Flaga Arcadii - dyskusja
Re: Flaga Arcadii - dyskusja
Inny projekt niż sugerowałem, z tego co pamiętam optowałem za nr. 3
Ale dla dobra narodu oczywiście się zgodzę za projektem przedstawionym przez Mr. Ludovic. 

- Stanisław Dmowski
- Kontakt:
Trochę już się pogubiłem w kwestii naszej symboliki. Mamy w końcu wybraną jakąś flagę i godło? Pytam, bo chciałem zamówić dla kongresu pieczęcie.
Co to flagi to tak, jest wybrana Szanowny Panie Spikerze. W kwestii godła państwowego to na razie padło kilka propozycji jego wersji wykonanych przez Mr. Dexa, zresztą tak samo jak z projektem flagi, ale sprawa godła nie ruszonaFrancisco País pisze: 13 cze 2024, 07:49 Trochę już się pogubiłem w kwestii naszej symboliki. Mamy w końcu wybraną jakąś flagę i godło? Pytam, bo chciałem zamówić dla kongresu pieczęcie.
Flaga:

Propozycje godła:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

[/quote]

- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
O ile wcześniej ta dyskusja miała prawo się tak ciągnąć, bo nie mieliśmy władzy wykonawczej... To teraz proponuję, by po prostu @Mark Felt podejmował wiążące decyzje w konsultacji z naszym naczelnym heraldykiem @Ronon Dex. Bo w dotychczasowy sposób my donikąd nie dojdziemy. Arcadia potrzebuje silnego przywództwa. 
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Azyen J. Hofsteede • Stempel
- Kontakt:

Od siebie dodam taką własną interpretację flagi, gdyż osobiście byłbym skłonny użyć trochę chłodniejszych barw. Udostępniam bo kto wie, może wam też się spodoba.

Ciemniejszy kolor środkowego pola przewijał się już w toku dyskusji nad flagą... jak zresztą można wyczytać z początku tego tematu - ale poszliśmy w kierunku jaśniejszego i w zasadzie temat flagi jest zakończony, bo obecna została już przyjęta oficjalnie i raczej nie ma chyba już sensu "odgrzewać dyskusji", skoro temat flagi został już zamknięty. Jest wiele innych spraw do ustalenia i zaprojektowania...Azyen J. Hofsteede pisze: 04 lip 2024, 15:14 Od siebie dodam taką własną interpretację flagi, gdyż osobiście byłbym skłonny użyć trochę chłodniejszych barw. Udostępniam bo kto wie, może wam też się spodoba.
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Jest jeszcze wiele do zrobienia w kwestii symboli stanów i głównych miast, w tym stolicy. Jeśli Mr @Azyen J. Hofsteede byłby gotów pomóc, to myślę, że wielu gubernatorów (ja z pewnością!) byłoby zainteresowanych współpracą.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
- Azyen J. Hofsteede • Stempel
- Kontakt:
Oczywiście, wystarczy do mnie napisać a ja się zajmę takimi rzeczami.Andrew Hordeman pisze: 04 lip 2024, 20:23 Jest jeszcze wiele do zrobienia w kwestii symboli stanów i głównych miast, w tym stolicy. Jeśli Mr @Azyen J. Hofsteede byłby gotów pomóc, to myślę, że wielu gubernatorów (ja z pewnością!) byłoby zainteresowanych współpracą.

Ja byłbym zainteresowany, bo nie wiem czy to co sam zrobiłem jest w jakikolwiek sposób ładne pod względem graficznym
.

W związku ze zlotem (w realu) mikronacyjnym w Poznaniu (16-18 sierpnia) zamówiłem przez Helwetyka dodatkowo flagę Arcadii (dodatkowo bo tutaj miałem tylko zamówione Nan Di i Oceanię Leocką).
Z przyczyn technicznych trzeba było zmienić proporcje (wszyscy tak musieli, bo wykonawca robi tylko w jednym formacie) i przerobić na odpowiedni format graficzny (co mi od ręki załatwił nieoceniony Helwetyk Romański).
Tak to wygląda... https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100 ... 633182.pdf
Wiem, że mamy inne proporcje oficjalnie, ale to tylko na potrzeby produkcji flagi zjazdowej, bo warto by się Arcadia jakoś zaprezentowała i w ogóle była obecna - choćby tylko w jednej osobie (chyba, że któryś w Was się też wybiera, a ja o tym nie wiem) czyli mojej.
Z przyczyn technicznych trzeba było zmienić proporcje (wszyscy tak musieli, bo wykonawca robi tylko w jednym formacie) i przerobić na odpowiedni format graficzny (co mi od ręki załatwił nieoceniony Helwetyk Romański).
Tak to wygląda... https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100 ... 633182.pdf
Wiem, że mamy inne proporcje oficjalnie, ale to tylko na potrzeby produkcji flagi zjazdowej, bo warto by się Arcadia jakoś zaprezentowała i w ogóle była obecna - choćby tylko w jednej osobie (chyba, że któryś w Was się też wybiera, a ja o tym nie wiem) czyli mojej.