Skoro Cesarz poruszył (poza forum) też sprawę mundurów wyjściowych (polowe już mamy), to myślę, że skoro mamy ustalone już stopnie wojskowe (pozostało tylko graficzne wykonania "na finalnie") to warto oba projekty prowadzić równolegle, tak by dopasować kwestie kolorystyki i potem nie poprawiać tego elementu. Finalne naramienniki ze stopniami muszą się przecież zgadzać kolorystycznie z mundurami.Piotr Romanow pisze: 04 gru 2023, 16:44 Nie mogę się doczekać, aż armia będzie miała w końcu swój własny piękny system stopni, z tak dobrze wykonanymi pagonami.
Może punktem wyjścia będzie dawny mundur Gwardii Razorna?
Na jego podstawie zrobiłem potem matrycę (w lepszej rozdzielczości), gdy tworzyłem mundur dla Edelweiss... stąd te nietypowe kieszenie wzorowane na dawnych austriackich. Ale oczywiście wszelkie elementy można zmieniać - bo to plik, który mam w warstwach.
Powiedzmy, że jest to nasza baza wyjściowa...
Na początek ustalmy kwestie kroju mundurów (dla różnych rodzajów wojsk), a potem wykombinujemy kolorystykę i w dalszej części już będzie można robić inne elementy oraz dokończyć naramienniki (bo będą znane już kolory właściwe dla mundurów rodzajów wojsk).