Stwórzmy stronę główną Arcadii
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Re: Stwórzmy stronę główną Arcadii
Nie podzieliliśmy całego terytorium pomiędzy stany głównie dlatego, żeby ktoś później mógł utworzyć swój stan według własnego pomysłu. Jeśli założymy, że nie ma tam żadnych istotnych miast, to trochę ograniczymy możliwości działania tego potencjalnego stanu.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Nie masz racji... Właśnie pozostawimy potencjalnemu nowemu gubernatorowi wolną rękę. Czy będzie chciał tworzyć stan "wiejski" czy może będzie chciał budować miasta. Jest to taka baza z zaludnieniem tych stanów gdzie liczba ludności jest mała... ale jeśli pojawi się inna narracja to się rozrośnie.Andrew Hordeman pisze: 23 maja 2024, 17:20 Nie podzieliliśmy całego terytorium pomiędzy stany głównie dlatego, żeby ktoś później mógł utworzyć swój stan według własnego pomysłu. Jeśli założymy, że nie ma tam żadnych istotnych miast, to trochę ograniczymy możliwości działania tego potencjalnego stanu.
Weź pod uwagę, że z mało rozwiniętego terenu łatwo zrobić nawet mocno zindustrializowany. Odwrotnie to problem, bo łatwiej o sensowną narrację tworzenia (budowanie) niż niszczenia.
Po co "budować" niezarządzane miasta? Lepiej zostawić tylko wsie i miejsca zamieszkania rdzennej ludności. Ot "dziki teren", który potencjalny nowy gubernator stanu sam sobie dowolnie zagospodaruje.
Na próbę: https://bastionpollin.pl/arcadia/stany/redrock/
Pod spodem miejsce na "przyciski"... do wyboru... jakie tam chcesz np. do siedziby gubernatora, do uniwersytetów... mogą być tekstowe albo z obrazkiem itd.
PS. Zmieniłem nieco obrazek stanu na taki bardziej adekwatny do opisu stanu i wcześniejszej informacji, że to ma przypominać Ilinois, ale wybrałem coś z górami bo na zachodzie masz góry, których w Ilinois realowym nie ma.
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Wygląda dobrze, a z biegiem czasu będzie dodawało się więcej treści.
Póki co jeszcze za bardzo nie rozwinąłem stanu, więc nie ma dokąd robić tych przycisków... Ale można dodać, póki co bez linków, "Urząd Gubernatora", "Hope", "Gwardia Stanowa", "Redrock State University". Potem dojdą jakieś fabryki, chciałbym stworzyć rodzimą markę samochodów.
Póki co jeszcze za bardzo nie rozwinąłem stanu, więc nie ma dokąd robić tych przycisków... Ale można dodać, póki co bez linków, "Urząd Gubernatora", "Hope", "Gwardia Stanowa", "Redrock State University". Potem dojdą jakieś fabryki, chciałbym stworzyć rodzimą markę samochodów.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
A ciężarówki, oczywiście "klasyczne, amerykańskie" (na wzór np. Kenwort W900) będziesz też robił? Bo mam w planach jakąś firmę transportową otworzyć...Andrew Hordeman pisze: 24 maja 2024, 19:11 Potem dojdą jakieś fabryki, chciałbym stworzyć rodzimą markę samochodów.![]()
Ależ to jest rewelacja Mr. Dex! O boziu! Kawał niesamowitej roboty!
Muszę poszukać grafik dla budynku gubernatora i jakiś ładny dla stolicy stanu.
Muszę poszukać grafik dla budynku gubernatora i jakiś ładny dla stolicy stanu.

Na razie dałem: Gubernetora i Hope - obrazki wziąłem ze Springfield (skoro coś tam rzuciłeś wcześniej o Ilinois...), dla gwardii zrobię z Army3, a uniwersytety... może podpowiesz z jakiego realowego mam wziąć obrazki?Andrew Hordeman pisze: 24 maja 2024, 19:11 Ale można dodać, póki co bez linków, "Urząd Gubernatora", "Hope", "Gwardia Stanowa", "Redrock State University". Potem dojdą jakieś fabryki, chciałbym stworzyć rodzimą markę samochodów.
Jak będziesz wyszukiwał to takie, które da się skadrować do proporcji 1,8 (daję to potem 600 x 333 pxs) lub 2,0 (600 x 300 pxs) - tyle, że na zasadzie, że wszystkie tak samo, bo to ładniej wygląda. Obrazek dla Gwardii Stanowej dorobię potem w Armie3.Mark Felt pisze: 24 maja 2024, 22:21 Muszę poszukać grafik dla budynku gubernatora i jakiś ładny dla stolicy stanu.
Na razie dałem tylko mapkę i Twój opis: https://bastionpollin.pl/arcadia/stany/new-olympia/
I jeszcze... co słychać w kwestii opisu Arcadii na stronę?
Monticello jest piękne... tylko czy nie będzie to zbyt mały i skromny budynek? To jedyny mankament... Jeśli nie przeszkadza wielkość pewnie to bym go wybrał, bo Pałac Prezydenta Francji niespecjalnie mi się podoba.Mark Felt pisze: 21 maja 2024, 14:03 I wrócę do jeszcze jednej kwestii - myślę, że jeśli chodzi o budynek kongresu to można byłoby go wykorzystać, jak pytał kilka postów wcześniej Mr. Dex.
Co do naszego odpowiednika Białego Domu to moje propozycje to:
- Pałac Prezydencji Prezydenta Francji.
- Monticello, Stany Zjednoczone,
Ale jakby miał być po prostu Biały Dom też jestem za.
Chyba, że faktycznie wybierzemy Biały Dom... skoro i tak wzorce innych budowli bierzemy z realowych Stanów?
Strona "Prezydent": https://bastionpollin.pl/arcadia/prezydent/
Na razie zrobiłem obrazek na bazie przerobionego loga z Netu (podobnie z Kongresem), jak będę miał czas i natchnienie to narysuję to od podstaw. Z czasem dojdzie pewnie jeszcze spis byłych prezydentów...
Czekam na opis dla Kongresu: https://bastionpollin.pl/arcadia/kongres/
Na razie zrobiłem obrazek na bazie przerobionego loga z Netu (podobnie z Kongresem), jak będę miał czas i natchnienie to narysuję to od podstaw. Z czasem dojdzie pewnie jeszcze spis byłych prezydentów...
Czekam na opis dla Kongresu: https://bastionpollin.pl/arcadia/kongres/
- Stanisław Dmowski
- Kontakt:
Postaram się w przyszłym tygodniu opracować krótki opis dla Tropico. Jak będzie gotowy, prześlę na prywatną skrzynkę. Ogólnie strona prezentuje się imponująco.
Nie przeszkadza - ale to moje zdanie. Jeśli nikomu by innemu nie przeszkadzało i po zobaczeniu loga dla Prezydenta oraz Kongresu to nie ukrywam, że zostałbym przy realowych odpowiednikach - może to opatrzenie ale zdecydowanie to miło wygląda.Monticello jest piękne... tylko czy nie będzie to zbyt mały i skromny budynek? To jedyny mankament... Jeśli nie przeszkadza wielkość pewnie to bym go wybrał, bo Pałac Prezydenta Francji niespecjalnie mi się podoba.