Megakampania Pollin

Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Megakampania Pollin

Post autor: Juraj Zvolynský »

#CrusaderKingsIII #EuropaUniversalisIV #Victoria3 #HeartsOfIron4

Szanowni,
Ostatnio miałem przyjemność przedstawić gry, którymi się zajmuję i myślałem, aby rozegrać rozgrywkę uderzającą w nasz mikroświat. Mogłaby być ona robiona na wzór megakampanii czyli konwersji z gry do gry. Ostatnio też miałem na oku tak zwane Sukcesion RolePlay. W SRP chodzi o przekazywanie save's gry od gracza do gracza.

Przykładowa Megakampania, w której zostałby użyty SRP.
Gracz nr.1 wybiera kraj, tworzy dynastię, wybiera kulturę i religię. Rozgrywa kampanię do śmierci pierwszego władcy.
Gracz nr.2 dostaje ten save i kontynuuje rozgrywkę. Także do śmierci władcy.
I tak dalej i tak dalej wymiana save'm między graczami, którzy zgłoszą się do rozgrywki. To można pociągnąć od CK3 do EUIV, później pojawia się problem w Vic3 i Hoi4 bo tam nie ma już de facto władców.

Nie mniej, czy ktoś by był zainteresowany np. Megakampanią Nan Di? Nowej Ordy? Czy czegoś podobnego? :)
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Izaak Wezyr
Kontakt:

Re: Megakampania Pollin

Post autor: Izaak Wezyr »

Nic z powyższego nie zrozumiałem... Może warto przestać muczeć, a zacząć dawać mleko?
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Izaak Wezyr pisze: 16 lut 2024, 18:21 Nic z powyższego nie zrozumiałem... Może warto przestać muczeć, a zacząć dawać mleko?
Planuję przegrać ponad 1000 lat (oczywiście w grze) jakimś v-państwem. Pytam czy ktoś byłby zainteresowany relacją i narracją tego. ;)
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Piotr Romanow pisze: 16 lut 2024, 21:50
Izaak Wezyr pisze: 16 lut 2024, 18:21 Nic z powyższego nie zrozumiałem... Może warto przestać muczeć, a zacząć dawać mleko?
Planuję przegrać ponad 1000 lat (oczywiście w grze) jakimś v-państwem. Pytam czy ktoś byłby zainteresowany relacją i narracją tego. ;)
Ale ja też nic z tego nie rozumiem... może opisz tą grę, tak byśmy wiedzieli o co chodzi i czy warto...
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Ronon Dex pisze: 16 lut 2024, 21:52
Ale ja też nic z tego nie rozumiem... może opisz tą grę, tak byśmy wiedzieli o co chodzi i czy warto...
No i teraz wiem o co tłumaczyć. Crusader Kings III to gra strategiczna, której celem jest utrzymać dynastię. Wiadomo są różne choroby typu czarna śmierć (epidemia dżumy, dodatek ma wyjść w tym roku), są spiski i inne dworskie "aktywności".

Pytam, czy interesowałby kogoś relacjonowany wątek dotyczący kampanii np. Nowej Ordy, Nan Di, Leocji, Edelweiss, czy innego kraju na przestrzeni ponad 1000 lat. Opisywałbym zasięgi kulturowe, religijne i inne tego typu rzeczy.

Jeśli chodzi o dalsze tłumaczenie powiedzcie co wytłumaczyć. Będę tłumaczył, aż przedstawię grę aby ta była jasna w 100%. :)
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Piotr Romanow pisze: 16 lut 2024, 21:55 No i teraz wiem o co tłumaczyć. Crusader Kings III to gra [...]
Pytam, czy interesowałby kogoś relacjonowany wątek dotyczący kampanii np. Nowej Ordy, Nan Di, Leocji, Edelweiss..
No właśnie po to jest ten temat... bardzo by interesowało - opis, screeny, odczucia, możliwości wykorzystania... będziemy wiedzieli co to jest i czy warto kupić.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Izaak Wezyr
Kontakt:

Piotr Romanow pisze:Planuję przegrać ponad 1000 lat (oczywiście w grze) jakimś v-państwem. Pytam czy ktoś byłby zainteresowany relacją i narracją tego. ;)
Podrzuć próbkę tej gry, bo potencjalni zainteresowani nie muszą znać tej gry... Jak ktoś ma odpowiedzieć na Twoje zapytanie, skoro nie zna się tej gry, nie wie się o niej nic, tylko Ty o niej w kółko ględzisz?? Mam Ci ją kupić czy co? :lol:
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Ronon Dex pisze: 16 lut 2024, 21:59 No właśnie po to jest ten temat... bardzo by interesowało - opis, screeny, odczucia, możliwości wykorzystania... będziemy wiedzieli co to jest i czy warto kupić.
Pierwszą kampanię w tych czterech pozycjach. Od Crusader Kings do Hearts of Iron IV przegrałbym sam i opisałbym historię jednego z wybranych państw. Jak kogoś zainteresuje to po prostu kupi. Tylko badanie "rynku" prowadzę czy projekt się przyjmie. ;)
Izaak Wezyr pisze: 16 lut 2024, 22:00 Podrzuć próbkę tej gry, bo potencjalni zainteresowani nie muszą znać tej gry... Jak ktoś ma odpowiedzieć na Twoje zapytanie, skoro nie zna się tej gry, nie wie się o niej nic, tylko Ty o niej w kółko ględzisz?? Mam Ci ją kupić czy co? :lol:
Tak jak powiedziałem Rononowi, mogę zrobić jedną pełną rozgrywkę, a chętni zainteresują się. Albo nie. ;)

Tutaj rzucam zapis z Live jednego YouTubera. (Dość przeciętnie gra w ten tytuł, lepiej zajrzeć do anglojęzycznych twórców)

Izaak Wezyr
Kontakt:

Przepraszam, ale nadal nie rozumiem...Sama gra ma narrację...Szukasz komentatora twoich wyczynów??
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Izaak Wezyr pisze: 16 lut 2024, 22:19 Przepraszam, ale nadal nie rozumiem...Sama gra ma narrację...Szukasz komentatora twoich wyczynów??
Nie nie, broń Boże. Chodzi mi o to, aby robić coś na wzór tego co robiłem w Leocji. Tutaj poniżej odnośnik do poprzedniej działalności.

https://forum.leocja.org/viewtopic.php?p=29101#p29101
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wirtualny Świat - nasze gry komputerowe”