Flaga Arcadii - dyskusja
- Stanisław Dmowski
- Kontakt:
Re: Flaga Arcadii - dyskusja
Nie będę się spierał o takie bzdety, jeśli głosy poszły za jedną propozycją, ja nie stawiam oporu. Poczekajmy jeszcze jednak na opinię Mr Ludoviciego.
Przy okazji, te graficzne wykonanie kielichów to jest mistrzostwo...
Przy okazji, te graficzne wykonanie kielichów to jest mistrzostwo...
Zgadza się, ale nie moje...Francisco País pisze: 09 maja 2024, 07:25 Przy okazji, te graficzne wykonanie kielichów to jest mistrzostwo...
Warto by jednak sprawę flagi zakończyć... bo przede wszystkim jej kolorystyka będzie determinowała inne elementy symboliki - także wojskowej. Dopóki nie zatwierdzimy lub chociaż ustalimy tego, to w zasadzie nie da się ruszyć z żadnymi elementami symboliki państwa.Francisco País pisze: 09 maja 2024, 07:25 Nie będę się spierał o takie bzdety, jeśli głosy poszły za jedną propozycją, ja nie stawiam oporu. Poczekajmy jeszcze jednak na opinię Mr Ludoviciego.
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Nie bawmy się w liberum veto, bo o każdej sprawie będziemy debatować miesiąc... 4 osoby na 5 obywateli chce tej flagi, nie ma o czym dłużej dyskutować.
Można przejść do Wielkiej Pieczęci, to temat bardziej skomplikowany.
Można przejść do Wielkiej Pieczęci, to temat bardziej skomplikowany.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
A po drodze jeszcze godło... ale jak zatwierdzimy flagę to będzie można robić kolejne rzeczy z zakresu symboliki elementów państwa.Andrew Hordeman pisze: 09 maja 2024, 10:47 Można przejść do Wielkiej Pieczęci, to temat bardziej skomplikowany.
- Julius Ludovici • Stempel
- Kontakt:
Jeśli chodzi o mój głos to 3 pkt daję fladze, na którą postawiłem ostatnio. 2 pkt odcieniowi 1f1e46, 1 pkt 005897
W związku z powyższym mamy generalnie zdecydowane trzy głosy na flagę:Julius Ludovici pisze: 09 maja 2024, 17:07 Jeśli chodzi o mój głos to 3 pkt daję fladze, na którą postawiłem ostatnio. 2 pkt odcieniowi 1f1e46, 1 pkt 005897

Jeden głos na flagę (chyba, jak dobrze rozumiem) poniższą: z ewentualną aprobatą też koloru jaśniejszego, tak jak na propozycji z poprzedniego punktu.

Oraz jeden glos, który w zasadzie przychyla się do większości głosów - bo ja to tak rozumiem:
Wydaje mi się, że można już wybrać i unormować prawnie flagę Arcadii... i iść dalej z wszelką symboliką.Francisco País pisze: 09 maja 2024, 07:25 Nie będę się spierał o takie bzdety, jeśli głosy poszły za jedną propozycją, ja nie stawiam oporu.
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
A więc flagę mamy wybraną. Ustawę o symbolach narodowych przygotuje się, jak wszystkie symbole będą już ustalone. Nie przesadzajmy z tą legislacją. 
OK. To teraz godło... powtarzam godło, a nie herb... jakby ktoś nie widział różnicy to godłem Polski jest biały orzeł, a orzeł na tarczy to herb. Oczywiście mam na myśli poprawną heraldykę (kurcze... ale mnie swego czasu Ametyst wytresował...Andrew Hordeman pisze: 11 maja 2024, 16:16 A więc flagę mamy wybraną. Ustawę o symbolach narodowych przygotuje się, jak wszystkie symbole będą już ustalone. Nie przesadzajmy z tą legislacją.![]()
Stworzymy godło, a potem na jego podstawie powstanie herb... pieczęcie itd.
Wstawiłem kilka wstępnych propozycji kilka postów wcześniej... to może być punkt wyjścia, do dalszej kombinacji nad godłem. Któraś się podoba? Może być tym punktem wyjścia i jakie ewentualne uwagi?
- Julius Ludovici • Stempel
- Kontakt:
Jakbym miał wybierać godło to bym głosował na tę propozycję. Wydaje się taka stonowana i w miarę prosta w zestawieniu z pozostałymi, które są bardziej szczegółowe. Może to kwestia trójkąta z okiem, które wydaje się być (przynajmniej mi) symbolem niekoniecznie odpowiadającym godłu państwowemu.
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Zgadzam się z Przedmówcą.