Będą forty z opisów
Perłowa Zatoka [Port - Wastokodar]
- Reza I Pahlavi • Stempel
- Kontakt:
Re: Perłowa Zatoka [Port - Wastokodar]
Mam nawet pewną propozycję, żebyśmy zorganizowali konkurs na najlepszy projekt wspomnianej przeprawy stałej
Będą forty z opisów

Będą forty z opisów
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Biały Chan nie jest inżynierem, więc szczegółów technicznych nie przedstawi.Reza I Pahlavi pisze: 20 wrz 2023, 21:57 btw Chętnie dowiem się czegoś więcej o tym planie Białego Chana dotyczącym budowy wspomnianego mostu![]()
Natomiast mogę dodać, że marzy mi się sieć autostrad łączących główne miasta Nowej Ordy i Nan Di. Dzięki temu handel pomiędzy naszymi krajami mógłby rozwijać się jeszcze szybciej. Gdyby również zechciała integrować się gospodarczo w ramach Paktu Bundżadarskiego, to sieć ta właśnie dzięki omawianemu przez nas mostowi mogłaby łączyć ją z Ordą i Nan Di.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
- Juraj Zvolynský • Stempel
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Szanowny Chanie,
Dobrze wiesz, że Najjaśniejsze Cesarstwo Nan Di traktuje Ordę w sposób nad wyraz bliski i od samego początku naszych relacji międzynarodowych staramy na dobre stosunki. Jeżeli jest taka Wasza wola oczywiście możemy być jak najbardziej zbliżeni w kwestiach gospodarczych. Od samego początku bardzo mocno współpracujemy w sferze militarnej to i w tej też możemy coraz głębiej pracować.
Dobrze wiesz, że Najjaśniejsze Cesarstwo Nan Di traktuje Ordę w sposób nad wyraz bliski i od samego początku naszych relacji międzynarodowych staramy na dobre stosunki. Jeżeli jest taka Wasza wola oczywiście możemy być jak najbardziej zbliżeni w kwestiach gospodarczych. Od samego początku bardzo mocno współpracujemy w sferze militarnej to i w tej też możemy coraz głębiej pracować.
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
- Kontakt:
Rozumiem, Szanowny Chanie
Wróci Wielki Marszałek to się wszystko ustali na spokojnie podczas burzy mózgów 
- Kontakt:
Szanowny Niebiański Cesarzu, bardzo mnie cieszy, że integrujemy się na wszystkich możliwych polach i jestem w tym momencie optymistą co do rezultatów końcowych 
Oby Cesarstwo Nan Di rosło w siłę, a mieszkańcom żyło się lepiej
Oby Cesarstwo Nan Di rosło w siłę, a mieszkańcom żyło się lepiej
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Wielki Marszałek to zdecydowanie najlepszy ekspert w kwestii infrastruktury.Reza I Pahlavi pisze: 21 wrz 2023, 19:49 Rozumiem, Szanowny ChanieWróci Wielki Marszałek to się wszystko ustali na spokojnie podczas burzy mózgów
![]()
Ale tak bazując na mapie Nan Di i Ordy proponuję, by autostrada przebiegała na trasie: Wastokodar - Nanda - Guwan - Lidian, a następnie rozgałęziała się na dwie autostrady: do Hedongu i Bundżaru oraz do Dabangu i Wiecznego Miasta. W ten sposób stolice obu państw uzyskałyby szybkie połączenie z Dehreiną Wschodnią (skąd już blisko do Winkulii).
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Ciekawie, że właśnie w porcie odbywają się rozmowy dotyczące autostrady. Postaram się dziś w godzinach popołudniowych przedstawić Szanownym moją wizję komunikacji w Cesarstwie, a także mogę to samo rozwiązanie zaproponować Ordzie. 
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Ewentualnie można podzielić wątek.
To chyba naturalne, że dyskusja rozwija się w różnych kierunkach i nie zawsze trzyma się tytułu i pierwszego posta w rozmowie. 
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Oczywiście, że tak. Nie mniej dopiero jutro będę w stanie odpowiadać na to w sposób merytoryczny, gdyż dzisiaj Real znowu wypadł. 
- Kontakt:
Czekamy z niecierpliwością na wieści dotyczące rozwoju infrastruktury
Całkowicie się zgadzam z moimi przedmówcami,że rozmowy dotyczące komunikacji i infrastruktury morskiej czasem mogą zejść na tematy zwiazane z tą lądową
Życie
)