Kwestia ochrony ziem dawnej Bialenii.

Awatar użytkownika
Marko Ramius
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Kwestia ochrony ziem dawnej Bialenii.

Post autor: Marko Ramius »

Ronon Dex pisze: 10 paź 2023, 07:04
Marko Ramius pisze: 09 paź 2023, 22:21 Pytanie z mojej strony - PMC wchodzą w grę? Mam kilka przygotowanych mikrofirm i chętnie bym się podzielił :)
Czy PMC wykorzystamy w tym przypadku czy nie to jeszcze do rozstrzygnięcia przy ustalaniu szczegółów misji...

Niezależnie od tego warto "się nimi podzielić" skoro je przygotowałeś czyli utworzyć je w Nan Di oficjalnie.
Obrazek
Pro Deo imperatore pugnamus! Servitium est certamen et sacrificium! Sacrificium mors est! Mors finis servitutis est!
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Ronon Dex pisze: 09 paź 2023, 20:36 I do tego nie stworzył bym w tych bazach jakiś wielkich i ciężkozbrojnych sił... nie chcielibyśmy był postrzegani jako jacyś okupanci.

Raczej takie dość symboliczne "sił pokojowe" (jak napisałem wcześniej co najwyżej oprócz samochodów - lekkie pojazdy opancerzone), na zasadzie jak napisałeś: nasi żołnierze tam są, w razie czego nie zawahają się strzelać, a strzelanie do nich spowoduje interwencję zbrojną już znacznie większych połączonych sił Paktu.
Zgadzam się z tą propozycją.
Czy wszystkie bazy będą wspólne dla całego paktu, czy będą jakieś bazy nandyjskie, ordyjskie, winkulijskie...?
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Andżej-chan pisze: 10 paź 2023, 14:18 Czy wszystkie bazy będą wspólne dla całego paktu, czy będą jakieś bazy nandyjskie, ordyjskie, winkulijskie...?
Raczej skoro zaproponowałeś trzy bazy i mamy trzech członków Paktu gotowych do wysłania kontyngentów to chyba niech każdy obejmie jedną bazę. Z jednej strony urealnia to sprawę, bo faktycznie w realu tak to się robi - choćby ze względów komunikacji. A z drugiej strony daje to pewną swobodę narracji, bo przecież każdy z nas robi to nieco inaczej i na bazie innych "środków wyrazu".
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

Wybaczcie Szanowni, że tak krótko. Nie mniej nie mam jeszcze dostępu do żadnego środka komunikacji innego poza własnym telefonem.

Sam proponowałem objęcie opieki nad tym regionem i dalej jestem za tym. Przynajmniej przez jakiś okres czasu, aż definitywnie inicjatywa odrodzenia Bialenii nie umrze.

Proponuję określić jakiś czas, który będziemy oczekiwać po którym nasza misja opuści Archipelag. Co szanowni na to?
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Piotr Romanow pisze: 10 paź 2023, 23:14 Proponuję określić jakiś czas, który będziemy oczekiwać po którym nasza misja opuści Archipelag. Co szanowni na to?
A ten czas nie został wstępnie zaproponowany przez Andrzeja? Chodziło o dwa lata od chwili zamknięcia forum?
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Jeśli Andrzej zaproponował (tj. Mówiłem z telefonu i na warcie to ograniczony dostęp) takie rozwiązanie to możemy wysłać misję na okres dwóch lat i zabezpieczyć te ziemie.

Jeśli nikt z Bialeńczyków nie wyrazi chęci odrodzenia kraju to pozostanie nam zwyczajnie opuścić te ziemie. Damy wtedy pole do popisu innym państwom.

Tutaj też pojawia się moja antyimperialistyczne polityka, bowiem jeśli ktoś wyciągnie ręce po te ziemie spotka się z reakcją Nan Di. W tym momencie jestem w stanie nawet zaproponować blokadę morską. Nie mniej rozpocznijmy ochronę tych ziem na okres dwóch lat od zamknięcia forum Bialenii.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Piotr Romanow pisze: 11 paź 2023, 08:35 Nie mniej rozpocznijmy ochronę tych ziem na okres dwóch lat od zamknięcia forum Bialenii.
Czyli w zasadzie mamy trzech członków Paktu (Nan Di, Nowa Orda Winkulia), którzy zgadzają się na misję i kolejnego (Edelweiss), który wspiera to politycznie (no cóż... fizycznych możliwości to raczej i tak nie mają... inne czasy, brak dostępu do morza etc.).

Pozostaje wytworzyć jakiś dokument (przez przywódców państw Paktu Bundżadarskiego) i przystąpić do działania...
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Kiedy dokładnie Bialenia kończy swoją działalność? Trzeba od razu następnego dnia wprowadzić ten dokument w życie. Unikniemy wtedy wszystkich komplikacji, które mogą nastąpić, bo jednak ktoś "wrócił". ;)
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Piotr Romanow pisze: 11 paź 2023, 14:12 Kiedy dokładnie Bialenia kończy swoją działalność?
Miała skończyć w 10 rocznicę czyli zdaje się 15 listopada, ale faktycznie skończyła się z chwilą zamknięcia forum czyli chyba 26 września. Datą graniczną chyba powinnien być więc 26 września 2025... dla pewności może po prostu 30.09.2025?
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Andrzej Ordyński »

Forum zostało zamknięte 1 października i myślę, że tę datę możemy przyjąć jako ostateczne zakończenie działalności RB. Tak więc dwa lata upłyną 1 października 2025 r.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sztab Połączonych Sił Zbrojnych”