Flaga Arcadii - dyskusja

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Flaga Arcadii - dyskusja

Post autor: Andrzej Ordyński »

Jakiś czas temu zastanawialiśmy się poza forum nad flagą Arcadii. Trochę zabawy z AI i paintem dało taki efekt:

Obrazek

Jak się podoba? Zapraszam do dyskusji nie tylko kongresmenów i nie tylko Arcadyjczyków. Zachęcam do zgłaszania kontrpropozycji, jeśli ktoś ma lepszy pomysł.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Re: Flaga Arcadii - dyskusja

Post autor: Mark Felt »

Andrew Hordeman pisze: 24 kwie 2024, 20:44 Jakiś czas temu zastanawialiśmy się poza forum nad flagą Arcadii. Trochę zabawy z AI i paintem dało taki efekt:

Obrazek

Jak się podoba? Zapraszam do dyskusji nie tylko kongresmenów i nie tylko Arcadyjczyków. Zachęcam do zgłaszania kontrpropozycji, jeśli ktoś ma lepszy pomysł.
AI załatwia robotę 😁 jestem poza zasięgiem komputera stąd mniejsza aktywność ale jutro rzucę swoją propozycję, może nieco staroświecką i prostą:) ale ta na bogatości Wielebny.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Post autor: Stanisław Dmowski »

Sam nic lepszego nie wymyślę, propozycja p. Hordemana jest ciekawa. Poczekam jeszcze, czy Mr Felt przedstawi lepszą.
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Jak pisałem jest prosta mam 2 propozycje:

1. Obrazek

2. Obrazek

I też wykorzystując AI wykonałem pieczęć :)
1.

Obrazek

2.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Nie wiem, czy Pańskie propozycje nie nawiązują trochę zbyt mocno do reala. Ale może niech rozsądzą inni obywatele i goście. ;)
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Andrew Hordeman pisze: 25 kwie 2024, 21:28 Nie wiem, czy Pańskie propozycje nie nawiązują trochę zbyt mocno do reala. Ale może niech rozsądzą inni obywatele i goście. ;)
Wiem, wiem po prostu bazowałem na bazie :) Ja za swoimi projektami oponować nie będę, a Wielebnego mi przypadła do gustu :) więc jestem za nią.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Jeśli mogę coś podpowiedzieć z mikronakcyjnej praktyki graficznej... To starajcie się flagę zrobić w miarę prostą graficznie. Potem pewnie będziecie chcieli gdzieś ją wstawiać i pojawi się problem z nadmiernym skomplikowaniem grafiki.

Te "wodotryski" to zróbcie w herbie i godle... Ale flaga powinna być w miarę prostą.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

Ronon Dex pisze: 26 kwie 2024, 20:30 Jeśli mogę coś podpowiedzieć z mikronakcyjnej praktyki graficznej... To starajcie się flagę zrobić w miarę prostą graficznie. Potem pewnie będziecie chcieli gdzieś ją wstawiać i pojawi się problem z nadmiernym skomplikowaniem grafiki.

Te "wodotryski" to zróbcie w herbie i godle... Ale flaga powinna być w miarę prostą.
To też mi przyświecało! Prostota 😁
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Ja też nie będę się upierał przy swojej propozycji, nie podchodzę do tej sprawy ambicjonalnie. :D
Natomiast poszukałbym czegoś nie nawiązującego w tak oczywisty sposób do USA. Jak przyjdzie mi coś nowego do głowy to dam znać i Was też zachęcam do burzy mózgów. ;)
Awatar użytkownika
Mark Felt Stempel
Kontakt:

To może z innej beczki, jaka kolorystka?
Uważam też, że na fladze powinny się znaleźć elementy, które podkreślą stany wchodzące w skład Konfederacji. Tak zdaje sobie sprawę z tego, że to mocno może przypominać realowe Stany Zjednoczone ale nie mniej to tylko i tak subtelne nawiązanie 😁.
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kongres”