Wniosek o przyjęcie do wojska
- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt:
Wniosek o przyjęcie do wojska
Chłopcy, nie siedźcie w domach, robota dla prawdziwych mężczyzn jest tu, w siłach zbrojnych! – zachęcał ubrany w mundur żołnierz, występujący w reklamie rekrutacyjnej, jakich pełno obecnie na murach budynków w stolicy Konfederacji Stanów Arkadii.
„Gwarantujemy odpowiednie szkolenie przygotowawcze!”, obiecywała na bilbordach rozwieszonych w mieście armia arkadyjska.
Poszukujemy żołnierzy, podoficerów i oficerów, więc przyłącz się do najlepszych z najlepszych! - szybko przeczytał Reza.
To było coś dla niego.
Chciał przeżyć coś nowego,ekscytującego i założyć nowy stan w KSA.
Armia była odpowiednim wyborem.
Zgłosił się do DoD i czekał, by wejść do gabinetu i móc złożyć wniosek o przyjęcie do służby wojskowej.
W końcu nadeszła jego kolej.
Zapukał do drzwi i nacisnął klamkę.
Wszedł, pozdrowił obecnego tam podoficera i skonstatował, że nie ma tam człowieka, który tak jak on pochodził z Cesarstwa Nan Di.
-Szef wróci wieczorem najwcześniej.
-Co pana do nas sprowadza.
Chcę się zaciągnąć. Oto wniosek.
Podoficer zaczął czytać:
Wniosek o przyjęcie do wojska KSA
Jestem Reza I Pahlavi. Chciałbym zaciągnąć się do armii KSA. Świeżo otrzymałem obywatelstwo arkadyjskie.
Chcę zostać zwiadowcą. Nic specjalnego, humvee z wieżyczką karabinu maszynowego dla trzech - czterech żołnierzy. Kierowca, nawigator sprawdzający położenie na mapie, strzelec/obserwator na wieżyczce z karabinem maszynowym i żołnierz osłony na pace z tyłu pojazdu.
Będą to patrole dalekiego zasiegu. Chcę zająć dla KSA nowe terytorium i założyć tam kolejny stan.
Teren jest pustynny, a zamieszkująca ten obszar ludność terroryzowana jest przez narkobaronów. Zamierzam przywrócić tam porządek.
Reza I Pahlavi
-Ok, proszę przyjść wieczorem.
-Dziękuję za wniosek w imieniu armii Konfederacji Stanów Arkadii.
Do widzenia.
„Gwarantujemy odpowiednie szkolenie przygotowawcze!”, obiecywała na bilbordach rozwieszonych w mieście armia arkadyjska.
Poszukujemy żołnierzy, podoficerów i oficerów, więc przyłącz się do najlepszych z najlepszych! - szybko przeczytał Reza.
To było coś dla niego.
Chciał przeżyć coś nowego,ekscytującego i założyć nowy stan w KSA.
Armia była odpowiednim wyborem.
Zgłosił się do DoD i czekał, by wejść do gabinetu i móc złożyć wniosek o przyjęcie do służby wojskowej.
W końcu nadeszła jego kolej.
Zapukał do drzwi i nacisnął klamkę.
Wszedł, pozdrowił obecnego tam podoficera i skonstatował, że nie ma tam człowieka, który tak jak on pochodził z Cesarstwa Nan Di.
-Szef wróci wieczorem najwcześniej.
-Co pana do nas sprowadza.
Chcę się zaciągnąć. Oto wniosek.
Podoficer zaczął czytać:
Wniosek o przyjęcie do wojska KSA
Jestem Reza I Pahlavi. Chciałbym zaciągnąć się do armii KSA. Świeżo otrzymałem obywatelstwo arkadyjskie.
Chcę zostać zwiadowcą. Nic specjalnego, humvee z wieżyczką karabinu maszynowego dla trzech - czterech żołnierzy. Kierowca, nawigator sprawdzający położenie na mapie, strzelec/obserwator na wieżyczce z karabinem maszynowym i żołnierz osłony na pace z tyłu pojazdu.
Będą to patrole dalekiego zasiegu. Chcę zająć dla KSA nowe terytorium i założyć tam kolejny stan.
Teren jest pustynny, a zamieszkująca ten obszar ludność terroryzowana jest przez narkobaronów. Zamierzam przywrócić tam porządek.
Reza I Pahlavi
-Ok, proszę przyjść wieczorem.
-Dziękuję za wniosek w imieniu armii Konfederacji Stanów Arkadii.
Do widzenia.
Re: Wniosek o przyjęcie do wojska
Zgłoszenie i chęć wstąpienia do Sił Zbrojnych Konfederacji Stanów Arcadii jak najbardziej przyjmuje i rozpatruje pozytywnie.
Wszelkie szczegóły związane ze służbą dogramy po jutrzejszym spotkaniu Gabinetu Prezydenta, kiedy to powinny pojawić się struktury organizacyjne armii.
Wszelkie szczegóły związane ze służbą dogramy po jutrzejszym spotkaniu Gabinetu Prezydenta, kiedy to powinny pojawić się struktury organizacyjne armii.
- Kontakt:
Dziękuję za pozytywną odpowiedź,Sir 
Pierwotny tekst był dużo lepszy, ale jak się nie odświeża i na wszelki wypadek nie zaznacza Kopiuj, to tak jest, że się drugi raz pisze na kolanie
)
Oczywiście, pamiętam, że konferencja o sprawach dotyczących obronności jutro
Tak sobie myślę, czy by się nie dało stworzyć KSA Space Forces przy współpracy z Cesarstwem Nan Di i dołączyć do projektu Łuna (tak, czytałem Kosmiczne Opowieści)?
Co panowie na to, @Mark Felt @Ronon Dex ? XD
Przypadkowym przypadkiem, stan,który zamierzam założyć jest położony na terenie dogodnym do testów sprzętu używanego w kosmosie, szkoleń astronautów, a nawet miejsc startowych :DDD
Może by nawiązać współpracę z Luftromanow, bo chyba oni się tym zajmują?
Pierwotny tekst był dużo lepszy, ale jak się nie odświeża i na wszelki wypadek nie zaznacza Kopiuj, to tak jest, że się drugi raz pisze na kolanie
Oczywiście, pamiętam, że konferencja o sprawach dotyczących obronności jutro
Tak sobie myślę, czy by się nie dało stworzyć KSA Space Forces przy współpracy z Cesarstwem Nan Di i dołączyć do projektu Łuna (tak, czytałem Kosmiczne Opowieści)?
Co panowie na to, @Mark Felt @Ronon Dex ? XD
Przypadkowym przypadkiem, stan,który zamierzam założyć jest położony na terenie dogodnym do testów sprzętu używanego w kosmosie, szkoleń astronautów, a nawet miejsc startowych :DDD
Może by nawiązać współpracę z Luftromanow, bo chyba oni się tym zajmują?
Myślałem o tym, ale chyba jest nieco za wcześnie. Moim zdaniem chyba należałoby pójść podobnie jak niegdyś w śp. Republice Bialeńskiej czyli najpierw takie siły były częścią Sił Powietrznych, a dopiero gdy się odpowiednio i silnie rozbudowały to stały się odrębnym rodzajem wojsk.Reza I Pahlavi pisze: 17 lip 2024, 19:33 Tak sobie myślę, czy by się nie dało stworzyć KSA Space Forces przy współpracy z Cesarstwem Nan Di...
Nie ma chyba na razie sensu tworzenie nadmiernej ilości rodzajów wojsk, bo będzie to wyglądało jak w Nan Di, gdzie Cesarz stworzył nadmierna ilość takich elementów, z których większość jest po prostu martwa.
Lepiej chyba zrobić na początek podstawowe rodzaje wojsk (Wojska Lądowe, Siły Powietrzne i Marynarka Wojenna), a potem w miarę rozwoju niektórych elementów - wyodrębniać niektóre i tworzyć z nich kolejne rodzaje wojsk.
Unikniemy sytuacji armii formalnie mocno rozbudowanej, ale w rzeczywistości tylko "papierowej".
Ja tylko żeby nie zaśmiecać, a odpowiedzieć bo zostałem wywołany - Jestem jak najbardziej za tym aby w przyszłości rozwijać tego typu projekt, jestem za tym żeby rozpocząć badania nawet w formie cywilnej.
Jednak na chwilę obecną KSA staje na nogi, więc Pan Sekretarz wyczerpał zasób argumentów, pod którymi się podpisuję.
Jednak na chwilę obecną KSA staje na nogi, więc Pan Sekretarz wyczerpał zasób argumentów, pod którymi się podpisuję.

- Kontakt:
Understood!
)
Roma locuta, causa finita
Przynajmniej chwilowo
Badania to świetny pomysł, Mr. President.
Roma locuta, causa finita
Przynajmniej chwilowo
Badania to świetny pomysł, Mr. President.