Ciudad Bolivar FC

Moderator: Victorio Marcos

Awatar użytkownika
Victorio Marcos Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Ciudad Bolivar FC

Post autor: Victorio Marcos »

Obrazek

Do rozgrywek 73 sezonu Ligi Królewskiej, zgłoszony został Ciudad Bolivar FC. Drużyna z naszego miasta rozpoczęła występy od drugiego szczebla rozgrywek, czyli Dywizji Srebrnej.

Przedstawiam herb klubu oraz wzór strojów w jakich będą występować nasi zawodnicy (domowe oraz wyjazdowe):

Obrazek

Estadio Municipal to obiekt, na którym rozgrywa swoje mecze domowe Ciudad Bolivar FC. Ten stary stadion pamięta jeszcze czasy ery amatorstwa. Jako jedyny, nie uległ zniszczeniu podczas pamiętnego nalotu w 2024 roku.
Obecnie może pomieścić niespełna 5 tysięcy widzów. Ma tylko jedną trybunę z miejscami siedzącymi (na ok. 300 widzów).

Obrazek

Obrazek

Do tej pory rozegrano 3 kolejki spotkań. Wyniki CBFC:

Ciudad Bolivar FC - Burza Morburg 0-0
Spotkanie nie stało na zbyt wysokim poziomie i nie zadowoliło licznej widowni, jaka zjawiła się na Estadio Municipal. Jednak to cenny punkt, zważywszy na to,że zdobyty z 3 drużyną Srebrnej Dywizji w poprzednim sezonie.
Do 11 kolejki został wybrany nasz bramkarz Art Crichton

Meriva FC - Ciudad Bolivar FC 0-1 (0-0)
Ciudad Bolivar FC odniósł pierwsze historyczne zwycięstwo. Gospodarze stworzyli więcej sytuacji bramkowych, jednak defensywa CBFC stanęła na wysokości zadania. Bramkę na wagę 3 pkt. zdobył w 60', po strzale z rzutu rożnego Louis Frost, asystował mu Ferdinand Creighton.
Do 11 kolejki zostało wybranych aż 3 naszych zawodników:
- bramkarz Art Crichton
- obrońca Willie Oldfield
- napastnik Ferdinand Creighton

Ciudad Bolivar FC - Sky Elfidias II 4-1 (1-1)
Pewne zwycięstwo odnieśli piłkarze Ciudad Bolivar, zwyciężając autsajdera Dywizji Srebrnej. Pierwsza połowa dość wyrównana. Dopiero w drugiej odsłonie gospodarze zdobyli wyraźną przewagę, wynagrodzoną 3 golami.
Tym razem do 11 kolejki nie trafił żaden z naszych zawodników.
Szkoleniowiec piłkarskiej reprezentacji Skarlandu
Kronikarz Austro-Węgierskiej Federacji Piłkarskiej
Awatar użytkownika
Victorio Marcos Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Re: Ciudad Bolivar FC

W Lidze Królewskiej rozegrano 4 serię spotkań.

KP Młot Sigmara - Ciudad Bolivar FC 1-2 (0-0)
Komplet punktów przywieźli z Hammer Arena nasi dzielni bohateiros. Pierwsza połowa wyrównana z lekką przewagą gospodarzy, którzy oddali 2 strzały na naszą bramkę, lecz nasz bramkarz jak zwykle na posterunku. W drugiej części meczu Bolivar uzyskał lekką przewagę w posiadaniu piłki, co dało piękny efekt w postaci dwóch goli.
Do 11 kolejki zostało wybranych 2 naszych zawodników:
- obrońca - J. Pilkington
- bramkarz - Art Crichton
Awatar użytkownika
Vilarte Stempel
Kontakt:

Post autor: Vilarte »

Mam bardzo dobre wspomnienia z LK, trzykrotnie z rzędu wygrywałem ją z Mechaniką Angemont. Nie wiem jak obecnie poziom, ale zakładam, że równie wysoki jak wówczas.
Awatar użytkownika
Victorio Marcos Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

W Dywizji Złotej z pewnością tak. Moje wyniki są nieco ponad stan. Dopiero zaczynam budowę zespołu. Nie jestem przygotowany na ewentualny awans. Inwestuję w szkółkę i zbieram fundusze na rozwój. W drużynie obecnie praktycznie brak perspektywicznych zawodników. Aby coś zwojować, będzie potrzeba kilku sezonów...
Awatar użytkownika
Victorio Marcos Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Ciudad Bolivar FC - Lwy Republikańskie 0-0
Nadkomplet widzów zgromadzonych, a raczej ściśniętych na kameralnym Estadio Municipal, oglądało spotkanie na szczycie Dywizji Srebrnej. Gospodarze postawili przed swoją bramką przysłowiowy autobus i to raczej przegubowy. Obrana taktyka zapewniła CBFC cenny punkt. Co wszyscy obserwatorzy meczu, uznali za nasz ogromny sukces.
Do 11 kolejki został wybrany nasz bramkarz, Art Crichton oraz aż 4 zawodników Lwów.

Obrazek
Awatar użytkownika
Victorio Marcos Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Cosmos Heliopolis - Ciudad Bolivar FC 0 - 0
Już 3 bezbramkowy remis uzyskali w tym sezonie bolivarscy futboliści. Wszystko to zasługa świetnie spisującego się między słupkami bramkarza Arta Crichtona, który kolejny raz znalazł się w 11 kolejki. Szkoda tylko, że zawodnik ten ma już 32 lata na karku...
Awatar użytkownika
Victorio Marcos Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

W meczu 7 kolejki Dywizji Srebrnej, Ciudad Bolivar FC gościł na swoim Estadio Municipal, drużynę DarkCzecze United. Mecz, jak już kibice miejscowych zdarzyli się przyzwyczaić, był sennym widowiskiem. Gospodarze jak zwykle, skoncentrowani na defensywie, stworzyli tylko jedna sytuacje bramkowa w meczu. Ale, dzięki 100% skuteczności, zapewnili sobie 3 pkt. Do 11 kolejki, został wybrany, tradycyjnie najlepszy na boisku, bramkarz Art Crichton.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Victorio Marcos Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

8 seria spotkań w Dywizji Srebrnej za nami.
Drużyna z Bolivarii gościła na stadionie w Grodzisku, skąd wróciła z kompletem punktów, zwyciężając tamtejszą Ostoję 1-0. W przeciwieństwie do poprzednich spotkań z udziałem CBFC, jakie mieliśmy okazję obserwować, tym razem mecz obfitował w liczne okazję bramkowe. Gospodarze zastosowali ultra defensywną taktykę, oddając inicjatywę drużynie przyjezdnej. Ciudad Bolivar FC przeprowadzał kolejne ataki na bramkę Ostoji, jednak miejscowi dzielnie się bronili. Dopiero w 80' meczu, piekielnie silnym strzałem z dystansu, bramkę na wagę zwycięstwa zdobył Joel Shelton.
Tym razem do 11 kolejki, nie został wybrany żaden z naszych zawodników.

Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Herr @Victorio Marcos nie chciałbym zaśmiecać tematu, ale zdaje się, że od Szanownego Pana Trenera otrzymałem zgłoszenie dołaczenia kadry Bolivarii do MUP.

Starym zwyczajem, jaki ja osobiście preferuje, dobrze jest zjawić się bezposrednio z zapytaniem najpierw do mnie (chyba łatwo mnie jest znaleźć), a później zgłaszać poprzez Xpert11.
Nigdy nie mam pewności czy to akurat prośba w MUP w dobrej wierze, a zdarzały się różne przypadki.

Jeśli Bolivaria wyraża chęć dołaczenia do MUP prosze o potwierdzenie i jednocześnie zachęcam do utworzenia stosownego wątku na forum, tak by łatwiej mi było przekazywać informacje.
Awatar użytkownika
Victorio Marcos Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Liga Królewska na półmetku rozgrywek. Drużyna Ciudad Bolivar FC przywiozła komplet punktów z wyjazdowego spotkania z Rotatorul Griportiena. Jak zwykle doskonały występ odnotował nasz bramkarz Art Crichton, który został wybrany do 11 kolejki w Dywizji Srebrnej.

Ostoja Grodzisk zyskała nowego managera i przeniosła swoją siedzibę do Scholandii. W dalszych rozgrywkach będzie występowała pod nazwą Max Alexiopolis.

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ciudad Bolivar”