Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, zrezygnowałem z własnego stanu (jakoś nie mam już ostatnio chęci na własne ziemie) i zamierzam oddać się w Arcadii tworzeniu instytucji federalnych - w tym Sił Zbrojnych.
Ale tym razem nie będzie to (mam nadzieję) monolog (bo te mi się po prostu znudziły)... Ustaliliśmy z @Anastasia Windsachen, że zrobimy to wspólnie, na zasadzie konkursów na sprzęt oraz dyskusji nad wszelkimi rozwiązaniami organizacyjnymi.
Mam nadzieję, że spróbujecie się dołączyć... nawet jeżeli nie propozycjami to udziałem w dysputach, zadawaniem pytań itd.
Wkrótce zaczynamy...
Może to robię trochę samozwańczo (ale ktoś powinien), ale zdaje się byłem ostatnim Sekretarzem Obrony Konfederacji Stanów Arcadii - to dopóki nie powołamy nowego rządu, nowego Prezydenta i Kongresu zacznę tworzenie pewnych struktur federalnych w zakresie Sił Zbrojnych oraz innych służb państwowych odpowiedzialnych za bezpieczeństwo.
Z chwilą powołania Prezydenta i Kongresu poddam się ocenie i decyzjom władz państwowych.
Tworzenie Sił Zbrojnych Arcadii
- Anastasia Windsachen • Stempel
- Kontakt:
Re: Tworzenie Sił Zbrojnych Arcadii
Również wyrażam taką nadzieję. Stanowe Siły Stabilizacyjne powstały z myślą by przywrócić porządek na ziemiach dawnej Konfederacji, a utworzenie sprawnych sił zbrojnych jest pierwszym i dużym krokiem ku temu.Ronon Dex pisze: 09 lip 2025, 20:16 Ale tym razem nie będzie to (mam nadzieję) monolog (bo te mi się po prostu znudziły)... Ustaliliśmy z @Anastasia Windsachen, że zrobimy to wspólnie, na zasadzie konkursów na sprzęt oraz dyskusji nad wszelkimi rozwiązaniami organizacyjnymi.
Jakby nie patrzeć, to jesteś chyba ostatnim przedstawicielem dawnych władz federalnych (?).Ronon Dex pisze: 09 lip 2025, 20:16 Może to robię trochę samozwańczo (ale ktoś powinien), ale zdaje się byłem ostatnim Sekretarzem Obrony Konfederacji Stanów Arcadii - to dopóki nie powołamy nowego rządu, nowego Prezydenta i Kongresu zacznę tworzenie pewnych struktur federalnych w zakresie Sił Zbrojnych oraz innych służb państwowych odpowiedzialnych za bezpieczeństwo.
Z chwilą powołania Prezydenta i Kongresu poddam się ocenie i decyzjom władz państwowych.
HM Queen Mutter af Konigreich af Voxland

@Andrew Hordeman - był ostatnim Prezydentem, ale podał się do dymisji 15.01.2025.Anastasia Windsachen pisze: 09 lip 2025, 22:49 Jakby nie patrzeć, to jesteś chyba ostatnim przedstawicielem dawnych władz federalnych (?).
Gabinet Prezydenta składał się z:
- Wiceprezydent - Mark Felt
- Sekretarz Obrony - Ronon Dex
- Sekretarz Stanu - Julius Ludovici (nieobecny od listopada 2024)
Słowa ostatniego Prezydenta:
Aktywność jest prawie zerowa. Nawet mojej dymisji nikt nie przyjął, ani nie przejął władzy zgodnie z sukcesją prezydencką. Czy jest ktokolwiek, kto ma jakieś plany co do Arcadii? Jeśli tak, to proszę przejąć stery, choćby i nielegalnie.
Nie zamierzam przejmować władzy... ale osobiście jestem zdania, że jeżeli @Mark Felt był ostatnim wiceprezydentem (a rezygnacji nie złożył) to on powinien objąć władzę i przeprowadzić nowe wybory.
Ale jak na razie nikt się do władz federalnych nie pali... trwają narracyjne zamieszki itp. - a skoro tak, to ktoś musi odbudować struktury państwa, przynajmniej zrobić początek. Skoro więc byłem ostatnim Sekretarzem Obrony, nie złożyłem dymisji i nikt mnie nie odwołał - to uznaję (czy słusznie... nie wiem?), że do chwili gdy wyłonimy nowe, oficjalne władze mam zwierzchnictwo nad resztkami federalnych Sił Zbrojnych Arcadii, a więc mogę podjąć się misji ich odbudowy.
- Andrzej Ordyński • Stempel
- Kontakt:
-
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
I bardzo dobrze, że zaczynasz działalność sił zbrojnych. Ktoś musi zacząć, a chyba nikt nie może się zdecydować, by być tym, który rozpocznie nowy rozdział Arcadii.
Jak już się zacznie, to jakoś pójdzie, jak zawsze.
Jak już się zacznie, to jakoś pójdzie, jak zawsze.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński,
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele
Chan Nowej Ordy, katechon Venomanii, ajatollah w Zielonym Kościele