. Z chęcią przyłączę się do projektu.
Wspaniale! Dobrze wiedzieć, że Brodryjczycy są wciąż aktywni w mikroświecie. Oby było nas jak najwięcej.
Cześć. Fajnie, że wracasz. Zostało troszkę postbrodryjskich obpp, warto byłoby tam się ulokować i stamtąd prowadzić walkę o zjednoczenie ziem brodryjskich. ;)
Taki właśnie jest mój plan. Moi informatorzy w kraju dają mi znać, że w Iżniewsku miejscowa ludność pozytywnie zapatruje się na powrót zorganizowanych struktur władzy. Ludzie są zmęczeni ciągłą walką z miejscowymi watażkami.
(-) Iwan Pietrow
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Iwan Pietrow pisze: 07 sie 2025, 22:18 Miło mi zawitać w Wasze progi. Nazywam się Iwan Pietrow. Pewnie część z Was jeszcze mnie pamięta...
Iwan... nie wierzę. Jeszcze chyba tylko brakuje powrotu Ametysta do Mikro... :lol:

Witaj na Bastionie.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
HZ de Harlin
Kontakt:

Post autor: HZ de Harlin »

Ametyst pewnie też wróci, prędzej, czy później.
Jego Ekscelencja Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Baron Andalo
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Kolega Pietrow może jeszcze po powrocie się nie orientuje, ale spora część terytoriów postbrodryjskich funkcjonuje obecnie w bliższych lub luźniejszych związkach z Federacją Nordacką, gdzie właśnie w związku z Twoim powrotem rozpoczęto dyskusję o przyszłości Brodrii: https://forum.nordata.org/topic/2680-br ... %9B%C4%87/

Ze swojej strony zapraszam Waszą Carską Wysokość do odwiedzenia Nowej Ordy.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, chengxiang i regent Imperium Nandyjskiego, ajatollah w Zielonym Kościele, rektor Nordackiego Uniwersytetu Państwowego im. Pela Nandera
Awatar użytkownika
Iwan Pietrow Stempel
Kontakt:

Ronon Dex pisze: 09 sie 2025, 06:09 Iwan... nie wierzę. Jeszcze chyba tylko brakuje powrotu Ametysta do Mikro... :lol:

Witaj na Bastionie.
Cześć Rononie! Kopę lat! Ilu starych Bialeńczyków jeszcze działa w mikro?
Andrew Hordeman pisze: 10 sie 2025, 22:46 Kolega Pietrow może jeszcze po powrocie się nie orientuje, ale spora część terytoriów postbrodryjskich funkcjonuje obecnie w bliższych lub luźniejszych związkach z Federacją Nordacką, gdzie właśnie w związku z Twoim powrotem rozpoczęto dyskusję o przyszłości Brodrii: https://forum.nordata.org/topic/2680-br ... %9B%C4%87/

Ze swojej strony zapraszam Waszą Carską Wysokość do odwiedzenia Nowej Ordy.
Dziękuję za podlinkowanie wątku. Cieszę się że mój powrót budzi pewne emocje w innych państwach mikroświata. To zawsze jakiś element aktywności. Z chęcią też zawitam do Nowej Ordy, aby porozmawiać przy herbacie o przyszłości brodryjsko-ordyjskich stosunków.

Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości - nie chcę 5 minut po powrocie skłócić się z połową Nordaty w imię „walki o piksele”. Liczę jednak na to że odtworzenie państwa brodryjskiego na terytorium obpp nie będzie blokowane „bo tak”.

Swoją drogą, jeśli chodzi o prace nad odtworzeniem Brodrii, a dokładniej mówiąc o technikalia, to czy mam gdzieś zgłosić chęć założenia brodryjskiego działu, gdzie mógłbym pisać posty tematyczne? Co powinienem zrobić, żeby, nie naruszając porządku Waszego forum, kontynuować swoją działalność?
(-) Iwan Pietrow
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Iwan Pietrow pisze: 11 sie 2025, 10:19 Swoją drogą, jeśli chodzi o prace nad odtworzeniem Brodrii, a dokładniej mówiąc o technikalia, to czy mam gdzieś zgłosić chęć założenia brodryjskiego działu, gdzie mógłbym pisać posty tematyczne? Co powinienem zrobić, żeby, nie naruszając porządku Waszego forum, kontynuować swoją działalność?
Rozumiem, że podjąłeś decyzję o tym by Brodrię odtwarzać tutaj? Czyli na Bastionie.

W sumie mnie to cieszy, może się w to też jakoś zaangażuję... bo na forum Nordaty wstępu nie mam (w sumie to nie chcę mieć) z racji zadawnionego konfliktu z ich adminem - Waksmanem. Tutaj możesz działać całkowicie swobodnie.

Potrzebuję następujących informacji:

- Pełna nazwa kraju (dla kategorii),

- Jakie na początek chcesz działy - powiedzmy 3 główne (czyli fora) - reszta jako poddziały - tu już dowolność pełna. Chodzi o to by forum się nie rozjeżdżało.

- Jakaś na początek symbolika - abym zrobił ikonki... tutaj oczywiście mam zapisane dane i materiały z czasów Bialenii i Brodrii - mam godło dawnej Brodrii, godło Cara itd. Mogę na początek coś szybko skombinować, a potem się ewentulanie podmieni.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przywitaj się!”