Witajcie
- Thomas Lisendorff • Stempel
- Kontakt:
Witajcie
Witam Wszystkich.
Po długiej przerwie powracam na łono mikronacji.
Wybrałem te forum z racji mojego podchodzenia.
Witam moich przyjaciół z którymi spędziłem wiele wspólnych lat na różnych forach Polinu.
Witajcie.
Po długiej przerwie powracam na łono mikronacji.
Wybrałem te forum z racji mojego podchodzenia.
Witam moich przyjaciół z którymi spędziłem wiele wspólnych lat na różnych forach Polinu.
Witajcie.
/-/ Thomas von Lisendorff

Admirał Sił Zbrojnych Rodecji
Kanclerz Federacji Rodecji
Ataman Dehreiński
Wielki Książę Bałmucji

Ataman Dehreiński
Wielki Książę Bałmucji
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Re: Witajcie
Cześć!
Serdecznie witam i zapraszam do zwiedzenia Nowej Ordy. Przy okazji wpadnij do mojej jurty na kumys.
Serdecznie witam i zapraszam do zwiedzenia Nowej Ordy. Przy okazji wpadnij do mojej jurty na kumys.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Witaj po długiej nieobecności... Mam nadzieję, że Twój powrót do mikro jest w miarę trwały, bo zawsze nam się dobrze współpracowało i może znowu coś wspólnie wykombinujemy.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Kontakt:
-
PRZEDSTAWICIEL
Także i ja pragnę powitać Herr Lisendorffa! Miło widzieć powroty!
- Kontakt:
Witajcie witajcie
Andrzeju, dziękuję i nie wątpię odwiedzić Cię w Ordzie.
Rononie, również liczę na owocną współpracę, zwłaszcza że zamierzam osiedlić się w Cesarstwie Nan Di.
Powiedz mi, gdzie mógłbym się osiedlić? Jakiś kawałek ziemi na wzór moich posiadłości w Lisendorffie.
Heinz, ciebie również miło widzieć. Zwłaszcza że mamy wspólną pasję jeżeli chodzi o sport.
Andrzeju, dziękuję i nie wątpię odwiedzić Cię w Ordzie.
Rononie, również liczę na owocną współpracę, zwłaszcza że zamierzam osiedlić się w Cesarstwie Nan Di.
Powiedz mi, gdzie mógłbym się osiedlić? Jakiś kawałek ziemi na wzór moich posiadłości w Lisendorffie.
Heinz, ciebie również miło widzieć. Zwłaszcza że mamy wspólną pasję jeżeli chodzi o sport.

Ataman Dehreiński
Wielki Książę Bałmucji

Ataman Dehreiński
Wielki Książę Bałmucji
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Thomasie, właśnie w najbliższym czasie ja i Ronon wracamy do większej aktywności i zastanawiamy się z jaką inicjatywą ruszyć.
Zacytuję sam siebie:
"Mieliśmy ostatnio kilka pomysłów:
- wyprawa na Hiperboreę i założenie jakiejś faktorii handlowej na tym kontynencie (obecnie nie działa tam żadna mikronacja). Dekadę temu istniał tam Aryun, czyli mikronacja w klimacie perskim. Może chciałbyś organizować ekspedycje po tym wymarłym kraju?
- misja kosmiczna.
- budowa wspólniej przestrzeni gospodarczej Nan Di, Nowej Ordy i Winkulii. Trzeba by było pobudować i poopisywać trochę obiektów przemysłowych, dróg, może przeprowadzić jakieś rachunki ekonomiczne".
W co najchętniej byś się zaangażował? A może masz jakiś inny pomysł? Chodzi o to, żebyśmy porobili coś razem, bo jednoosobowa narracja szybko się nudzi.
Zacytuję sam siebie:
"Mieliśmy ostatnio kilka pomysłów:
- wyprawa na Hiperboreę i założenie jakiejś faktorii handlowej na tym kontynencie (obecnie nie działa tam żadna mikronacja). Dekadę temu istniał tam Aryun, czyli mikronacja w klimacie perskim. Może chciałbyś organizować ekspedycje po tym wymarłym kraju?
- misja kosmiczna.
- budowa wspólniej przestrzeni gospodarczej Nan Di, Nowej Ordy i Winkulii. Trzeba by było pobudować i poopisywać trochę obiektów przemysłowych, dróg, może przeprowadzić jakieś rachunki ekonomiczne".
W co najchętniej byś się zaangażował? A może masz jakiś inny pomysł? Chodzi o to, żebyśmy porobili coś razem, bo jednoosobowa narracja szybko się nudzi.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
- Kontakt:
Oczywiście wszystko jest do przedyskutowania i zanalizowania ale w innym wątku i po otrzymaniu przezemnie obywatelstwa.
Co do gospodarki proponował bym tu "ściągnąć" speca od rachunków i spraw gospodarczych, Bajtusia
.
Co do gospodarki proponował bym tu "ściągnąć" speca od rachunków i spraw gospodarczych, Bajtusia

Ataman Dehreiński
Wielki Książę Bałmucji

Ataman Dehreiński
Wielki Książę Bałmucji
Ziemi pod dostatkiem... https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100 ... 205976.pngThomas Lisendorff pisze: 27 lis 2023, 11:09 Powiedz mi, gdzie mógłbym się osiedlić? Jakiś kawałek ziemi na wzór moich posiadłości w Lisendorffie.
Wybieraj, co się Tobie podoba.
- Kontakt:
Dziękuję Rononie.
Co się dzieje z Piotrem? Prawie miesięczna nie obecność.
Pierwsze dwa miesiące to był boom aktywności a teraz.
Oprócz Piotra ktoś może wydać dekret o obywatelstwie?
Zauważyłem iż są tu 4 państwa.
Czy każde działa na własną rękę czy tworzą jakiś wspólny byt, np. mają wspólny Parlament?
Co się dzieje z Piotrem? Prawie miesięczna nie obecność.
Pierwsze dwa miesiące to był boom aktywności a teraz.
Oprócz Piotra ktoś może wydać dekret o obywatelstwie?
Zauważyłem iż są tu 4 państwa.
Czy każde działa na własną rękę czy tworzą jakiś wspólny byt, np. mają wspólny Parlament?

Ataman Dehreiński
Wielki Książę Bałmucji

Ataman Dehreiński
Wielki Książę Bałmucji
Atak realiozy.Thomas Lisendorff pisze: 28 lis 2023, 13:02 Co się dzieje z Piotrem? Prawie miesięczna nie obecność.
Obaj mieliśmy wtedy okres wolnego czasu... w moim przypadku to od początku września do ostatniego piątku byłem w domu łącznie może ze dwa tygodnie (reszta na wyjazdach prywatnych lub służbowych) - siłą rzeczy aktywność spadła, bo Piotr akurat w tym samym czasie miał trudny okres w robocie.
Tak... na szczęście przewidzieliśmy takie sytuacje i Dekret Normatywny Najjaśniejszego Cesarstwa Nan Di daje mi pełnię praw w czasie nieobecno0ści Cesarza. Jeżeli więc Piotr się do dzisiejszego wieczora nie pojawi to załatwię tę sprawę osobiście.