Powrót do Matuszki
- Iwan Pietrow • Stempel
- Kontakt:
Powrót do Matuszki
Drodzy mieszkańcy Bastionu Pollin!
Miło mi zawitać w Wasze progi. Nazywam się Iwan Pietrow. Pewnie część z Was jeszcze mnie pamięta... Osobom, które mnie nie kojarzą, powiem, że mój łączny staż w mikronacjach to pewnie jakieś 7-10 lat. Działałem w wielu państwach i bardzo dobrze to wspominam.
Jeśli miałbym określić swoją mikronacyjną narodowość to bez wątpienia stwierdzam, iż jestem Brodryjczykiem. Ubolewam nad tym, że moja Ojczyzna stoczyła się na samo dno i chciałbym powrotu jej potęgi.
Przybywam do Was z jasnym celem - odtworzeniem Brodrii. Wydaje mi się, że koncepcja Waszego forum mi to umożliwia. Mam kilka pomysłów, które chciałbym zrealizować. Chciałbym odtworzyć Brodrię i przywrócić ją na mikronacyjne mapy (tworu pod nazwą BKRR nie uznaję za spadkobierczynię mojego kraju).
Brodria w trakcie moich rządów była prawdziwą potęgą. Rozciągała się przez całą Nordatę i była szanowana. Aktualnie jest bardziej pośmiewiskiem niż prawdziwą mikronacją.
Czas to zmienić. Jestem gotów oddać sie pracy swojej Ojczyźnie. Jestem gotów przywrócić blask Brodrii. Czy umożliwicie mi to?
Miło mi zawitać w Wasze progi. Nazywam się Iwan Pietrow. Pewnie część z Was jeszcze mnie pamięta... Osobom, które mnie nie kojarzą, powiem, że mój łączny staż w mikronacjach to pewnie jakieś 7-10 lat. Działałem w wielu państwach i bardzo dobrze to wspominam.
Jeśli miałbym określić swoją mikronacyjną narodowość to bez wątpienia stwierdzam, iż jestem Brodryjczykiem. Ubolewam nad tym, że moja Ojczyzna stoczyła się na samo dno i chciałbym powrotu jej potęgi.
Przybywam do Was z jasnym celem - odtworzeniem Brodrii. Wydaje mi się, że koncepcja Waszego forum mi to umożliwia. Mam kilka pomysłów, które chciałbym zrealizować. Chciałbym odtworzyć Brodrię i przywrócić ją na mikronacyjne mapy (tworu pod nazwą BKRR nie uznaję za spadkobierczynię mojego kraju).
Brodria w trakcie moich rządów była prawdziwą potęgą. Rozciągała się przez całą Nordatę i była szanowana. Aktualnie jest bardziej pośmiewiskiem niż prawdziwą mikronacją.
Czas to zmienić. Jestem gotów oddać sie pracy swojej Ojczyźnie. Jestem gotów przywrócić blask Brodrii. Czy umożliwicie mi to?
(-) Iwan Pietrow
Re: Powrót do Matuszki
A ja z innej beczki - Szanowny mnie raczej nie kojarzy, więc tytułem wprowadzenia: od kilku lat jestem Lordem Szambelanem Hasselandu, aktualnie będącego częścią Sarmacji. Z tego co mi wiadomo, Szanowny był królem KH w 2015 roku? Jeśli tak, to zgłoszę się z serią pytań, bo jednocześnie tak się składa, że w ramach Hass. Akademii Nauk piszę podręcznik akademicki do historii naszego kraju.
W Sarmacji jestem TU.
W Sarmacji jestem TU.
- HZ de Harlin
- Kontakt:
Kopę lat. Ja też działałem kiedyś w Brodrii jako Maximilian von Fiodorow-Frassati/Stirlitz, więc mnie kojarzysz. Z chęcią przyłączę się do projektu.
Jego Ekscelencja Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Baron Andalo
Arcybiskup achkovski
Baron Andalo
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Cześć. Fajnie, że wracasz. Zostało troszkę postbrodryjskich obpp, warto byłoby tam się ulokować i stamtąd prowadzić walkę o zjednoczenie ziem brodryjskich. 

/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, chengxiang i regent Imperium Nandyjskiego, ajatollah w Zielonym Kościele, rektor Nordackiego Uniwersytetu Państwowego im. Pela Nandera
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, chengxiang i regent Imperium Nandyjskiego, ajatollah w Zielonym Kościele, rektor Nordackiego Uniwersytetu Państwowego im. Pela Nandera
- Iwan Pietrow • Stempel
- Kontakt:
Bardzo mi miło! Tak, byłem królem KH w 2015. Co prawda, nie pamiętam już dokładnych dat moich rządów, ale co nieco pamiętam z tego okresu.Vilarte pisze: 07 sie 2025, 23:13 A ja z innej beczki - Szanowny mnie raczej nie kojarzy, więc tytułem wprowadzenia: od kilku lat jestem Lordem Szambelanem Hasselandu, aktualnie będącego częścią Sarmacji. Z tego co mi wiadomo, Szanowny był królem KH w 2015 roku? Jeśli tak, to zgłoszę się z serią pytań, bo jednocześnie tak się składa, że w ramach Hass. Akademii Nauk piszę podręcznik akademicki do historii naszego kraju.
W Sarmacji jestem TU.

Wspaniale! Dobrze wiedzieć, że Brodryjczycy są wciąż aktywni w mikroświecie. Oby było nas jak najwięcej.Kopę lat. Ja też działałem kiedyś w Brodrii jako Maximilian von Fiodorow-Frassati/Stirlitz, więc mnie kojarzysz. Z chęcią przyłączę się do projektu.
Taki właśnie jest mój plan. Moi informatorzy w kraju dają mi znać, że w Iżniewsku miejscowa ludność pozytywnie zapatruje się na powrót zorganizowanych struktur władzy. Ludzie są zmęczeni ciągłą walką z miejscowymi watażkami.Cześć. Fajnie, że wracasz. Zostało troszkę postbrodryjskich obpp, warto byłoby tam się ulokować i stamtąd prowadzić walkę o zjednoczenie ziem brodryjskich.
(-) Iwan Pietrow
Iwan... nie wierzę. Jeszcze chyba tylko brakuje powrotu Ametysta do Mikro...Iwan Pietrow pisze: 07 sie 2025, 22:18 Miło mi zawitać w Wasze progi. Nazywam się Iwan Pietrow. Pewnie część z Was jeszcze mnie pamięta...

Witaj na Bastionie.
- HZ de Harlin
- Kontakt:
Ametyst pewnie też wróci, prędzej, czy później.
Jego Ekscelencja Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Arcybiskup achkovski
Baron Andalo
Arcybiskup achkovski
Baron Andalo
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Kolega Pietrow może jeszcze po powrocie się nie orientuje, ale spora część terytoriów postbrodryjskich funkcjonuje obecnie w bliższych lub luźniejszych związkach z Federacją Nordacką, gdzie właśnie w związku z Twoim powrotem rozpoczęto dyskusję o przyszłości Brodrii: https://forum.nordata.org/topic/2680-br ... %9B%C4%87/
Ze swojej strony zapraszam Waszą Carską Wysokość do odwiedzenia Nowej Ordy.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
- Iwan Pietrow • Stempel
- Kontakt:
Cześć Rononie! Kopę lat! Ilu starych Bialeńczyków jeszcze działa w mikro?Ronon Dex pisze: 09 sie 2025, 06:09 Iwan... nie wierzę. Jeszcze chyba tylko brakuje powrotu Ametysta do Mikro...
Witaj na Bastionie.
Dziękuję za podlinkowanie wątku. Cieszę się że mój powrót budzi pewne emocje w innych państwach mikroświata. To zawsze jakiś element aktywności. Z chęcią też zawitam do Nowej Ordy, aby porozmawiać przy herbacie o przyszłości brodryjsko-ordyjskich stosunków.Andrew Hordeman pisze: 10 sie 2025, 22:46 Kolega Pietrow może jeszcze po powrocie się nie orientuje, ale spora część terytoriów postbrodryjskich funkcjonuje obecnie w bliższych lub luźniejszych związkach z Federacją Nordacką, gdzie właśnie w związku z Twoim powrotem rozpoczęto dyskusję o przyszłości Brodrii: https://forum.nordata.org/topic/2680-br ... %9B%C4%87/
Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości - nie chcę 5 minut po powrocie skłócić się z połową Nordaty w imię „walki o piksele”. Liczę jednak na to że odtworzenie państwa brodryjskiego na terytorium obpp nie będzie blokowane „bo tak”.
Swoją drogą, jeśli chodzi o prace nad odtworzeniem Brodrii, a dokładniej mówiąc o technikalia, to czy mam gdzieś zgłosić chęć założenia brodryjskiego działu, gdzie mógłbym pisać posty tematyczne? Co powinienem zrobić, żeby, nie naruszając porządku Waszego forum, kontynuować swoją działalność?
(-) Iwan Pietrow
Rozumiem, że podjąłeś decyzję o tym by Brodrię odtwarzać tutaj? Czyli na Bastionie.Iwan Pietrow pisze: 11 sie 2025, 10:19 Swoją drogą, jeśli chodzi o prace nad odtworzeniem Brodrii, a dokładniej mówiąc o technikalia, to czy mam gdzieś zgłosić chęć założenia brodryjskiego działu, gdzie mógłbym pisać posty tematyczne? Co powinienem zrobić, żeby, nie naruszając porządku Waszego forum, kontynuować swoją działalność?
W sumie mnie to cieszy, może się w to też jakoś zaangażuję... bo na forum Nordaty wstępu nie mam (w sumie to nie chcę mieć) z racji zadawnionego konfliktu z ich adminem - Waksmanem. Tutaj możesz działać całkowicie swobodnie.
Potrzebuję następujących informacji:
- Pełna nazwa kraju (dla kategorii),
- Jakie na początek chcesz działy - powiedzmy 3 główne (czyli fora) - reszta jako poddziały - tu już dowolność pełna. Chodzi o to by forum się nie rozjeżdżało.
- Jakaś na początek symbolika - abym zrobił ikonki... tutaj oczywiście mam zapisane dane i materiały z czasów Bialenii i Brodrii - mam godło dawnej Brodrii, godło Cara itd. Mogę na początek coś szybko skombinować, a potem się ewentulanie podmieni.