Akademia Nauk Mikrozoficznych w Ivanovie im. Jezera Enksea

LOKACJA IVANOVO
Awatar użytkownika
AleksanderNovak Stempel
Kontakt:

Akademia Nauk Mikrozoficznych w Ivanovie im. Jezera Enksea

Post autor: AleksanderNovak »

Akademia Nauk Mikrozoficznych w Ivanovie im. Jezera Enksea jest jedyną uczelnią wyższą w Repujerstanie, mieszczącą się w stolicy państwa. Została założona 21 marca 2021 roku i stała się pierwszym ważnym centrum naukowym środkowej Nordaty. Rektorem uczelni jestem ja. Posiadam tytuł magistra mikrozofii uzyskany na Uniwersytecie Bialeńskim.

Niniejsza uczelnia posiada następujące wydziały:
  • Oddzielny Instytut Języka Repujerskiego
  • Wydział Historii
  • Wydział Undyzofii
  • Wydział Narratiologii Nordackiej
Dotychczas w ramach uczelni dokonano wielu debat i prac naukowych jednak realioza zachamowała rozwój niniejszej instytucji. Niepomocne stały się też liczne zmiany forum, trudno je zliczyć. Archiwalne debaty i prace naukowe w większości są obecne tutaj -> http://forum.winkulia.eu/forumdisplay.php?fid=765
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Akademia Nauk Mikrozoficznych w Ivanovie im. Jezera Enksea

Post autor: Andrzej Ordyński »

Skoro Akademia Nauk Mikrozoficznych utworzyła swój wątek jako pierwsza, to może tutaj przedstawię swój pomysł.

Na stronie głównej można zrobić małą encyklopedię Bastionu. Może powołalibyśmy w ramach Akademii jakiś mały zespół ds. opracowania najważniejszych haseł nt. mikroświata? W przyszłości promujemy proponuję Bastionu, dlatego fajnie byłoby, gdyby nowy mikronauta po trafieniu na naszą stronę główną mógł dowiedzieć się w miarę dokładnie, gdzie się znalazł i co może tu robić.
Ktoś byłby zainteresowany współpracą? Bo samemu mi się nie chcę, za dużo czasu by to zajęło.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

W porządku. Zauważyłem, że ostatnio popracował Pan nad stylem pisania, więc jak najbardziej przyda się Pan do tworzenia artykułów, a ja najwyżej na koniec przejrzę.

@AleksanderNovak najbardziej liczę na udział pana magistra w przedsięwzięciu. :)
Bolesław

Post autor: Bolesław »

A ja mogę?
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Jak najbardziej, jeszcze jak!
Awatar użytkownika
Burek Stempel
Kontakt:

Post autor: Burek »

Hade Aleksander Mäster!

Pragnę ukraść parę z waszych dzieł w związku z reorganizacją w bibliotece narodowej w Winkulii. Chyba nie macie nic przeciwko, hmmm?

Burek von Trinitz
Awatar użytkownika
AleksanderNovak Stempel
Kontakt:

Oczywiście nie mam nic przeciwko rozprzestrzenianiu. W przypadku encyklopedii lepszym rozwiązaniem jest promowanie mikrozofii na mikropedii, ten portal ma charakter ogólno-polliński. https://wiki.mikronacje.info/Mikrozofia Nawet kiedyś napisałem hasło mikrozofii na mikropedii.
Awatar użytkownika
AleksanderNovak Stempel
Kontakt:

W ogóle udostępniam w PDF historię Rohanu w ramach Akademii chcę zrobić bilbiotekę północno-nordacka coś w tym stylu. https://kustosz.stempel.org.pl/1036/100 ... 205955.pdf
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

AleksanderNovak pisze: 19 lip 2023, 15:22 W ogóle udostępniam w PDF historię Rohanu w ramach Akademii chcę zrobić bilbiotekę północno-nordacka coś w tym stylu. https://kustosz.stempel.org.pl/1036/100 ... 205955.pdf
O, jakimś cudem wcześniej tego nie widziałem (chyba). Dobra robota.
AleksanderNovak pisze: 19 lip 2023, 15:05 Oczywiście nie mam nic przeciwko rozprzestrzenianiu. W przypadku encyklopedii lepszym rozwiązaniem jest promowanie mikrozofii na mikropedii, ten portal ma charakter ogólno-polliński. https://wiki.mikronacje.info/Mikrozofia Nawet kiedyś napisałem hasło mikrozofii na mikropedii.
W projekt micropedyczny na pewno byłoby warto się zaangażować, ale myślę, że nie zaszkodziłoby opracować kilka najważniejszych haseł na naszą stronę główną, żeby potencjalny nowy mieszkaniec mógł szybko ogarnąć o co cho.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Stan Anszan”