Perłowa Zatoka [Port - Wastokodar]

Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Perłowa Zatoka [Port - Wastokodar]

Post autor: Juraj Zvolynský »

NANDYJSKI PORT OCEANICZNY DEHREINA WASTOKODAR
[NPODW]

Na potrzeby Najjaśniejszego Cesarstwa Nan Di, w Dehreinie Wschodniej powstał Oceaniczny Port, który pełni dwie role, zarówno rolę portu towarowego [OPT] jak i rolę portu cywilnego [OPC]. Prace nad obiema częściami rozpoczęły się w momencie włączenia tego skrawka dehreińskich ziem do nan Di.
Mimo, że Wastokodar nie jest miastem, które połączone jest drogą lądową z pozostałą częścią kraju to i tak władze postanowił wybudować tutejszy port, ażeby nie tylko centrala czerpała korzyści, ale także inne części kraju. W tym miejscu łączy się zarówno centrala jak i Dehreina Wschodnia, a także dostarczane są przeróżne dobra ze świata.
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Re: Perłowa Zatoka [Port - Wastokodar]

Post autor: Reza I Pahlavi »

Jego Najjaśniejsza Cesarska Mość, Cesarzu Nan Di, Imperatorze Brodrii, Panie rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii, Hospodarze Dehreiny Wschodniej! 😄

Pragnę zwrócić się o więcej informacji na temat położenia geograficznego wspomnianej Perłowej Zatoki oraz postuluję jego połączenie za pomocą dobrych dróg ze stolicą naszego kraju i z moją Baronią Bihe,co moim zdaniem przyczyni się do rozwoju całego Cesarstwa Nan Di oraz mojej baronii w szczególności! 🙏🙏🙏
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Szanowny Baronie,
Jeśli chodzi o Wastokodar, to znajduje się on w naszej "nowej" ziemi, która została inkorporowana do Cesarstwa Nan Di, w momencie gdy pewne klonerskie państwo za bardzo się rozrastało, a koalicja sąsiadujących z nim państw doprowadziło do jego rozbioru. Dehreina Wschodnia, nie jest połączona z resztą Cesarstwa przez drogę lądową. Centralę i właśnie Dehreinę łączą nandyjskie porty morskie.

Co do dróg to mapę będzie trzeba przygotować takową. Zarówno drogową jak i kolejową.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Ale Dehreina Wschodnia ma niemal bezpośrednie połączenie z Nową Ordą (wystarczy zbudować most). Możemy w ramach tworzenia wielkiej przestrzeni gospodarczej zbudować wspólnie autostradę. ;)
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

I to mi się podoba Szanowny Sojuszniku! :)
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Dokładnie tak,moi drodzy! 😘😘😘 Piękna współpraca nam się szykuje 😎👌✌️ Taką aktywność to ja szanuję 👏👏👏
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Jego Najjaśniejsza Cesarska Mość, Cesarzu Nan Di, Imperatorze Brodrii, Panie rzeczy widzialnych i niewidzialnych, Książe Aquelii! 😄 Przepraszam,bo sam później znalazłem trochę informacji o wspomnianym porcie, choć oczywiście Biały Chan również pomógł naświetlić sprawę 🙏🙏🙏
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Czcigodny Baronie, do jakich informacji udało wam się dotrzeć?
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Cóż... 🤔 Czcigodny Biały Chanie, jeśli mnie pamięć nie myli,to już gdzieś były informacje o tym porcie przygotowane,ale znalazłem je i kliknąłem już po zadaniu mojego ówczesnego pytania o więcej danych o Perłowej Zatoce 😅😎😇
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

btw Chętnie dowiem się czegoś więcej o tym planie Białego Chana dotyczącym budowy wspomnianego mostu 👍
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ocidene Marte”