Wysokogóra
-
Bolesław
Wysokogóra
Gadać kim jesteście towarzysze i co u licha zrobiliście z Gnomią. Zapłacę za nią okup.
- Coirloscadh • Stempel
- Kontakt:
Re: Wysokogóra
Gnomia do dziś jest okupowana przez scholandzką ośmiornice. Wzorując się na wielu innych Wysokogórskich Martyrach, tym bardziej samym faktem że jesteśmy w całkiem Wysokich Górach... powstała Wysokogóra na Orientyce pomiędzy Edelweiss, MAW a Slawonią.
-
Bolesław
Czy Wysokogóra zamierza wspierać inne rewolucje w równie wysokich górach?
- Coirloscadh • Stempel
- Kontakt:
Wolne Terytorium woli w pierwszym miejscu ugruntować się na scenie mikroświata i rozwinąć się, żeby nie kraść ciągle węgla z pobliskich Austriackich kopalni. W przyszłości to już inna historia ;)
- Baltazar Dostojewski • Stempel
- Kontakt:
Polecam dogadac sie sie z Nan Di z tego co wiem maja bardzo duze zloza wegla pewnie podziela sie z wami towarzyszu przewodniczący.Coirloscadh pisze: 17 lip 2023, 17:14 Wolne Terytorium woli w pierwszym miejscu ugruntować się na scenie mikroświata i rozwinąć się, żeby nie kraść ciągle węgla z pobliskich Austriackich kopalni. W przyszłości to już inna historia![]()
(-) Baltazar Ahmad Dostojewski
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti
- Robert Drenin • Stempel
- Kontakt:
W sumie mógłbym powiedzieć podobnie. Może nie mamy jakoś mega wielkich złóż węgla, ale jednak z chęcią możemy eksportować węgiel z Związku Kolektywistycznych Republik Rad. To samo tyczy się żelaza, czy uranu (tego najbardziej).
Tow. Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Prezydent Republiki Ludowej Szczęścia
Na Nordacie, a szczególnie w Nan Di węgla nie brakuje...Coirloscadh pisze: 17 lip 2023, 17:14 Wolne Terytorium woli w pierwszym miejscu ugruntować się na scenie mikroświata i rozwinąć się, żeby nie kraść ciągle węgla z pobliskich Austriackich kopalni.
Problem do dostarczanie do RWTW, bo nie ma dostępu do morza, a wokół raczej chyba nie do końca przyjazne Tobie kraje. Jednak jak real pokazał to da się węgiel transportować i drogą powietrzną... Operacja Vittles czyli most powietrzny do Berlina Zachodniego.
A jesteś pewny? Muszę odnaleźć gdzieś na starych dyskach mapkę bogactw naturalnych na terenach dawnej Brodrii. Coś mi świta, że akurat węgla na terenie obecnej BFSRR to nie brakowało, a wręcz były tam duże złoża. Wtedy rozkładaliśmy te złoża trochę na wzór azjatyckich (skoro Brodria terenowo odpowiadała Rosji, Nowa Orda - Mongolii, a Nan Di - Chinom.) i na terenach obecnej BFSRR były spore złoża węgla i gazu... zresztą ropy również.
- Coirloscadh • Stempel
- Kontakt:
Z tym węgielkiem to jednak sobie żartowałem - musiałbym sobię to rozrysować co i gdzie jest, ale z takiej dziedziny ekonomii najlepszy to ja nie jestem.
A to faktycznie, mógłby być problem z dostarczaniem byle czego do Wolnego Terytorium. Teoretycznie z MAW ani z Slawonią nie prowadzę nawet jakiś śmieszkowo-narracyjnych konfliktów. Mam pewność że dało by się eksportować produkty w głąb RWTW od strony Slawońskiej... Jednak też może być problemem sam fakt że zastanawiam się nad prowadzeniem gospodarki niepieniężnej. Nie będziemy wspierać obcokrajowego kapitalizmu!
A to faktycznie, mógłby być problem z dostarczaniem byle czego do Wolnego Terytorium. Teoretycznie z MAW ani z Slawonią nie prowadzę nawet jakiś śmieszkowo-narracyjnych konfliktów. Mam pewność że dało by się eksportować produkty w głąb RWTW od strony Slawońskiej... Jednak też może być problemem sam fakt że zastanawiam się nad prowadzeniem gospodarki niepieniężnej. Nie będziemy wspierać obcokrajowego kapitalizmu!
-
Bolesław
Górale wspomnieli, że węgiel kradną i już każdy chce prezenty robić 
Ale żyć jakoś trzeba...
Z drugiej strony to pole do popisu dla fajnej narracji związanej z utrudnionymi dostawami czegokolwiek. Górskie szlaki, omijanie patroli granicznych "nieprzyjaciół" itd.Bolesław pisze: 18 lip 2023, 06:14 A to faktycznie, mógłby być problem z dostarczaniem byle czego do Wolnego Terytorium.