W Brodryjskim Świecie [Port Dostojewsk]

Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

W Brodryjskim Świecie [Port Dostojewsk]

Post autor: Juraj Zvolynský »

PORT DOSTOJEWSK

Port Dostojewsk jest największym ośrodkiem skupiającym brodryjczyków w Cesarstwie Nan Di, a od momentu rozpadu Imperium Brodryjskiego stało się też centrum masowej migracji. Nan Di otwierając swoje wrota na wszelkie narodowości, które chciały zamieszkać w całym kraju otworzyło też drogę migracji dla pierwszych brodryjczyków, którzy wybrali Cesarstwo zamiast podporządkować się któremuś z nowych ruchów tworzących państwa postbrodryjskie.

Od momentu powstania Cesarstwa Nan Di do samego Portu Dostojewsk skierowało się, aż 100 tysięcy brodryjczyków, którzy wybrali związanie się z tym krajem i utworzyli społeczność tutejszych. Niebiański Cesarz z powodu, że sam jest pochodzenia brodryjskiego nakazał urzędnikom natychmiastowe wprowadzenie języka pomocniczego, tj. brodryjskiego, który ma pomóc tutejszym we wszelkich sprawach urzędowych i nie tylko.

Hotel Corona w Porcie Dostojewsk

Co do samych danych statystycznych mieszkańcy w 98% są to brodryjczycy, natomiast pozostałe 2% to nandijczycy, a także inna ludność, która zasiedliła to miasto. Sam proces asymilacji w mieście jest bardzo niestabilny, a wręcz zachodzi proces odwrotnej asymilacji tj. przybysze przyjmują lokalne obyczaje, kulturę i język tworząc nową społeczność.

Najsłynniejszą organizacją działającą w mieście jest Stronnictwo Starych Brodryjczyków, które ma na celu wspieranie emigrantów z postbrodryjskich obszarów. Nie tylko brodryjczyków, ale też uhraińców, dehreińcówm, noklezyjczyków, ostyjczyków i inne narody, które żyły w dawnym Imperium Brodryjskim.
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Aleksander Czerepach
Kontakt:

Re: W Brodryjskim Świecie [Port Dostojewsk]

Post autor: Aleksander Czerepach »

Pamiętam, że w moim poprzednim wcieleniu byłem baronem Portu Dostojewsk.
Aleksander Czerepach
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Aleksander Czerepach pisze: 29 lut 2024, 15:00 Pamiętam, że w moim poprzednim wcieleniu byłem baronem Portu Dostojewsk.
Jest takie prawdopodobieństwo. Nie pamiętam niestety. ;)
Awatar użytkownika
Borys Zamycki Stempel
Kontakt:

Post autor: Borys Zamycki »

Aleksander Czerepach pisze: 29 lut 2024, 15:00 Pamiętam, że w moim poprzednim wcieleniu byłem baronem Portu Dostojewsk.
Czy to było za rządów Iwana Pietrowa albo Protektoratu Nan Di? Z tego co pamiętam to Port Dostojewsk jeszcze za moich rządów nikomu nie był nadany.
(-) Borys Zamycki

Gubernator Arctiq (Nan Di)
Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski
--
Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Coś mi świta, że było to jeszcze wcześniej. Na forum bialeńsko-brodryjskim nie ma śladów nadania (a przynajmniej ja nie znalazłem). Wydaje mi się, że to było w czasie funkcjonowania Brodrii na osobnym forum pod adresem brodria.pl. Prawdopodobnie było to podczas panowania @Piotr Romanow w Brodrii. W czasie prezydentury Grutina tytuły szlacheckie nie były nadawane, podczas mojego administrowania chyba też nie.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Borys Zamycki Stempel
Kontakt:

Post autor: Borys Zamycki »

Z pewnością odpada okres przed 15 czerwca 2015 roku, bo wtedy właśnie Port Dostojewsk znalazł się po raz pierwszy w granicach Brodrii.
(-) Borys Zamycki

Gubernator Arctiq (Nan Di)
Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski
--
Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

To był rok 2020 lub 2021.
W webarchive można znaleźć potwierdzenie, że pan Czerepach (wówczas Fiodorow-Frasatti) rzeczywiście prowadził Port Dostojewsk. Niestety samego nadania nie mogę znaleźć (tylko niektóre działy i niektóre wątki są dostępne).

http://web.archive.org/web/202111170904 ... rodria.pl/
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Andżej-chan pisze: 29 lut 2024, 20:36 To był rok 2020 lub 2021.
W webarchive można znaleźć potwierdzenie, że pan Czerepach (wówczas Fiodorow-Frasatti) rzeczywiście prowadził Port Dostojewsk. Niestety samego nadania nie mogę znaleźć (tylko niektóre działy i niektóre wątki są dostępne).

http://web.archive.org/web/202111170904 ... rodria.pl/
Cóż, może i tak było. Niestety mogę nie pamiętać, bo forum nie ma. ;)
Awatar użytkownika
Aleksander Czerepach
Kontakt:

Post autor: Aleksander Czerepach »

W Rotrii nadano mi ten tytuł. Było to w tym czasie, gdy Jego Najjaśniejsza Cesarska Mość wraz z Aleksandrą Dostojewską tworzył brodryjską państwowość w Rotrii.
Aleksander Czerepach
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Jest taka możliwość. Swoją drogą, moja była żona znana była z nadawań tytułów na lewo i prawo. Nie mówię, że to źle że nadała ten tytuł, ale mogło mi umknąć. :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Geografia i Demografia”