Lista obywateli Konfederacji Stanów Arcadii
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Lista obywateli Konfederacji Stanów Arcadii
Jako ostatni prezydent Konfederacji Stanów Arcadii podjąłem decyzję, by spróbować przywrócić ład konstytucyjny w Konfederacji Stanów Arcadii. Zamierzam ogłosić wolne wybory prezydenckie, zgodnie z Ustawą - Ordynacją wyborczą z 28 maja 2024 r. Zanim to zrobię, musimy zaktualizować listę Obywateli.
Proszę wszystkich zainteresowanych uzyskaniem lub potwierdzeniem obywatelstwa Konfederacji Stanów Arcadii o deklarację w tym wątku. Termin: do 12 sierpnia 2025 r.
Proszę wszystkich zainteresowanych uzyskaniem lub potwierdzeniem obywatelstwa Konfederacji Stanów Arcadii o deklarację w tym wątku. Termin: do 12 sierpnia 2025 r.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Re: Lista obywateli Konfederacji Stanów Arcadii
Potwierdzam posiadanie obywatelstwa Arcadii.
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Wychodzi na to, że nie ma większego zainteresowania wznowieniem działalności Arcadii na ten moment. Ale chociaż mamy rozjaśnioną sytuację. 
W związku z powyższym... moim zdaniem... w chwili "odpalenia" działań Brodrii zamykamy chyba ten projekt? Skoro nie ma chętnych - to nie ma raczej sensu próba reaktywacji Arcadii.Andrzej Ordyński pisze: 10 sie 2025, 22:54 Wychodzi na to, że nie ma większego zainteresowania wznowieniem działalności Arcadii na ten moment. Ale chociaż mamy rozjaśnioną sytuację.![]()
W każdym razie w takiej sytuacji ja swoją "energię" mikronacyjną przenoszę na kwestie odbudowy Brodrii (bo jest tam "potencjał ludzki") oraz tej kwestii "podłączenia" dawnego lenna (a w zasadzie dawnego Departamentu Lisewskiego czyli moje lenno, moje wolne miasto i przekazane mi swego czasu pod zarząd... chyba już niestety wieczny - lenno Thomasa) na Wyspie Bialeńskiej do naszych, nowych działań.
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
No niestety, na to wychodzi. Szkoda, bo Arcadia dobrze się zapowiadała, ale bez ex-Suderlandczyków i z bardzo nieregularną obecnością kol. Felta to nie ma racji bytu.Ronon Dex pisze: 15 sie 2025, 09:34 W związku z powyższym... moim zdaniem... w chwili "odpalenia" działań Brodrii zamykamy chyba ten projekt? Skoro nie ma chętnych - to nie ma raczej sensu próba reaktywacji Arcadii.
Tego nigdy nie można być pewnym, jeszcze 19 czerwca Thomas logował się w Bastionie, więc tak całkiem o nas nie zapomniał.
Thomas "odpadł" z mikro jak mu się dzieciak urodził, czemu się akurat nie dziwię. Co jakiś czas daje znaki życia, ale nieregularnie. Może jeżeli reaktywujemy Brodrię i przyłączymy nasze bialeńskie tereny lenne to się objawi? W Departamencie Lisewskim było jego lenno (fakt, że już wtedy w większości zarządzane przeze mnie) i przyszła Lisewszczyzna (czy jak to nazwę finalnie... w zasadzie gdyby to miała być część Brodrii to stara nazwa Departament Lisewski jest całkiem OK) też to będzie obejmowała i zawsze tam dla niego miejsce będzie. Może powróci?Andrzej Ordyński pisze: 15 sie 2025, 11:26 Tego nigdy nie można być pewnym, jeszcze 19 czerwca Thomas logował się w Bastionie, więc tak całkiem o nas nie zapomniał.Może jak zauważy reaktywację Brodrii, to zdecyduje się do nas dołączyć?
- Iwan Pietrow • Stempel
- Kontakt:
Szkoda że taki projekt nie spotyka się z zainteresowaniem. Tematyka relowych USA jest ogromnie ciekawa i ma ogromny potencjał.
(-) Iwan Pietrow
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
W zeszłym roku przez kilka miesięcy Arcadia działała aktywnie i dobrze się zapowiadała. Opierała się w dużym stopniu na dawnych Suderlandczykach, którzy stworzyli nowe postacie.Iwan Pietrow pisze: 19 sie 2025, 23:57 Szkoda że taki projekt nie spotyka się z zainteresowaniem. Tematyka relowych USA jest ogromnie ciekawa i ma ogromny potencjał.
Niestety, potem dali się skusić na reaktywację Suderlandu (też na Bastionie), a w efekcie zarówno odrodzony Suderland, jak i Arcadia skończyły tak samo. Teraz wiosną pojawił się pomysł, by wznowić działalność. Początkowo pojawiło się kilkoro chętnych, nawet pojawiły się zaczątki narracji w poszczególnych stanach, ale wyszło jak widać.
- Iwan Pietrow • Stempel
- Kontakt:
Ehh, typowe mirko…
Gdyby Arcadia miała działać to ja bym sam chętnie spróbował się zaangażować. Tak jak mówię, mirkonacja w tematyce realowych USA ma moim zdaniem ogromny potencjał i aż żal z tego nie skorzystać.
Gdyby Arcadia miała działać to ja bym sam chętnie spróbował się zaangażować. Tak jak mówię, mirkonacja w tematyce realowych USA ma moim zdaniem ogromny potencjał i aż żal z tego nie skorzystać.
(-) Iwan Pietrow
Problem w tym, że jest nas za mało by to wszystko ogarnąć... możemy spróbować reaktywować Brodrię czy Bialenię (nawet obie jako unię), ale działanie na dwa fronty to raczej nierealne. Nie wystarczy nam czasu realowego i pewnie też zapału do prowadzenia dwóch, równoległych projektów.Iwan Pietrow pisze: 20 sie 2025, 13:03 Gdyby Arcadia miała działać to ja bym sam chętnie spróbował się zaangażować. Tak jak mówię, mirkonacja w tematyce realowych USA ma moim zdaniem ogromny potencjał i aż żal z tego nie skorzystać.
Trzeba podjąć jakąś decyzję... mnie też się podobał ten amerykański klimat, ale chyba wolę jednak to z czym byłem związany od początku w mikro i coś co już ma własną historię.