Czasopismo "Orda"

Życie społeczne Nowej Ordy
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Re: Czasopismo "Orda"

Post autor: Andrzej Ordyński »

Można, jak najbardziej, jeszcze jak, nawet na stronie siódmej do tego zachęcam! Interesuje Cię stała współpraca ze stałą pensją, czy zapłata za każdy artykuł osobno?
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Awatar użytkownika
AleksanderNovak Stempel
Kontakt:

Post autor: AleksanderNovak »

Lepiej za każdy artykuł osobno.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

W porządku. Jak coś napiszesz, to podeślij. Nie wiem kiedy następne wydanie, ale pewnie za ok. 3 tygodnie. Chociaż może wyrobimy się szybciej, skoro będziemy pisać we dwóch.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

@AleksanderNovak jak dobrze pójdzie, to za tydzień (maksymalnie dwa) planuję wydać kolejny numer. Fajnie byłoby, gdybyś coś podesłał.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Czasopismo "Orda", nr 4

Obrazek

Moje okładki pozostawiają sporo do życzenia, nikt nie jest chętny, żeby nawiązać współpracę z "Ordą" i zająć się stroną graficzną pisma? :P

@AleksanderNovak nie odpisałeś, więc wydałem bez czekania na Twój artykuł. Ale jak coś napiszesz, to chętnie dołączę do numeru piątego.

@Piotr Romanow zamawiałeś prenumeratę. ;)

@Ronon Dex jak wrócisz z wyjazdu, to proszę o wrzucenia numerów 3. i 4. na stronę główną.
Awatar użytkownika
AleksanderNovak Stempel
Kontakt:

Post autor: AleksanderNovak »

Cóż, niestety mój czas i wena na mikronacje nie znają daty kiedy wreszcie napisałbym ten artykuł mam już koncept na niego. Czasopismo Orda jest moim ulubionym w mikronacjach i miło się dowiadywać o Ordzie a jeszcze milej że o Repujerstanie coś jest. BTW mam zapisanych 3 niedokończonych wątków jakieś ADHD chyba że coś zaczynam a tego nie kończe.
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

AleksanderNovak pisze: 25 wrz 2023, 14:18 Czasopismo Orda jest moim ulubionym w mikronacjach i miło się dowiadywać o Ordzie a jeszcze milej że o Repujerstanie coś jest.
Cieszę się, że się podoba. ;)

Fajnie byłoby jeszcze wydawać miesięcznik dotyczący całego Bastionu i okolic, ale do tego już potrzebowałbym współpracowników, a póki co nikt nie wyraża zainteresowania.
AleksanderNovak pisze: 25 wrz 2023, 14:18 BTW mam zapisanych 3 niedokończonych wątków jakieś ADHD chyba że coś zaczynam a tego nie kończe.
Też tak czasami mam.
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

Szanowny Biały Chanie,
Byłbym zainteresowany pisaniem artykułów, ale potrzebny byłby mi terminarz w jakim okresie czasu miałbym pisać od siebie. Fajnie by było dołożyć tę nandyjską stronę do Twojego miesięcznika. ;)
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński Stempel
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

"Orda" niech już pozostanie nieregularnikiem, natomiast poza tym moglibyśmy wydawać regularnie, co miesiąc "Bastion" (nazwa do ustalenia). Trzeba po prostu ustalić jakiś terminarz, np.
- do 25 dnia każdego miesiąca - nadsyłanie artykułów do redaktora naczelnego,
- koniec miesiąca - publikacja.

Ja mogę składać artykuły. Oczywiście co do strony wizualnej możemy się jakoś dogadać. Fajnie byłoby, gdyby jak najwięcej osób przysyłało chociaż krótkie artykuły - a nawet niekoniecznie artykuły, mogą być komiksy, memy, itp.

Ważne, żeby dużo się działo i żeby ludzie spoza Bastionu chcieli to czytać. :) "Bastion" moglibyśmy dystrybuować poprzez ambasady państw wchodzących w skład Bastionu.
Awatar użytkownika
Marko Ramius
Kontakt:

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Marko Ramius »

Moje ulubione czasopismo :)
Przepiękna szata graficzna, która nie tylko zachęca do czytania ale świadczy o kunszcie wykonania.
Co do treści, czyta się szybko -za szybko :D i garść cennych informacji. Idealna lektura wszędzie tam gdzie człowiek pragnie odrobiny spokoju.
Obrazek
Pro Deo imperatore pugnamus! Servitium est certamen et sacrificium! Sacrificium mors est! Mors finis servitutis est!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kurułtaj”