Przyszłość strefy postbrodrodryjskiej (Orda, Garmania, Nan Di)

Władze chanatu
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Re: Przyszłość strefy postbrodrodryjskiej (Orda, Garmania, Nan Di)

Post autor: Reza I Pahlavi »

Cieszę się, choć jak mi wpadnie do głowy jakaś fajna dymitriada,a tak być może,to mi Niebiański Cesarz/Imperator włączy hamulec,więc są i plusy i minusy takiego rozwiązania :) Fajna narracja może przepaść.

Oczywiście, cieszę się, że siły pod moją komendą mogą być większe, niż pierwotnie zakladaliśmy, bo to jednak zawsze plus.

Myślałem o założeniu Radia Wolna Brodria dla ludności mającej żywy kontakt z gospodarką centralnie planowaną, dyktaturą proletariatu i "deformą rolną" u naszych sąsiadów, co na sto procent ożywi narrację i da duże możliwości wszystkim. Wstępnie rozmawiałem z Jego Ekscelencją Piwskim Sroczyńskim na temat audycji radiowych o religii dla Brodryjczyków pod władzą ZKRR i tak się to załatwi, że Cesarstwo/Imperium Nan Di nie będzie miało z tym oficjalnie nic wspólnego, bo to będzie przedsięwzięcie prywatne wolnych mediów.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Reza I Pahlavi pisze: 19 paź 2024, 13:38 Cieszę się, choć jak mi wpadnie do głowy jakaś fajna dymitriada,a tak być może,to mi Niebiański Cesarz/Imperator włączy hamulec,więc są i plusy i minusy takiego rozwiązania Fajna narracja może przepaść.
Żeby wojna się narracyjnie udała, to obie strony musiałyby chcieć się bawić. I przynajmniej jedna musiałaby być w stanie przyjąć porażkę. Rzadko zdarza się taka sytuacja.
Reza I Pahlavi pisze: 19 paź 2024, 13:38 Myślałem o założeniu Radia Wolna Brodria dla ludności mającej żywy kontakt z gospodarką centralnie planowaną, dyktaturą proletariatu i "deformą rolną" u naszych sąsiadów, co na sto procent ożywi narrację i da duże możliwości wszystkim. Wstępnie rozmawiałem z Jego Ekscelencją Piwskim Sroczyńskim na temat audycji radiowych o religii dla Brodryjczyków pod władzą ZKRR i tak się to załatwi, że Cesarstwo/Imperium Nan Di nie będzie miało z tym oficjalnie nic wspólnego, bo to będzie przedsięwzięcie prywatne wolnych mediów.
Ciekawy pomysł. Chętnie posłucham audycji Radia Wolna Brodria.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

No cóż, co do dymitriady i jej celu lub celów, to chwilowo się nie wypowiadam, bo zepsuję jeszcze zabawę :))

Zgadzam się, że druga strona też się musi chcieć zaangażować,żeby to wypaliło, ale myślę,że damy radę ;)
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

Najjaśniejszy Biały Chanie,
Oto moja propozycja.
TRAKTAT LENNY
ws. Włączenia Nowej Ordy w skład Imperium Nandyjskiego
z dnia...

My, Niebiański Cesarz, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych ogłaszamy co następuje.
1. Imperium Nandyjskie włącz w swój skład Nową Ordę, której dożywotnim władcą pozostaje dotychczasowy Biały Chan Andżej-Chan. Biały Chan jednocześnie zostaje członkiem Eisarnoud

2. Zastrzega się możliwość opuszczenia związku państw przez Nową Ordę z trzymiesięcznym okresem wypowiedzenia przez obie strony.

3. Gwardia Nowej Ordy wchodzi w skład Wielkiej Armii Cesarskiej. Jednocześnie Najjaśniejsze Imperium Nandyjskie zobowiązuje się do obrony ziem Ordy, a także ich nienaruszalności.

4. Sprawami zagranicznymi Nowej Ordy kieruje urzędnik pełniący funkcję Posła Najjaśniejszego Imperium Nandyjskiego.

5. Nowa Orda zachowuje suwerenność wewnętrzną w składzie Najjaśniejszego Imperium Nandyjskiego.
Jak zapatrujesz się na takie rozwiązanie? Czy chciałbyś coś dodać, zmienić?
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Myślę, że w traktacie tym podsumowane zostały wszystkie nasze ustalenia. Nie mam uwag.
Gdzie przeprowadzimy ceremonię podpisania traktatu?
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Proponuję najpierw ogłosić postanowienia Traktatu Normatywnego w Nan Di, a następnie w Nowej Ordzie podpisalibyśmy ten traktat. Co Ty na to?
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Zgadzam się.
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi Stempel
Kontakt:

Szanowni, Niebiański Cesarzu/Imperatorze i Biały Chanie! 😏

Projekt jest super, ale tak z czystej ciekawości... 😇

Jak to będzie wyglądało w praktyce z pełnieniem funkcji Posła Najjaśniejszego Imperium Nandyjskiego? 🤔
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Poseł to nazewnictwo ogólne na Ministra Spraw Zagranicznych, czy też Ambasadora. Do tego jeszcze nie doszliśmy w legislacji Imperium jak będzie nazywała się ta funkcja.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Moje wątpliwości budzi tytuł "poseł"... to wyrażenie kojarzy się dość jednoznacznie z członkiem parlamentu lub z "poselstwem" czyli delegacją.

Jeżeli już chcemy sięgać po takie nazewnictwo to raczej użyłbym słowa "senator", które historycznie ma bliższe znaczenie do tej funkcji i chyba lepiej oddawałoby to co chcemy stworzyć.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jurta Chana”