Protest antywojenny w Bundżadarze

Moderator: Aleksander Romadonow

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Protest antywojenny w Bundżadarze

Post autor: Andrzej Ordyński »

Obrazek

20 grudnia w stołecznym Bundżadarze miał miejsce protest antywojenny, którego uczestnicy protestowali przed przedstawicielstwami ZKRR i Nan Di przeciwko eskalacji sytuacji na terenie byłego Imperium Brodryjskiego. Demonstanci wezwali władze państwa z Andżej-chanem na czele do podjęcia działań dyplomatycznych zmierzających do zażegnania konfliktu.

Pakt Bundżadarski jest sojuszem defensywnym. W przypadku inwazji ZKRR na Nan Di, Nowa Orda zobowiązana będzie udzielić pomocy swojemu południowemu sojusznikowi. W przypadku inwazji Nan Di na ZKRR, Nowa Orda będzie mogła zachować neutralność.

Chan dotychczas nie ustosunkował się do protestów, ani sytuacji międzynarodowej.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Fryderyk Orański Stempel
Kontakt:

Re: Protest antywojenny w Bundżadarze

Post autor: Fryderyk Orański »

Przepraszam za moją ignorancję, ale skąd protesty? Czy są jakieś przesłanki, iż istnieje realne zagrożenie wojną?
/-/ Fryderyk Orański aka Friedrich von Baden
Wielki Książę Oranii
Wielki Książę Badenii
Patriarcha Rotrii
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Opinia publiczna zaniepokoiła się pojawiającymi się na tym i owym discordzie pogłoskami. Jurta Chana dementuje, by wiedziała cokolwiek o realnym zagrożeniu wybuchem konfliktu zbrojnego.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Andżej-chan pisze: 21 gru 2023, 00:11 Opinia publiczna zaniepokoiła się pojawiającymi się na tym i owym discordzie pogłoskami.
Znowu coś się rozgrywa na jakiś discordach, a na forum cisza? O co w tym chodzi?

Niby jak się odnieść do czegoś takiego, jak kompletnie nie wiadomo o co chodzi - bo na forum nikt nie raczy niczego napisać, tylko "coś, gdzieś" w zaciszu jakiś dziwnych komunikatorów.

No tak... a potem rozpacz, że "brak aktywności"... :?
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Protestujący są z pewnością zadowoleni, że ich niewielka demonstracja wzbudziła tyle międzynarodowych reakcji. ;)
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Andżej-chan pisze: 21 gru 2023, 13:29 Protestujący są z pewnością zadowoleni, że ich niewielka demonstracja wzbudziła tyle międzynarodowych reakcji. ;)
Tak tylko większość nie wie o chodzi... ja już wiem, bo mnie w to właśnie wtajemniczono.

Niestety odnosząc się znowu do informacji, które uzyskałeś z komunikatora (nie wiem z jakiego powodu znowu to robisz?), może i niechcący - ale schrzaniłeś Kolegom przygotowywaną w zaciszu ciekawą narrację. Mogło być ciekawie, a wyszło jak zwykle... :(
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Pytałem Piotra, czy mam usunąć, zanim ktokolwiek przeczytał i uznał, że nie. Ja sam nie jestem w nic konkretnie wtajemniczony i nie wiem, jaka konkretnie narracja jest planowana. Wiem tyle, że są jakieś niepokoje pomiędzy Nan Di a ZKRR i do tych pogłosek odnieśli się uczestnicy protestu.
Referat Chruszczowa przedostał się do opinii publicznej za sprawą Polaków i nikt za to Gomułki publicznie na łajał. :roll:
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Andżej-chan pisze: 21 gru 2023, 16:54 Pytałem Piotra, czy mam usunąć, zanim ktokolwiek przeczytał i uznał, że nie.
No to ja się w to nie mieszam... skoro każdy twierdzi co innego. Nie zamierzam też uczestniczyć w dalszym ciągu tych wydarzeń. Nie wiem, nie znam się, po discordach nie latam.
Andżej-chan pisze: 21 gru 2023, 16:54 Ja sam nie jestem w nic konkretnie wtajemniczony i nie wiem, jaka konkretnie narracja jest planowana.
Ja też wcześniej nie byłem bo nie bywam na discordach, tyle że coś tam wiedziałem o przygotowaniu do jakiejś narracji, bo dostałem "pytanie techniczne", ale bez detali. Ale to jest właśnie efekt "robienia wydarzeń" poza forum - ktoś, coś wie... inni nie wiedzą i takie "protesty" w zasadzie nie wiadomo jak odczytać.... skoro się odnoszą do jakiś, Waszych rozmów pozaforumowyuch.

Albo się prowadzi jakieś działania (przygotowania, ustalenia) poza forum i niech to tam zostaje, albo się prowadzi to na forum - wtedy każdy czytający wie o chodzi.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

Szanowni,
W celu naprostowania tego "false start'u" wystosowałem notę dyplomatyczną do Jurty Chana w celu złożenia wyjaśnień dla nandyjskiego MSZ. Nie ciągnijmy tego wątku tylko idźmy dalej. Jeszcze się tutaj wszyscy pokłócimy o jakąś głupotę.
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bundżadar”