RMAW - temat ogólny
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Kontakt:
-
PRZEDSTAWICIEL
RMAW - temat ogólny
Wielkimi krokami nadchodzi czas ścigania. Kolejny sezon RMAW przed nami! Spotkamy się na mikronacyjnych trasach rajdowych już po raz piąty. Spodziewajcie się wkrótce ogłoszenia całego sezonu. Bądźcie czujni!

- Kontakt:
-
PRZEDSTAWICIEL
Re: RMAW - temat ogólny
SEZON V - KALENDARZ
- - -
Rajd Voxlandu
Termin 15-17 września 1923

- - -
Rajd Lumerii
Termin 27-29 października 1923

- - -
5,Rajd Leocji
Termin 24-26 listopada 1923

- - -
Rajd Muratyki
Termin 12-14 stycznia 1924

- - -
Rajd Szarotki (Orientyki)
Termin 26-28 stycznia 1924

- - -
Rajd Sarmacji
Termin 23-25 lutego 1924

- - -
5. Rajd Alpenfahrt
Termin 22-24 marca 1924

- - -
Rajd Voxlandu
Termin 15-17 września 1923

- - -
Rajd Lumerii
Termin 27-29 października 1923

- - -
5,Rajd Leocji
Termin 24-26 listopada 1923

- - -
Rajd Muratyki
Termin 12-14 stycznia 1924

- - -
Rajd Szarotki (Orientyki)
Termin 26-28 stycznia 1924

- - -
Rajd Sarmacji
Termin 23-25 lutego 1924

- - -
5. Rajd Alpenfahrt
Termin 22-24 marca 1924

- Kontakt:
-
PRZEDSTAWICIEL
Załamaliście mnie tym bbcode'm... Nie zmienię dla zasady. Kto się bawi w align...ech Piotrek...
- Juraj Zvolynský • Stempel
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Nie moja wina, że plugin posiada, akurat takowe rozwiązanie. Nie mniej zamiast narzekać, wystarczyło napisać że funkcjonuje tutaj co innego, niż wszędzie, a ja bym się temu przyjrzał.Heinz-Werner Grüner pisze: 22 sie 2023, 22:08 Załamaliście mnie tym bbcode'm... Nie zmienię dla zasady. Kto się bawi w align...ech Piotrek...
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
- Kontakt:
-
PRZEDSTAWICIEL
Niebiański Cesarzu, w Bastionie funkcjonuje coś innego niż wszędzie - jakby dało się [center[/center], zamiast tego align to byoby superancko... Przy tylu grafikach to z "gotowcem" wymiękam.Piotr Romanow pisze: 23 sie 2023, 05:12Nie moja wina, że plugin posiada, akurat takowe rozwiązanie. Nie mniej zamiast narzekać, wystarczyło napisać że funkcjonuje tutaj co innego, niż wszędzie, a ja bym się temu przyjrzał.Heinz-Werner Grüner pisze: 22 sie 2023, 22:08 Załamaliście mnie tym bbcode'm... Nie zmienię dla zasady. Kto się bawi w align...ech Piotrek...![]()
Nie wiem czy to jest technicznie możliwe do zmiany, ale byłoby fajnie jakby dało się zrobić podmiankę...
- Juraj Zvolynský • Stempel
- Kontakt:
-
RÓD
ODZNACZENIA NANDYJSKIE
Jest to możliwe do zmiany, tylko nikt mi nie zwrócił wcześniej uwagi na to, że funkcjonuje u nas inny system. Sam używam po prostu ikonki i tyle. :p
(poza Bastionem Peetri Romanaav)
Heinz-Werner Grüner pisze: 23 sie 2023, 08:57 Niebiański Cesarzu, w Bastionie funkcjonuje coś innego niż wszędzie - jakby dało się [center[/center], zamiast tego align to byoby superancko... Przy tylu grafikach to z "gotowcem" wymiękam.
Nie wiem czy to jest technicznie możliwe do zmiany, ale byłoby fajnie jakby dało się zrobić podmiankę...
Szukanie dziury w całym... a co za problem poprawić? Dla jakiej zasady? Chcesz pokazać, że nie bo nie? Niechlujstwo, albo lenistwo i tyle...Heinz-Werner Grüner pisze: 22 sie 2023, 22:08 Załamaliście mnie tym bbcode'm... Nie zmienię dla zasady. Kto się bawi w align...ech Piotrek...
Akurat ja wstawiam sporo grafik w niejedno forum, produkuje dłuższe posty, jak również bardzo często formatuje te teksty czyli wyśrodkowania, do prawej, wielkości czcionki i takie tam... i jakoś mi korona z głowy nie spadła jeszcze, gdy muszę coś tam kopiując pozmieniać, bo nie wszędzie jest identycznie.
A tak w ogóle to poprawiłem Twój post - gdybyś nie centrował w tym "gotowcu" każdej linijki, a po prostu całość (skoro i tak całość była wycentrowana), to korekta zajęła by kilkanaście sekund. A i tak zabrało mi to może minutę czy dwie, od czego mi jakoś korona z głowy nie spadła...
No tylko uważaj... aby nie było tak, że zmiana tego kodu spowoduje problem z dotychczas wstawionymi grafikami i tekstami. Żeby potem nie było tak, że kilka osób będzie poprawiało X postów w Y tematach, tylko dlatego, że "zrobisz dobrze" jednej osobie, której się nie chciało poprawić "gotowca".Piotr Romanow pisze: 23 sie 2023, 11:23 Jest to możliwe do zmiany, tylko nikt mi nie zwrócił wcześniej uwagi na to, że funkcjonuje u nas inny system.
- Kontakt:
-
PRZEDSTAWICIEL
Wielki Marszałku, ale to nie było złośliwe, tylko prośba o ujednolicenie. Ty chyba nie masz pojęcia ile ja robię poprawek i przekierowań, ale fakt, mogłem poprawić.Ronon Dex pisze: 23 sie 2023, 15:00Heinz-Werner Grüner pisze: 23 sie 2023, 08:57 Niebiański Cesarzu, w Bastionie funkcjonuje coś innego niż wszędzie - jakby dało się [center[/center], zamiast tego align to byoby superancko... Przy tylu grafikach to z "gotowcem" wymiękam.
Nie wiem czy to jest technicznie możliwe do zmiany, ale byłoby fajnie jakby dało się zrobić podmiankę...Szukanie dziury w całym... a co za problem poprawić? Dla jakiej zasady? Chcesz pokazać, że nie bo nie? Niechlujstwo, albo lenistwo i tyle...Heinz-Werner Grüner pisze: 22 sie 2023, 22:08 Załamaliście mnie tym bbcode'm... Nie zmienię dla zasady. Kto się bawi w align...ech Piotrek...
Akurat ja wstawiam sporo grafik w niejedno forum, produkuje dłuższe posty, jak również bardzo często formatuje te teksty czyli wyśrodkowania, do prawej, wielkości czcionki i takie tam... i jakoś mi korona z głowy nie spadła jeszcze, gdy muszę coś tam kopiując pozmieniać, bo nie wszędzie jest identycznie.
A tak w ogóle to poprawiłem Twój post - gdybyś nie centrował w tym "gotowcu" każdej linijki, a po prostu całość (skoro i tak całość była wycentrowana), to korekta zajęła by kilkanaście sekund. A i tak zabrało mi to może minutę czy dwie, od czego mi jakoś korona z głowy nie spadła...![]()
No tylko uważaj... aby nie było tak, że zmiana tego kodu spowoduje problem z dotychczas wstawionymi grafikami i tekstami. Żeby potem nie było tak, że kilka osób będzie poprawiało X postów w Y tematach, tylko dlatego, że "zrobisz dobrze" jednej osobie, której się nie chciało poprawić "gotowca".Piotr Romanow pisze: 23 sie 2023, 11:23 Jest to możliwe do zmiany, tylko nikt mi nie zwrócił wcześniej uwagi na to, że funkcjonuje u nas inny system.
Teraz zapamiętam, jak się zachować na Bastionie. Kłaniam się nisko!
I to jest "inna rozmowa"... a nie "dla zasady nie poprawię", bo brak czasu to... życie - wystarczyło puścić mi info (szczególnie jak się pozaforumowo kontaktujemy na bieżąco) - weź popraw, bo nie mam czasu. I byłoby po sprawie...Heinz-Werner Grüner pisze: 23 sie 2023, 22:19 Ty chyba nie masz pojęcia ile ja robię poprawek i przekierowań, ale fakt, mogłem poprawić.Natomiast akurat tego dnia zwyczajnie nie miałem na to sił.
A "ujednolicenie"? No może i tak nastąpi jak pomysł ze zjazdu w Toruniu na jesień nam wypali..
- Kontakt:
-
PRZEDSTAWICIEL
Podsumowanie "Analizy Rajdów" - skrót (plus moje aktualne odczucia):
- Modyfikowanie postów - obligatoryjnie wyłączone na wszystkich forach, gdzie odbywa się rajd
- Posty w jednym miejscu na forum
- Nagrody realne z mojej strony bez zmian
- Nagrody wirtualne - nacisk na nagrody płatne w systemie MBP
- Odcinki nocne/wczesnoporanne nie zależą ode mnie, a od współoragnizatorów
- Super Odcinek Specjalny (SOS) - za bardzo OP - pozostanie bez zmian
- Drużyny narodowe - przeciwny, za mało argumentów przemawiających na tak
- Rajd zostanie zaliczony do zwiększenia "Licencji" tylko w przypadku ukończonego rajdu
- Tankowanie na OS1 nie zostanie wprowadzone
- Kara Czasowa za false start nie będzie przewidywać dyskwalifikacji, a jedynie Karę Czasową
- Wydłużony zostanie czas dojazdu do mety do 18h (z 12h)
- "Winkowe" wątki - pokazujące się na ostatnią chwilę, są zależne od mozliwości technicznych forum / nie wykluczam zainteresowania w innych rajdach
- Atrakcje dodatkowe na OS są zależne tylko od państwa organizaującego
- Licencja Pro VIP (za udział w min. 20 rajdach) zostanie wprowadzona nie wcześniej jak w kolejnym sezonie
- Możliwość dopuszczenia kierowców wyrzuconych z RMAW, ale bez ingerencji w organizację
- Długość posta obligatoryjnie nie wpłynie na wyższe Premie Czasowe, dopuszam możliwość jednorazowej PC na wskazanym przez współorganizatora OS.
- Podział klasyfikacji na kobiety i mężczyzn - za mało argumentów przemawiających za zmianani
- Rywalizacja państwowa - jak w pkt.7 za mało argumentów przemawiających za
- Wprowadzone zostaną Udogodnienia:
- Kolektyw - Premia Czasowa po 1 minucie dla kierowców jednego zespołu, jeśli oboje ukończą wyścig
- Cztery Kąty - Premia Czasowa 3 minut dla każdego kierowcy, ktory zadeklaruje w dowolnym momencie w rajdzie , że to jego "wyścig domowy" (dostępne 1 raz w sezonie) - zmodyfikowana pierwotna wersja
PLANOWANIE: - Wprowadzenie płatnej usługi "Czipowanie Silnika", gdzie kierowca/zespół będzie miał prawo, po wpłacie na konto utworzone konto RMAW w MBP na 1-5 minut Premii Czasowej - możliwość zgłoszenia przed każdym rajdem, nie później niż na prologu.
Kwoty będą bardzo wysokie - pakiety będą dostępne w formie indywidualnej i drużynowej, a także dostępne na pojedynczy rajd, jak i na wszystkie.