De facto kieruje te informacje, czy też zapytanie do przedstawiciela Nowej Ordy. Tj. Białego Chana Andrzeja Ordyńskiego, w sprawie dotyczącej wyglądu Paktu Bundżadarskiego. Powinnismy powoli przejść do pracy, w których wyłoni się logo, statut, a także cała struktura paktu. Dlaczego? Odpowiadam prosto, jeśli pojawią się kolejni ochotnicy do Paktu, Ci nie wiedzą jakie mamy wymogi, jak działamy, do czego dążymy. Biały Chanie, prosił bym o odpowiedź.
Pakt Bundżadarski
- Juraj Zvolynský • Stempel
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Pakt Bundżadarski
Szanowni,
De facto kieruje te informacje, czy też zapytanie do przedstawiciela Nowej Ordy. Tj. Białego Chana Andrzeja Ordyńskiego, w sprawie dotyczącej wyglądu Paktu Bundżadarskiego. Powinnismy powoli przejść do pracy, w których wyłoni się logo, statut, a także cała struktura paktu. Dlaczego? Odpowiadam prosto, jeśli pojawią się kolejni ochotnicy do Paktu, Ci nie wiedzą jakie mamy wymogi, jak działamy, do czego dążymy. Biały Chanie, prosił bym o odpowiedź.
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Re: Pakt Bundżadarski
Muszę przyznać, że mi podoba się logo Układu Warszawskiego.
Moim zdaniem statut powinien być jak najprostszy - na pewno musi regulować przyjmowanie, odchodzenie i wyrzucanie z Paktu, a także podstawowe zasady, czyli "atak na jedno państwo członkowskie jest równoznaczny z atakiem na wszystkie". Jeśli chcesz, to mogę spróbować napisać projekt statutu.
Tutaj też szedłbym w stronę prostoty:
- Zjednoczone Dowództwo Paktu Bundżadarskiego - po jednym przedstawicielu każdego państwa + ewentualnie eksperci (ale oni już bez prawa głosu)
- Dowódca Sił Połączonych Paktu Bundżadarskiego - wybierany przez Zjednoczone Dowództwo na półroczne kadencje.
Ewentualnie można dodać:
- Komitet Polityczny Paktu Bundżadarskiego - po jednym przedstawicielu każdego państwa (głowa państwa lub szef rządu).
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Podoba, jak podoba... całościowo takie sobie, ale sam motyw nieźle pasuje do bastionu z racji naszego logo. Można coś w tym stylu ogarnąć.
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Jeżeli chodzi o logo, także jestem zdania że to Układu Warszawskiego bardzo może nam pasować. Poza tym sama idea bastionu jest równie bliska bowiem; Wzajemna pomoc przy strukturach informatycznych i wzajemna ochrona powinny być nam bliskie.
Czyli statut robimy bardzo krótki i treściwy.
Co do struktury nie mam żadnych uwag.
Czyli statut robimy bardzo krótki i treściwy.
Co do struktury nie mam żadnych uwag.
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Czy doktrynę Breżniewa Romanowa też wpisujemy do statutu?
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Co do logo to raczej wykorzystam sam motyw... a resztę się zrobi od podstaw.
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Można wpisać, będzie śmiesznie. Każde nowe państwo marionetkowe członkowskie, będzie musiało się zapoznać z tym.
A masz już jakiś zarys w głowie Rononie?Ronon Dex pisze: 06 sie 2023, 11:19 Co do logo to raczej wykorzystam sam motyw... a resztę się zrobi od podstaw.
Na pewno motyw tarczy oraz bastionowego logo... oraz te flagi, ale trzeba taki układ obmyślić by w razie czego łatwo kolejne dodać. Siądę do kompa to pokombinuję.
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Pewnie, w takim razie czekamy. Ja posiedzę nad statutem i przedstawię go na dniach. 
Proste logo:
Nie wiem czy te flagi mają sens... moim zdaniem tworzą trochę efekt przeładowania. A więc wersja bez flag:
Można by dodać pod tarczą miecze, aby to bardziej pokazywało, ze to pakt militarny oraz zamiast flag wkomponować raczej nazwy państw?
Edycja: Coś takiego...
Nie wiem czy te flagi mają sens... moim zdaniem tworzą trochę efekt przeładowania. A więc wersja bez flag:
Można by dodać pod tarczą miecze, aby to bardziej pokazywało, ze to pakt militarny oraz zamiast flag wkomponować raczej nazwy państw?
Edycja: Coś takiego...