Od chwili gdy "poprzednia" Arcadia sobie upadła nieco się na kontynencie zmieniło...
1/ Sam kontynent uzyskał poprawione kształty - co wynikło z pojawienia się (dzięki Bolivarii) dawnych schematycznych map w dobrej rozdzielczości i stwierdzeniu, że wielokrotne kopiowanie kontynentu na różne mapy (takie "ksero z ksera") spowodowało nieścisłości. Poprawiłem to... Dla Arcadii niewiele to zmieniło, ale drobne korekty granic były konieczne.
2/ Pojawiła się Bolivaria... w czasie gdy Arcadia upadała pojawił się pomysł odtworzenia dawnego kraju, który był na tym kontynencie. Było to w czasie gdy większość (a chyba nawet wszyscy) dawni mieszkańcy Arcadii opuścili ten kraj, niektórzy opuścili Bastion, a niektóry po prostu "zniknęli".
Byłem zmuszony do samodzielnego podjęcia decyzji (przecież kontynent pozostawał pod opieką Arcadii, a potem siłą rzeczy Bastionu), która była pozytrywna. Dawne ustalenia brzmiały, że godzimy się tutaj na nowe państwa, ale które pasują do klimatu dawnej NUPIA i następnie Arcadii.
"Latynoamerykańska" Bolivaria, na południu kontynentu jak najbardziej pasuje i sobie egzystuje na Bastionie.
W związku z powyższym Konfederacja Stanów Arcadii nie będzie już wyglądała tak samo jak niegdyś, bo musi uwzględnić to co się wydarzyło w czasie jej "niebytu".
Na poniższą mapkę kontynentu naniosłem zarówno Boliwarię, jak i tereny stanów, które zostały reaktywowane na prośbę ich dawnych (no i nowych... witamy Anastazję, której przekazałem Wildland) gubernatorów.

Nie zaznaczyłem:
1/ Obszaru D.C. - bo nie wiem czy ma być taki jak dawniej czy są jakieś inne pomysły?
2/ Obszarów stanów, które nie zgłosiły się do "nowej" Arcadii.
3/ Obszarów federalnych - poza granicami stanów.
Powyższe kwestie pozostają otwarte i czekam na Wasze zdanie w tych sprawach...
@Andrew Hordeman
@Mark Felt
@Azyen J. Hofsteede
@Anastasia Windsachen