Powitanie

Moderator: Piotr de Zaym

Awatar użytkownika
Piotr de Zaym Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Powitanie

Post autor: Piotr de Zaym »

Gdy płynąc jachtem z Cyberii dotarłem na tą wyspę, zachwyciłem się. Po prostu wspaniała! Okazało się, że to zapomniane terytorium, niegdyś podporządkowane tajemniczej Baronii Zarakata - wirtualnemu państwu w którym korespondencja z zamieszkującymi go zakonnikami odbywała się za pomocą wirualnej "księgi". Kupiłem piękny pałac i okazało się że zgodnie z testamentem jego właściciela, zostałem Namiestnikiem Wyspy.
Konieczne więc było uporządkowanie sytuacji. Najpierw - uznałem, że umowa z Zarakatą jest w znacznej mierze nieaktualna, a w każdym razie nie funkcjonuje. Nadałem Wyspie nowe prawa. I tak nie wszystko jeszcze zostało zrobione, ale najważniejsze, że jest tu cisza i spokój, piękne plaże, czyste wody oceanu dokoła. We wsi Święta Małgorzata jest szkoła i kościół, jest kilka sklepów i jeden policjant. Na razie tyle wystarczy. Jeśli trzeba będzie więcej - no to zrobimy to!
Na razie zapraszam na wyspę, po to, by odpocząć, zrelaksować się, bo nie przewiduję tu jakiegoś politycznego szaleństwa - zachęcam do aktywności narracyjnej. Umiecie pisać? To piszcie. Nie umiecie? Spróbujcie!
Tu ma być miło i przyjemnie!
Piotr de Zaym
arcyksiążę hasselandzki
Prefekt Generalny Wyspy św. Małgorzaty
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Powitanie

Post autor: Andrzej Ordyński »

Dzień dobry!
Zainteresował mnie wątek Baronii Zarakata. Czy miał Pan okazję zetknąć się z nią w czasie jej funkcjonowania w mikroświecie? Ja kojarzę ją tylko ze wzmianek @Helwetyka i szczątkowych informacji dostępnych do dziś w internecie.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Post autor: Mark Felt »

Witam serdecznie!

W imieniu Konfederacji Stanów Arcadii chciałbym Pana Serdecznie powitać w Bastionie i liczę, że uda nam się nawiązać współpracę!
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Piotr de Zaym Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Dziękuję - i z wielką chęcią!
Piotr de Zaym
arcyksiążę hasselandzki
Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Post autor: Stanisław Dmowski »

Witam na Bastionie. Jak sobie człowiek pomyśli to koncepcja małej wysepki idealnie pasuje do naszego Bastionu. Życzę Panu powodzenia i ogromnych pokładów chęci. Wiadomo, jak to jest, gdy tworzy się coś nowego i to samemu, ufam, że da Pan radę.
Awatar użytkownika
Piotr de Zaym Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Bardzo dziękuję! Ta wyspa ma być wakacyjna (i ewentualnie - emerytalna... :) )...
Piotr de Zaym
arcyksiążę hasselandzki
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Tak się zastanawiam... Czy może Prefektura byłaby zainteresowana rozwojem turystyki? Czy raczej w planach jest utrzymanie klimatu "wyspy na końcu świata"?
Awatar użytkownika
Piotr de Zaym Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Turystyka - jak najbardziej, południowa część wyspy nadaje się do tego. No i małe wysepki nieopodal. Taki zresztą jest plan (choć muszę ogarnąć w minimalnym stopniu kwestie finansowe, bo do tej pory na Wyspie kursują zupełnie nieaktualne w samym Hasselandzie dukaty hasselandzkie...).
10 dkth.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Piotr de Zaym
arcyksiążę hasselandzki
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Turystyka byłaby ciekawym punktem wyjścia do interakcji międzynarodowych i wspólnej narracji. W prawdzie Ordyjczycy wciąż nie są społeczeństwem zamożnym, ale być może część rodzącej się powoli klasy średniej zdołałaby wybrać się na wakacje do Prefektury, gdyby ceny nie były wygórowane.
Awatar użytkownika
Piotr de Zaym Stempel
Kontakt:

OBYWATEL

Myślę, że na naszej wyspie znajdą się i droższe, i tańsze opcje...
Piotr de Zaym
arcyksiążę hasselandzki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Prefekt Generalny”