Bastion założyliśmy z Andrzejem Swarzewskim i Piotrem Romanowem... Prowadziliśmy tutaj Nan Di (uzyskała niepodległość po upadku Brodrii) i Nowa Ordę - które się z czasem połączyły. Niestety po jakimś czasie (sporo mojej w tym winy bo miałem paromiesięczny okres ciężkiej realiozy) obaj poszli "na kolaborację" z moim odwiecznym wrogiem Waksmanlandem (Iwan Pietrow pisze: 11 sie 2025, 10:19 Cześć Rononie! Kopę lat! Ilu starych Bialeńczyków jeszcze działa w mikro?
Ja zostałem tutaj (nie mogąc w tej sytuacji dalej działać w Nan Di) - w zasadzie nie mam ziemi i chyba za tym nie tęsknię. Działam to tu, to tam - i administruję Bastionem (opłacam to wszystko teraz już sam - ale to nie problem)... dla innych, dla ewentualnych nowych - to taki poligon (czy dla innych piaskownica), gdzie możesz się bawić w mikronację bez zakładania forum itd.
Ilu Bialeńczyków zostało? Oprócz mnie i Andrzeja, który się czasem pojawia i tutaj... to chyba już niewielu. Hewret się pożarł z Piotrem i Andrzejem gdy byli tutaj adminami i tutaj już nie zagląda. Nie wiem co robi w mikro. Ametyst chyba mikro sobie odpuścił (niby rok temu gadaliśmy czy nie wróci, ale się urwało) - czego bardzo żałuję.
Jeszcze jakiś czas ktoś się pojawiał i znikał... ale chyba teraz to już tylko my zostaliśmy. Chociaż klony gdzieś po mikro krążą... nawet chyba Grutin żyje choć już z 10 razy personalia zmienił i się pogubiłem.
Chyba czas by nasze postacie się pogodziły (postacie, bo to było przecież narracją, a nie konfliktem pomiędzy nami) i zawarły jakiś sojusz. I może coś wspólnie spróbujemy zbudować? Myślę, że Andrzeja dało by się namówić... on cały czas tęskni za Brodrią.
PS. Zrobiłem dział Brodrii "na oko" - abyś mógł coś zacząć... zawsze można pozmieniać.