[SHITPOST] Gdzie narodził się v-Jezus?
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
[SHITPOST] Gdzie narodził się v-Jezus?
Z okazji zbliżających się świąt zastanówmy się, gdzie narodziła się centralna postać rotryzmu i innych religii chrześcijańskich Pollinu?
W Al Rajn? Na obrzeżach Cesarstwa Bizantyjskiego? A może w RON, jak na syna Matki Boskiej Częstochowskiej przystało?
Discuss.
W Al Rajn? Na obrzeżach Cesarstwa Bizantyjskiego? A może w RON, jak na syna Matki Boskiej Częstochowskiej przystało?
Discuss.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Karol Keane
- Kontakt:
Re: [SHITPOST] Gdzie narodził się v-Jezus?
To oczywiste, że w Solardii, kraju słońca!
On jest synem Tego, na którego nie można patrzeć, bo się zginie, czyli Jah(we) jest słońcem. Więc Jego Syn może mieć tylko jedne miejsce v-narodzin, Krainę Słońca!
On jest synem Tego, na którego nie można patrzeć, bo się zginie, czyli Jah(we) jest słońcem. Więc Jego Syn może mieć tylko jedne miejsce v-narodzin, Krainę Słońca!
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
Ciekawe podejście do tematu. Niestety nie ma na Pollinie mikronacji, któraby wprost odwoływała się do realowego Izraela, i gdzie tym samym możnaby upatrywać "kandydata", a czy w przeszłości taka była, nie wiem.
Ale Angemont jest zawsze zapasową opcją do rozważenia
Ale Angemont jest zawsze zapasową opcją do rozważenia
- śp. J. von Ribertrop • Stempel
Absolutnie szczerze, Betlejem w bizantyjskiej Ziemi Świętej ma o tyle sens, że za jednym zamachem rozwiązuje problem plus minus 400 pierwszych lat historii chrześcijaństwa - bierzesz i rżniesz z realnego (oczywiście i tak musisz zmieniać, bo Vaarland się kończy jeszcze przed Synajem, o Aleksandrii to ja w ogóle nie wspomnę).
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Rozstrzygnijmy to raz na zawsze - Jezus to bóstwo solarne czy lunarne? Urodził się w święto Słońca Niezwyciężonego, ale jego zmartwychwstanie wiąże się z pełnią księżyca.Karol Keane pisze: 03 gru 2024, 14:36 To oczywiste, że w Solardii, kraju słońca!
On jest synem Tego, na którego nie można patrzeć, bo się zginie, czyli Jah(we) jest słońcem. Więc Jego Syn może mieć tylko jedne miejsce v-narodzin, Krainę Słońca!![]()
Dlaczego akurat Angemont?Vilarte pisze: 03 gru 2024, 14:38 Ciekawe podejście do tematu. Niestety nie ma na Pollinie mikronacji, któraby wprost odwoływała się do realowego Izraela, i gdzie tym samym możnaby upatrywać "kandydata", a czy w przeszłości taka była, nie wiem.
Ale Angemont jest zawsze zapasową opcją do rozważenia![]()
Z pewnością pasowałoby to do ścieżki fabularnej Bizancjum. Nie wiem jak z innymi państwami. Rotria miała spisaną historię przedinternetową?Joahim von Ribertrop pisze: 03 gru 2024, 15:50Absolutnie szczerze, Betlejem w bizantyjskiej Ziemi Świętej ma o tyle sens, że za jednym zamachem rozwiązuje problem plus minus 400 pierwszych lat historii chrześcijaństwa - bierzesz i rżniesz z realnego (oczywiście i tak musisz zmieniać, bo Vaarland się kończy jeszcze przed Synajem, o Aleksandrii to ja w ogóle nie wspomnę).
Może trzeba poszukać w Ewangelii?
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Kontakt:
-
PRZEDSTAWICIEL
W odpowiedzi na zadane pytanie w temacie, mnie nasuwa się tylko odpowiedź - klasyk wśród memow Stonogi... 
- śp. J. von Ribertrop • Stempel
Miała, zaczynała się w 550 roku. To oznacza, że pierwsze 550 lat vchrześcijaństwa jest kompletnie ukryte. Jedyną wcześniejszą wzmianką o chrześcijaństwie jaką teraz kojarzę (i mogę bez problemu zweryfikować) jest informacja z Historiae Sarmatnicae, która podaje, że chrześcijaństwo w Sarmacji pojawiło się w 399 roku wraz z przybyciem na wyspę Rzymian.Andżej-chan pisze: 03 gru 2024, 19:11Z pewnością pasowałoby to do ścieżki fabularnej Bizancjum. Nie wiem jak z innymi państwami. Rotria miała spisaną historię przedinternetową?Joahim von Ribertrop pisze: 03 gru 2024, 15:50Absolutnie szczerze, Betlejem w bizantyjskiej Ziemi Świętej ma o tyle sens, że za jednym zamachem rozwiązuje problem plus minus 400 pierwszych lat historii chrześcijaństwa - bierzesz i rżniesz z realnego (oczywiście i tak musisz zmieniać, bo Vaarland się kończy jeszcze przed Synajem, o Aleksandrii to ja w ogóle nie wspomnę).
EDIT: Nie sprawdzę tego teraz (z telefonu byłaby to trochę droga przez mękę), ale historia Bialenii Michalskiego podawała chyba że pierwsi chrześcijanie pojawili się w Bialenii już w I albo II wieku naszej ery, czyli jeszcze wcześniej.
Tak na marginesie dodam, że swego czasu próbowałem zebrać informacje ze wszystkich mikro o chrześcijaństwie i zrobić timeline historyczny dla całego Mikroweltu. W międzyczasie koncepcja mi się zmieniła i zamiast tego zrobiłem timeline Nordaty (prawie skończony, muszę jeszcze tylko Winkulię dodać), ale w sumie skoro się wywiązała taka dyskusja to mógłbym wrócić do tematu.
Dwie natury, dwie natury!Andżej-chan pisze: 03 gru 2024, 19:11Rozstrzygnijmy to raz na zawsze - Jezus to bóstwo solarne czy lunarne? Urodził się w święto Słońca Niezwyciężonego, ale jego zmartwychwstanie wiąże się z pełnią księżyca.Karol Keane pisze: 03 gru 2024, 14:36 To oczywiste, że w Solardii, kraju słońca!
On jest synem Tego, na którego nie można patrzeć, bo się zginie, czyli Jah(we) jest słońcem. Więc Jego Syn może mieć tylko jedne miejsce v-narodzin, Krainę Słońca!![]()
Tak na marginesie dodam, że swego czasu próbowałem zebrać informacje ze wszystkich mikro o chrześcijaństwie i zrobić timeline historyczny dla całego Mikroweltu. W międzyczasie koncepcja mi się zmieniła i zamiast tego zrobiłem timeline Nordaty (prawie skończony, muszę jeszcze tylko Winkulię dodać), ale w sumie skoro się wywiązała taka dyskusja to mógłbym wrócić do tematu.
Jak coś - to dla Winkulii założyłem chyba V w., ale nie wiem szczerze czy gdzieś to napisałem na forum. Na podstawie wzmianki w historii przedinternetowej Santanii i Burgii (też gdzieś gdzieś jest).
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Bardzo chętnie przeczytałbym takie opracowanie!Joahim von Ribertrop pisze: 04 gru 2024, 00:05 Tak na marginesie dodam, że swego czasu próbowałem zebrać informacje ze wszystkich mikro o chrześcijaństwie i zrobić timeline historyczny dla całego Mikroweltu. W międzyczasie koncepcja mi się zmieniła i zamiast tego zrobiłem timeline Nordaty (prawie skończony, muszę jeszcze tylko Winkulię dodać), ale w sumie skoro się wywiązała taka dyskusja to mógłbym wrócić do tematu.
Btw, jak już shitpostujemy w temacie niedokończonych projektów - kiedy omówienie iceberga?