Andrzej Ordyński pisze: 19 wrz 2025, 18:37
Ostatnio nie zaglądałem za bardzo poza Nordatę, więc byłbym wdzięczny, gdyby ktoś odpowiedział mi na pytanie, dlaczego Vaarland zgodził się na uczynienie z Rusowii jednego z największych terytorialnie państw mikroświata? Jest to czymś uzasadnione?
Z mojej wiedzy wynika (a byłem z tym na bieżąco, bo zmiany od razu nanosiłem na arkusz Vaarlandu), że jest to uzasadnione chęcią Rusowi do powiększenia terytorium oraz zawartym kompromisem z innymi krajami Vaarlandu. Pierwotnie to było większe i miało inny kształt.
W przypadku Vaarlandu to w sumie nie wnikam i nie rozstrzygam... akurat ten kontynent ma swój Kongres i tylko nanoszę jego wyniki na mapę. W sumie fajne, bo nie trzeba się bawić w spory i rozstrzyganie czy już coś nanieść, czy może poczekać, a może uznać, że nie należy nanosić bo... coś tam.
Andrzej Ordyński pisze: 19 wrz 2025, 18:37Co do mapy, nasunęły mi się jeszcze dwie niewielkie sprawy - północna część Nan Di nie nazywa się już Anxi, teraz to Starobrodria.
Tylko jakoś nie otrzymałem takiej informacji, a na forum Waksmanlandu dalej figuruje to jako Imperium Anxi - zrzut ekranu sprzed paru miniut.
Andrzej Ordyński pisze: 19 wrz 2025, 18:37Z kolei Venomania formalnie jeszcze nie weszła w skład Brodrii (nie ma żadnej umowy), chociaż były prowadzone na ten temat publiczne rozmowy.
No wiesz... akurat Ty, który masz ze mną kontakt na bieżąco i pozaforumowy mógłbyś o takim czymś dać znać.
Katechonat Venomanii umieszczony jest w dziale Brodrii od chwili jego utworzenia i nawet o tym Ciebie informowałem pozaforumowo. Bo tak uzgadnialiśmy... nie wiedziałem, że zmieniłeś zdanie, bo mi tego nie napisałeś.
OK.
W jaki sposób należy oznaczyć Katechonat Venomanii?
- jako niepodległe państwo?
- jako element Nowej Ordy, a więc Nan Di... bo sam nie wiem jak rozumieć Twój wpis w dziale Katechonatu?
- czy zostawić jako element Brodrii - bo mapa w sumie nie określa detali formy "stowarzyszenia" czy "podległości"?