Proszę, oto chyba aktualna mapa Kompasu:Ronon Dex pisze: 13 mar 2025, 19:25 No to mała aktualizacja...
Link do Kustosza.
Link do Bastionu.
Zmiany:
1/ Uwzględniłem poprzednią poprawkę Joahima czyli Gamelland i Batyks.
2/ W związku z "wymarciem" Arcadii (forum zarchiwizowałem) została ona z mapy usunięta. Został tylko dawny stan New Olympia, który zaczął funkcjonowania jako niepodległy kraj. Reszta terenu na razie z ograniczeniami osadnictwa bo nie wiem czy to koniec zmian...
3/ Na terenie po dawnej Arcadii została reaktywowana (nie mam danych kiedy "umarła" poprzednio) Bolivaria - miejsce informatyczne ma na Bastionie. Przy okazji odtwarzania Boliwarii wyszedł na jak wcześniejszy błąd w odtwarzaniu Neokontynentu... problemem było niezrozumienie intencji Pel Nandera odnośnie oznaczeń "tnz" i późniejsze wielokrotne kopiowanie tego terenu (jak się robi wielokrotnie ksero, z ksera to jakoś spada i błędy bywają). Kształt kontynentu został poprawiony.
4/ W związku z "wymarciem" SRND (forum zarchiwizowałem) teren zaznaczyłem na razie jako nie do zasiedlenia, ponieważ zgodnie z traktatem pomiędzy dwoma Suderlandami - ten który się ostał ma prawo do tej ziemi, a z rozmów z nimi wiem, że z niego skorzystają (tylko kombinują do tego narrację).
5/ Dokonano poprawki terytorium Nowalu - przez brak wcześniejszych informacji nie była uwzględniono wyspa zwana Tortugą.
6/ Zgodnie z propozycją Joahima von Ribertrop - Kompas został oznaczony jako całość. Nie sposób w przypadku "mikroświata z klocków" na bieżąco to korygować, a do tego informacje są tylko na jakiś discordach. Podobno maja własną mapę, którą na bieżąco korygują. Jeżeli gdzieś to jest umieszczane i dostępne ogółowi to chętnie podam link w legendzie mapy.
Biorąc pod uwagę, że miałem ostatnio trochę przerwy w mikro (ciężka realioza) to pewnie parę spraw mi umknęło, a więc będę bardzo wdzięczny za wszelkie uwagi, sugestie zmian i poprawki.
(to coś ma 100MB xD)
Sam ją robię, ale nigdy nie wiem, czy aktualna