Flaga Arcadii - dyskusja

Awatar użytkownika
Stanisław Dmowski
Kontakt:

Re: Flaga Arcadii - dyskusja

Post autor: Stanisław Dmowski »

Nie będę się spierał o takie bzdety, jeśli głosy poszły za jedną propozycją, ja nie stawiam oporu. Poczekajmy jeszcze jednak na opinię Mr Ludoviciego.

Przy okazji, te graficzne wykonanie kielichów to jest mistrzostwo...
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Francisco País pisze: 09 maja 2024, 07:25 Przy okazji, te graficzne wykonanie kielichów to jest mistrzostwo...
Zgadza się, ale nie moje... :lol: - element znaleziony i tylko przerobiony pod kątem naszych potrzeb.
Francisco País pisze: 09 maja 2024, 07:25 Nie będę się spierał o takie bzdety, jeśli głosy poszły za jedną propozycją, ja nie stawiam oporu. Poczekajmy jeszcze jednak na opinię Mr Ludoviciego.
Warto by jednak sprawę flagi zakończyć... bo przede wszystkim jej kolorystyka będzie determinowała inne elementy symboliki - także wojskowej. Dopóki nie zatwierdzimy lub chociaż ustalimy tego, to w zasadzie nie da się ruszyć z żadnymi elementami symboliki państwa.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Nie bawmy się w liberum veto, bo o każdej sprawie będziemy debatować miesiąc... 4 osoby na 5 obywateli chce tej flagi, nie ma o czym dłużej dyskutować.

Można przejść do Wielkiej Pieczęci, to temat bardziej skomplikowany.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Andrew Hordeman pisze: 09 maja 2024, 10:47 Można przejść do Wielkiej Pieczęci, to temat bardziej skomplikowany.
A po drodze jeszcze godło... ale jak zatwierdzimy flagę to będzie można robić kolejne rzeczy z zakresu symboliki elementów państwa.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Julius Ludovici Stempel
Kontakt:

Post autor: Julius Ludovici »

Jeśli chodzi o mój głos to 3 pkt daję fladze, na którą postawiłem ostatnio. 2 pkt odcieniowi 1f1e46, 1 pkt 005897
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Julius Ludovici pisze: 09 maja 2024, 17:07 Jeśli chodzi o mój głos to 3 pkt daję fladze, na którą postawiłem ostatnio. 2 pkt odcieniowi 1f1e46, 1 pkt 005897
W związku z powyższym mamy generalnie zdecydowane trzy głosy na flagę:

Obrazek

Jeden głos na flagę (chyba, jak dobrze rozumiem) poniższą: z ewentualną aprobatą też koloru jaśniejszego, tak jak na propozycji z poprzedniego punktu.

Obrazek

Oraz jeden glos, który w zasadzie przychyla się do większości głosów - bo ja to tak rozumiem:
Francisco País pisze: 09 maja 2024, 07:25 Nie będę się spierał o takie bzdety, jeśli głosy poszły za jedną propozycją, ja nie stawiam oporu.
Wydaje mi się, że można już wybrać i unormować prawnie flagę Arcadii... i iść dalej z wszelką symboliką.
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

A więc flagę mamy wybraną. Ustawę o symbolach narodowych przygotuje się, jak wszystkie symbole będą już ustalone. Nie przesadzajmy z tą legislacją. ;)
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Andrew Hordeman pisze: 11 maja 2024, 16:16 A więc flagę mamy wybraną. Ustawę o symbolach narodowych przygotuje się, jak wszystkie symbole będą już ustalone. Nie przesadzajmy z tą legislacją. ;)
OK. To teraz godło... powtarzam godło, a nie herb... jakby ktoś nie widział różnicy to godłem Polski jest biały orzeł, a orzeł na tarczy to herb. Oczywiście mam na myśli poprawną heraldykę (kurcze... ale mnie swego czasu Ametyst wytresował... :lol: ), a nie żałosne wypociny nieznających się na niczym polityków piszących ustawy.

Stworzymy godło, a potem na jego podstawie powstanie herb... pieczęcie itd.

Wstawiłem kilka wstępnych propozycji kilka postów wcześniej... to może być punkt wyjścia, do dalszej kombinacji nad godłem. Któraś się podoba? Może być tym punktem wyjścia i jakie ewentualne uwagi?
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Julius Ludovici Stempel
Kontakt:

Post autor: Julius Ludovici »

Ronon Dex pisze: 03 maja 2024, 09:23

1.
Obrazek
Jakbym miał wybierać godło to bym głosował na tę propozycję. Wydaje się taka stonowana i w miarę prosta w zestawieniu z pozostałymi, które są bardziej szczegółowe. Może to kwestia trójkąta z okiem, które wydaje się być (przynajmniej mi) symbolem niekoniecznie odpowiadającym godłu państwowemu.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Zgadzam się z Przedmówcą.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kongres”