Patron Cesarstwa

Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Patron Cesarstwa

Post autor: Juraj Zvolynský »

Odkopuję wątek patrona Nan Di. Czy ktoś ma jakieś propozycje? :)
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Piotr Romanow pisze: 14 gru 2023, 15:48 Odkopuję wątek patrona Nan Di. Czy ktoś ma jakieś propozycje? :)
Nie wiem... może pierwszy cesarz Cnina? Qin Shi Huang. A jak coś bliżej to może pierwszy cesarz z dynastii Ming?
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Może pójdziemy w takim razie w naszych v-patronów? Niebiański Cesarz Li Zhourgen, który był pierwszym z Cesarzy Nan Di.
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Piotr Romanow pisze: 14 gru 2023, 18:02 Może pójdziemy w takim razie w naszych v-patronów? Niebiański Cesarz Li Zhourgen, który był pierwszym z Cesarzy Nan Di.
Można... można też pójść w chińska mitologię. Inna sprawa czy jakiś patron w ogóle jest nam do czegoś potrzebny?
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Chciałby, żebyśmy mieli patrona bo wzorem brodryjskim planowałem wprowadzić jakieś medale państwowe. Fajnie by było dodać święto narodowe, którym by były urodziny patrona, zwyczajnie chciałbym, aby nasz kraj miał możliwość większej aktywności w sferze narracji. :)
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Piotr Romanow pisze: 14 gru 2023, 18:56 Chciałby, żebyśmy mieli patrona bo wzorem brodryjskim planowałem wprowadzić jakieś medale państwowe.
Medale? Jak najbardziej jestem za, w Bialenii nam przecież wyszły bardzo dobrze. Możemy podziałać w tej materii...

Tylko jaki to ma związek z ewentualnym patronem? Mój sceptycyzm co do tego "patrona" wynika w prostego faktu - jak nam nic "naturalnie" nie przychodzi sensownego do głowy i zaczynamy cos na siłę kombinować, byle tylko "mieć patrona" - to może po prostu nie ma to sensu i odłóżmy to na bok. W Bialenii kwestia patrona wynikła nieco naturalnie, z historii powstania kraju (jeszcze przed Republiką) - a my tutaj kombinujemy coś na siłę.

A co do medali to ciekawa sprawa... raczej trudno o dobre chińskie wzorce (większość to jednak okres ChRL), trzeba by wykombinować sobie jakąś ciekawą formę (układ ogólny). Ale to już bardzo chętnie, ale chyba w innym (nowym temacie).
Piotr Romanow pisze: 14 gru 2023, 18:56 Fajnie by było dodać święto narodowe, którym by były urodziny patrona, zwyczajnie chciałbym, aby nasz kraj miał możliwość większej aktywności w sferze narracji. :)
Święta sobie możemy wykombinować z różnych okazji... nie ma co "małpować" z Bialenii święta patrona i medalu patrona.

Jak nie możemy naturalnie wykombinować "patrona" to i narracji z tego nie będzie, bo narracja musi wynikać z naszych wewnętrznych chęci, z naszych pomysłów itd. - a narracja "na siłę" się nie sprawdza
Obrazek
Ronon Dex
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Czyli możemy zakopać temat patrona na ten moment. Mam jeszcze jedną sprawę, ale to poruszę już w innym wątku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gospoda pod Czerwonym Smokiem”