RMAW - temat ogólny

Miejsce prowadzenia rozmów ogólnobastionowych.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

RMAW - temat ogólny

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Wielkimi krokami nadchodzi czas ścigania. Kolejny sezon RMAW przed nami! Spotkamy się na mikronacyjnych trasach rajdowych już po raz piąty. Spodziewajcie się wkrótce ogłoszenia całego sezonu. Bądźcie czujni!
Obrazek
Awatar użytkownika
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Re: RMAW - temat ogólny

SEZON V - KALENDARZ

- - -

Rajd Voxlandu
Termin 15-17 września 1923
Obrazek

- - -

Rajd Lumerii
Termin 27-29 października 1923
Obrazek

- - -

5,Rajd Leocji
Termin 24-26 listopada 1923
Obrazek

- - -

Rajd Muratyki
Termin 12-14 stycznia 1924
Obrazek

- - -

Rajd Szarotki (Orientyki)
Termin 26-28 stycznia 1924
Obrazek

- - -

Rajd Sarmacji
Termin 23-25 lutego 1924
Obrazek

- - -

5. Rajd Alpenfahrt
Termin 22-24 marca 1924
Obrazek
Awatar użytkownika
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Załamaliście mnie tym bbcode'm... Nie zmienię dla zasady. Kto się bawi w align...ech Piotrek...
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

Heinz-Werner Grüner pisze: 22 sie 2023, 22:08 Załamaliście mnie tym bbcode'm... Nie zmienię dla zasady. Kto się bawi w align...ech Piotrek...
Nie moja wina, że plugin posiada, akurat takowe rozwiązanie. Nie mniej zamiast narzekać, wystarczyło napisać że funkcjonuje tutaj co innego, niż wszędzie, a ja bym się temu przyjrzał. ;)
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Piotr Romanow pisze: 23 sie 2023, 05:12
Heinz-Werner Grüner pisze: 22 sie 2023, 22:08 Załamaliście mnie tym bbcode'm... Nie zmienię dla zasady. Kto się bawi w align...ech Piotrek...
Nie moja wina, że plugin posiada, akurat takowe rozwiązanie. Nie mniej zamiast narzekać, wystarczyło napisać że funkcjonuje tutaj co innego, niż wszędzie, a ja bym się temu przyjrzał. ;)
Niebiański Cesarzu, w Bastionie funkcjonuje coś innego niż wszędzie - jakby dało się [center[/center], zamiast tego align to byoby superancko... Przy tylu grafikach to z "gotowcem" wymiękam.
Nie wiem czy to jest technicznie możliwe do zmiany, ale byłoby fajnie jakby dało się zrobić podmiankę...
Awatar użytkownika
Juraj Zvolynský Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Juraj Zvolynský »

Jest to możliwe do zmiany, tylko nikt mi nie zwrócił wcześniej uwagi na to, że funkcjonuje u nas inny system. Sam używam po prostu ikonki i tyle. :p
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Heinz-Werner Grüner pisze: 23 sie 2023, 08:57 Niebiański Cesarzu, w Bastionie funkcjonuje coś innego niż wszędzie - jakby dało się [center[/center], zamiast tego align to byoby superancko... Przy tylu grafikach to z "gotowcem" wymiękam.
Nie wiem czy to jest technicznie możliwe do zmiany, ale byłoby fajnie jakby dało się zrobić podmiankę...
Szukanie dziury w całym... a co za problem poprawić? Dla jakiej zasady? Chcesz pokazać, że nie bo nie? Niechlujstwo, albo lenistwo i tyle...

Akurat ja wstawiam sporo grafik w niejedno forum, produkuje dłuższe posty, jak również bardzo często formatuje te teksty czyli wyśrodkowania, do prawej, wielkości czcionki i takie tam... i jakoś mi korona z głowy nie spadła jeszcze, gdy muszę coś tam kopiując pozmieniać, bo nie wszędzie jest identycznie.

A tak w ogóle to poprawiłem Twój post - gdybyś nie centrował w tym "gotowcu" każdej linijki, a po prostu całość (skoro i tak całość była wycentrowana), to korekta zajęła by kilkanaście sekund. A i tak zabrało mi to może minutę czy dwie, od czego mi jakoś korona z głowy nie spadła... :evil:
Piotr Romanow pisze: 23 sie 2023, 11:23 Jest to możliwe do zmiany, tylko nikt mi nie zwrócił wcześniej uwagi na to, że funkcjonuje u nas inny system.
No tylko uważaj... aby nie było tak, że zmiana tego kodu spowoduje problem z dotychczas wstawionymi grafikami i tekstami. Żeby potem nie było tak, że kilka osób będzie poprawiało X postów w Y tematach, tylko dlatego, że "zrobisz dobrze" jednej osobie, której się nie chciało poprawić "gotowca".
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Ronon Dex pisze: 23 sie 2023, 15:00
Heinz-Werner Grüner pisze: 23 sie 2023, 08:57 Niebiański Cesarzu, w Bastionie funkcjonuje coś innego niż wszędzie - jakby dało się [center[/center], zamiast tego align to byoby superancko... Przy tylu grafikach to z "gotowcem" wymiękam.
Szukanie dziury w całym... a co za problem poprawić? Dla jakiej zasady? Chcesz pokazać, że nie bo nie? Niechlujstwo, albo lenistwo i tyle...

Akurat ja wstawiam sporo grafik w niejedno forum, produkuje dłuższe posty, jak również bardzo często formatuje te teksty czyli wyśrodkowania, do prawej, wielkości czcionki i takie tam... i jakoś mi korona z głowy nie spadła jeszcze, gdy muszę coś tam kopiując pozmieniać, bo nie wszędzie jest identycznie.

A tak w ogóle to poprawiłem Twój post - gdybyś nie centrował w tym "gotowcu" każdej linijki, a po prostu całość (skoro i tak całość była wycentrowana), to korekta zajęła by kilkanaście sekund. A i tak zabrało mi to może minutę czy dwie, od czego mi jakoś korona z głowy nie spadła... :evil:
Piotr Romanow pisze: 23 sie 2023, 11:23 Jest to możliwe do zmiany, tylko nikt mi nie zwrócił wcześniej uwagi na to, że funkcjonuje u nas inny system.
No tylko uważaj... aby nie było tak, że zmiana tego kodu spowoduje problem z dotychczas wstawionymi grafikami i tekstami. Żeby potem nie było tak, że kilka osób będzie poprawiało X postów w Y tematach, tylko dlatego, że "zrobisz dobrze" jednej osobie, której się nie chciało poprawić "gotowca".
Wielki Marszałku, ale to nie było złośliwe, tylko prośba o ujednolicenie. Ty chyba nie masz pojęcia ile ja robię poprawek i przekierowań, ale fakt, mogłem poprawić. ;) Natomiast akurat tego dnia zwyczajnie nie miałem na to sił.
Teraz zapamiętam, jak się zachować na Bastionie. Kłaniam się nisko!
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel
Kontakt:

RÓD

ODZNACZENIA NANDYJSKIE

Post autor: Ronon Dex »

Heinz-Werner Grüner pisze: 23 sie 2023, 22:19 Ty chyba nie masz pojęcia ile ja robię poprawek i przekierowań, ale fakt, mogłem poprawić. ;) Natomiast akurat tego dnia zwyczajnie nie miałem na to sił.
I to jest "inna rozmowa"... a nie "dla zasady nie poprawię", bo brak czasu to... życie - wystarczyło puścić mi info (szczególnie jak się pozaforumowo kontaktujemy na bieżąco) - weź popraw, bo nie mam czasu. I byłoby po sprawie...

A "ujednolicenie"? No może i tak nastąpi jak pomysł ze zjazdu w Toruniu na jesień nam wypali.. :lol:
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Kontakt:

PRZEDSTAWICIEL

Podsumowanie "Analizy Rajdów" - skrót (plus moje aktualne odczucia):
  1. Modyfikowanie postów - obligatoryjnie wyłączone na wszystkich forach, gdzie odbywa się rajd
  2. Posty w jednym miejscu na forum
  3. Nagrody realne z mojej strony bez zmian
  4. Nagrody wirtualne - nacisk na nagrody płatne w systemie MBP
  5. Odcinki nocne/wczesnoporanne nie zależą ode mnie, a od współoragnizatorów
  6. Super Odcinek Specjalny (SOS) - za bardzo OP - pozostanie bez zmian
  7. Drużyny narodowe - przeciwny, za mało argumentów przemawiających na tak
  8. Rajd zostanie zaliczony do zwiększenia "Licencji" tylko w przypadku ukończonego rajdu
  9. Tankowanie na OS1 nie zostanie wprowadzone
  10. Kara Czasowa za false start nie będzie przewidywać dyskwalifikacji, a jedynie Karę Czasową
  11. Wydłużony zostanie czas dojazdu do mety do 18h (z 12h)
  12. "Winkowe" wątki - pokazujące się na ostatnią chwilę, są zależne od mozliwości technicznych forum / nie wykluczam zainteresowania w innych rajdach
  13. Atrakcje dodatkowe na OS są zależne tylko od państwa organizaującego
  14. Licencja Pro VIP (za udział w min. 20 rajdach) zostanie wprowadzona nie wcześniej jak w kolejnym sezonie
  15. Możliwość dopuszczenia kierowców wyrzuconych z RMAW, ale bez ingerencji w organizację
  16. Długość posta obligatoryjnie nie wpłynie na wyższe Premie Czasowe, dopuszam możliwość jednorazowej PC na wskazanym przez współorganizatora OS.
  17. Podział klasyfikacji na kobiety i mężczyzn - za mało argumentów przemawiających za zmianani
  18. Rywalizacja państwowa - jak w pkt.7 za mało argumentów przemawiających za
  19. Wprowadzone zostaną Udogodnienia:
    - Kolektyw - Premia Czasowa po 1 minucie dla kierowców jednego zespołu, jeśli oboje ukończą wyścig
    - Cztery Kąty - Premia Czasowa 3 minut dla każdego kierowcy, ktory zadeklaruje w dowolnym momencie w rajdzie , że to jego "wyścig domowy" (dostępne 1 raz w sezonie) - zmodyfikowana pierwotna wersja

PLANOWANIE:
  20. Wprowadzenie płatnej usługi "Czipowanie Silnika", gdzie kierowca/zespół będzie miał prawo, po wpłacie na konto utworzone konto RMAW w MBP na 1-5 minut Premii Czasowej - możliwość zgłoszenia przed każdym rajdem, nie później niż na prologu.
    Kwoty będą bardzo wysokie - pakiety będą dostępne w formie indywidualnej i drużynowej, a także dostępne na pojedynczy rajd, jak i na wszystkie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna „Bastion””